Črna kronika / ARHIV ČLANKOV
12.40 17. 05. 2024
Črna kronika Zadovoljna

V požaru hiše na Bledu hudo poškodovana stanovalka

V četrtek okoli 9.30 je na Bledu zagorelo v prostoru stanovanjske hiše, kjer se je nahajala peč. V požaru je bila hudo poškodovana 59-letna stanovalka, ki so jo z reševalnim vozilom prepeljali v ljubljanski klinični center, so sporočili s Policijske uprave Kranj. Požar so pred prihodom gasilcev pogasili prisotni, poroča center za obveščanje.
10.40 17. 05. 2024
Črna kronika Zadovoljna

Pri 24-letniku zasegli 60 sadik konoplje

Gorenjski kriminalisti so v tem tednu opravili hišno preiskavo pri 24-letniku z območja Kranja. V prirejenem prostoru za gojenje prepovedane droge so našli in zasegli okoli 60 sadik, posušene rastlinske delce in druge produkte, za katere se sumi, da gre za prepovedano drogo konoplje ter pripomočke za gojenje te prepovedane droge.
18.06 16. 05. 2024
Slovenija Zadovoljna

Hišne preiskave zaradi razpisa, ki je odnesel Ajanović Hovnikovo

Kriminalisti so na območju PU Ljubljana in Maribor preiskali stanovanjske in poslovne prostore ter državni organ zaradi suma zlorabe uradnega položaja pri razpisu za financiranje projektov. Po informacijah STA gre za preiskavo, povezano z razpisom, zaradi katerega je odstopila ministrica Sanja Ajanović Hovnik.
16.30 16. 05. 2024
Črna kronika Zadovoljna

50-letnik večkrat streljal in grozil prebivalcem, nato se je zaprl v hišo

V vasi Gorjansko, ob meji z Italijo, se je v sredo popoldne odvijala prava drama. 50-letni moški je po sporu z drugim moškim s šibrovko paradiral po vasi. Z orožjem je med drugim vstopil v trgovino in stanovanjsko hišo ter večkrat izstrelil naboje. Nato se je odpeljal domov in se zaprl v hišo. Po posredovanju policijskega pogajalca se je predal. V dogodku k sreči ni bil nihče poškodovan. So pa s PU Koper potrdili, da so določeni oškodovanci sorodstveno povezani z osumljencem.
16.19 16. 05. 2024
Črna kronika Zadovoljna

S tujega računa plačal letalske karte

808 evrov je za letalske karte plačal nepridiprav, ki je transakcijo opravil z računa oškodovanca z območja Policijske uprave Nova Gorica. Kdo, kdaj in na kakšen način je pridobil podatke, Policija še preiskuje.
11.51 16. 05. 2024
Črna kronika Zadovoljna

38-letni Celjan osumljen treh požigov

Celjski policisti so prejšnji teden odvzeli prostost 38-letnemu Celjanu. Sumijo ga, da je v zadnjem letu storil najmanj osem kaznivih dejanj, in sicer tri požige, dve poškodovanji tuje stvari ter tri povzročitve splošne nevarnosti.
10.51 16. 05. 2024
Črna kronika Zadovoljna

Kam je odšel 78-letni Ivan?

Svojci od 15. maja pogrešajo 78-letnega Ivana Mavsarja iz Gornje Pake v Črnomlju. Visok je okoli 170 cm in ima sive lase. Nazadnje so ga opazili, ko je v jutranjih urah od doma v Gornji Paki odšel na vlak proti Ljubljani. Prosijo vse, ki bi pogrešanega opazili ali karkoli vedeli o njegovem izginotju, da to takoj sporočijo na številko 113 ali na anonimni telefon Policije 080-1200.
09.27 16. 05. 2024
Črna kronika Zadovoljna

Prijeli pobeglega povzročitelja nesreče z 2,3 promila alkohola

Na Šmarješki cesti v Novem mestu se je zgodila prometna nesreča, v kateri je voznik osebnega avtomobila povzročil prometno nesrečo in pobegnil s kraja. Na podlagi opisa vozila so policisti 27-letnega kršitelja izsledili v Žabji vasi. Ta je bil pijan, policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje.
16.28 15. 05. 2024
Črna kronika Zadovoljna

Zastopnik društva oškodoval upnike in ponaredil poslovne listine

Kriminalisti so v preteklem tednu zaključili predkazenski postopek s področja gospodarske kriminalitete. Kazensko so ovadili zakonitega zastopnika enega od društev s Štajerske, ki je osumljen dajanja prednosti upnikom in ponarejanja poslovnih listin.
10.34 15. 05. 2024
Črna kronika Zadovoljna

Pijan in prehiter: vozniku 27 kazenskih točk in 1640 evrov globe

Policisti so v Stopčah pri Šentjurju ustavljali 55-letnega voznika, ki je prehitro peljal skozi naselje. Vendar pa se ta na njihove znake ni oziral in je nadaljeval vožnjo. A le do sosednjega naselja, kjer je – spet prehiter – naletel na drugo patruljo. Izkazalo se je, da nima le težke noge, ampak tudi glavo, saj je bil pod vplivom alkohola. Dobil je visoko denarno kazen in kazenske točke, policistom pa je moral pustiti tudi svoje vozniško dovoljenje.
08.58 15. 05. 2024
Črna kronika Zadovoljna

Prijeli vlomilca, ki sta oropala trgovino z oblačili v Ljubljani

V Ljubljani sta moška vlomila v eno od trgovin z oblačili. Policisti so bili na kraju kmalu po dogodku, storilca so izsledili in ju prijeli. Prav tako so našli tudi ukradena oblačila, ki sta jih storilca skrila v bližini. Storilca sta stara znanca policije.
13.45 14. 05. 2024
Črna kronika Zadovoljna

Celjski policisti prijeli roparja zlatarne

Policisti so prijeli 43-letnega moškega, ki je osumljen ropa zlatarne v Celju. Uslužbenki je grozil z uporabo sile, nato pa je iz blagajne ukradel gotovino. Preiskovalni sodnik je storilcu odredil pripor.
12.53 14. 05. 2024
Črna kronika Zadovoljna

38-letnik doma razgrajal in grozil, skušal napasti tudi policiste

Koprski policisti so morali posredovati v intervenciji, kjer je sin doma razgrajal in grozil. 38-letnik je nato skušal napasti še policiste, ki so prišli na kraj, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva.
11.26 14. 05. 2024
Črna kronika Zadovoljna

Dirka po garažni hiši: Policija našla kršitelja, ki sta ovirala patruljo

Policija je preiskala marčevski dogodek v eni od ljubljanskih garažnih hiš, na katerem je več mladih spremljalo objestno vožnjo osebnih vozil. Identificirali so dva kršitelja, ki sta neposredno ovirala delo policijske patrulje, ki je prva prispela na kraj. Eden od njiju je tujec, ki mu je nedavno poteklo dovoljenje za začasno prebivanje v Sloveniji, drugi pa je mladoletnik. Policija opozarja, da so lahko tovrstna srečanja izjemno nevarna, saj voznik z nevarno vožnjo ne ogroža le sebe, temveč tudi vse ostale prisotne na kraju.
08.01 14. 05. 2024
Črna kronika Zadovoljna

Sredi Tivolija napadla najstnika, jima ukradla nahrbtnik in zbežala

Na območju Tivolija sta do dveh mladoletnih oseb stopila starejša mladoletnika ter od njiju zahtevala denar. Ker jima denarja nista želela izročiti, sta ju starejša mladoletnika fizično napadla, ukradla nahrbtnik in zbežala. Policisti so enega od tatov izsledili v bližini in mu odvzeli prostost, drugega pa so našli pozneje na mestnem avtobusu.
13.06 13. 05. 2024
Črna kronika Zadovoljna

Številne globe med merjenjem hitrosti, voznik električnega kolesa napihal

Kar nekaj voznikov je ta vikend imelo pretežko nogo. V Senožečah je radar ujel tri prehitre voznike. Namesto 130 so vozili več kot 180 km/h. Tudi dva tuja državljana sta na Obrežju prekoračila dovoljeno hitrost za več kot 50 km/h. Prehiter in tudi pijan pa je bil 45-letnik, ki se je vozil z električnim kolesom v Izoli. Trčil je v kovinsko verigo ter padel.
12.28 13. 05. 2024
Črna kronika Zadovoljna

Nasedel goljufu: 59-letnik ostal brez več deset tisoč evrov

59-letnik iz Kopra je nasedel goljufu in z njim delil podatke o bančnem računu. Zaenkrat še neznani nepridiprav si je prenakazal več deset tisoč evrov.
11.31 13. 05. 2024
Črna kronika Zadovoljna

Obsežna nočna iskalna akcija za pogrešano Italijanko na Kobariškem

Ponoči je na območju Kobarida stekla obsežna iskalna akcija za 28-letno Italijanko, ki so jo kot pogrešano prijavili italijanski varnostni organi. Nekaj čez 2. uro ponoči so našli njeno osebno vozilo, ob 9. uri pa so pogrešano našli ob Soči, kamor je padla med sprehodom in se huje poškodovala.
10.06 13. 05. 2024
Črna kronika Zadovoljna

Iz cerkve ukradel kelih, nato poškodoval eno osebo in več vozil

V nedeljo zjutraj je neznanec iz cerkve v Mariboru ukradel kelih in odšel, slabe pol ure kasneje pa je osumljenec poškodoval še eno osebo, ki so jo morali odpeljati v bolnišnico. Moški je osumljen tudi, da je v središču mesta poškodoval več vozil.
16.20 12. 05. 2024
Črna kronika Zadovoljna

Izdajala sta se za telekomunikacijska delavca, iz hiše odnesla denar in nakit

Tatovi, kot kaže, ne počivajo. Minuli teden je eden od njih na območju Brezovice zamotil starejšega moškega in se z njim pogovarjal o izvedbi telekomunikacijskih storitev. Njegov pajdaš je medtem iz hiše ukradel denar in nakit, starejšega gospoda pa sta tako ogoljufala za nekaj tisoč evrov. Moška sta se nato odpeljala s kombijem bele barve, Policija pa ju še ni izsledila.