Šport / ARHIV ČLANKOV
08.54 18. 05. 2024
Hokej Zadovoljna

Florida po maratonski tekmi v konferenčni finale lige NHL

Hokejisti Floride Panthers so drugi finalisti vzhodne konference končnice severnoameriške lige, kjer se bodo za mesto v finalu lige NHL pomerili z ekipo New York Rangers. Na drugi tekmi je po dveh podaljških slavilo moštvo Dallas Stars, ki je bilo z 1:2 boljše od ekipe Colorado Avalanche. Odločilni gol za goste je dosegel Matt Duchene.
08.38 18. 05. 2024
Nogomet Zadovoljna

Prtiček z Messijevem podpisom prinesel 890.000 evrov

Prtiček, na katerem je podpis nogometnega zvezdnika Lionela Messija in s katerim je sklenil prvo profesionalno pogodbo, so v petek pri dražbeni hiši Bonhams prodali za 760.000 funtov oziroma 890.000 evrov.
08.19 18. 05. 2024
Drugi športi Zadovoljna

Dobovčani po 357 dneh ugnal Vrhničane

Siliko in Dobovec sta tudi na 2. tekmi finala 29. sezone 1. SFL navdušila. Zmage pa se je veselil Dobovec, ki je v izdihljajih tekme s preobratom slavil 2:3 in poravnal rezultat v finalni seriji na 1:1. To pa je bila hkrati tudi 1. zmaga Dobovca nad Silikom po 357 dneh. Pred nocojšnjim uspehom je Dobovec Siliko zadnjič ugnal lani na 3. tekmi finala 1. SFL.
08.09 18. 05. 2024
Drugi športi Zadovoljna

V taboru Krima zaokrožili strokovni kader za prihodnjo sezono

Rokometni klub Krim Mercator se bo v prihodnji sezoni okrepil z novim članom strokovne ekipe članske zasedbe. V vlogo pomočnika glavnega trenerja Dragana Adžića bo stopil Žiga Novak, ki je z rokometom povezan že od mladih let, nekaj zgodovine pa ga povezuje tudi z ljubljanskim klubom.
07.44 18. 05. 2024
Košarka Zadovoljna

Indiana izsilila sedmo tekmo

Košarkarji Indiana Pacers so na domačem igrišču dosegli še eno veliko zmago, premagali so New York Knicks s 116:103 in izsilili odločilno sedmo tekmo polfinalne serije vzhodne konference končnice severnoameriške košarkarske lige NBA.
07.33 18. 05. 2024
Kolesarstvo Zadovoljna

Drugi kronometer na Giru nova priložnost za Pogačarja

Kolesarje na dirki po Italiji čaka še druga vožnja na čas, dolga 31,2 km med krajema Castiglione delle Stiviere in Desenzano del Garda. Novo priložnost za zmago bo v 14. etapi iskal tudi slovenski zvezdnik Tadej Pogačar. Vodilni na dirki je dobil že prvi kronometer na letošnjem Giru. Nastopili bodo tudi štirje Slovenci, "rožnati" Pogačar se bo na progo odpravil ob 16.43. Še prej, ob 14.35, bo nastopil Italijan Filippo Ganna, eden glavnih kandidatov za zmago. Ne pozabite, kot vsak dan, od 18.30 vrhunci dnevnega dogajanja na Giru na Kanalu A in VOYO.
07.05 18. 05. 2024
Nogomet Zadovoljna

Britanske oblasti navijačem: Pazite se nemškega piva

Pazite se nemških vlakov in 'premočnega' piva. Tako pred evropskim nogometnim prvenstvom svoje navijače opozarjajo britanske oblasti. Milijoni ljubiteljev nogometa, med njimi tudi številni Slovenci, si bodo namreč tekme ogledali v živo in preplavili že tako obremenjen nemški javni promet. Če so bila opozorila o pogostih zamudah vlakov sprejeta dobro, pa je večina škotskih navijačev ob omembi 'premočnega' piva zgolj zmajala z glavo. Kakšni so še nasveti za navijače, ki se odpravljajo oz. odpravljate v Nemčijo?
06.00 18. 05. 2024
Nogomet Zadovoljna

Vasica na Cipru, kjer je vse v znamenju legendarne francoske desetice

Ciprska vasica Mosfiloti leži sredi puste pokrajine na pol poti med obmorskim letoviščem Larnako in prestolnico Nikozijo. V nogometnem kontekstu zanjo prav gotovo ne bi nikoli slišali, če ne bi v njej živel Philippos Stavrou Platini. V rojstni knjigi ima samo prvi priimek, drugega je dodal sam. Kdo je njegov najljubši nogometaš, vam je verjetno že jasno. Philipposova strast je šla tako daleč, da je pristal tudi v Guinnessovi knjigi rekordov. In to dvakrat.
23.12 17. 05. 2024
Borilni športi Zadovoljna

Mix po deljeni sodniški odločitvi proti Magomedovu ubranil šampionski pas

Ena najmočnejših organizacij mešanih borilnih veščin na svetu Bellator je v Parizu izvedla drugo serijo dogodkov s prvaki. Po štirih odličnih borbah je sledil obračun za šampionski pas, ki ga je proti Magomedu Magomedovu po deljeni sodniški odločitvi uspešno ubranil Patchy Mix. Posnetke vseh borb si lahko ogledate v arhivu na VOYO.
20.39 17. 05. 2024
Odbojka Zadovoljna

Slovenske odbojkarice uspešno začele zlato evropsko ligo

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je na prvi tekmi prvega turnirja zlate evropske lige v Tallinnu s 3:0 (23, 18, 18) premagala Estonijo. Estonke so bile slovenskim odbojkaricam enakovredne le v prvem nizu.
19.07 17. 05. 2024
Kolesarstvo Zadovoljna

Pogačar mirno preživel dan sprinterjev in napovedal: V soboto na polno

Jonathan Milan je na 13. etapi s tretjo zmago potrdil, da je ta hip najboljši sprinter na dirki. Povsem ravninska trasa sicer pričakovano ni postregla s spremembami v skupnem seštevku, kjer s prednostjo 2:40 vodi Tadej Pogačar. Povsem drugače bo že v soboto, ko bo na sporedu druga vožnja na čas.
18.27 17. 05. 2024
Kolesarstvo Zadovoljna

Jonathan Milan dobil ciljni šprint, Pogačar ohranil prednost

Na kolesarski dirki po Italiji je napočil čas za 13. in hkrati najbolj ravninsko etapo na tritedenski preizkušnji. Na 179 kilometrov dolgi etapi od Riccioneja do Centa so na svoj račun prišli šprinterji, ki so se z zmago pomerili v ciljnem šprintu. Še tretjič na letošnjem Giru je ciljno črto najhitreje prečkal Jonathan Milan (Lidl-Trek), ki je tako povečal prednost v seštevku za ciklamno majico. Tadej Pogačar je ciljno črto prečkal z glavnino in tako ohranil dve minuti in 40 sekund prednosti v skupnem seštevku.
17.56 17. 05. 2024
Borilni športi Zadovoljna

Vse je nared za zgodovinski obračun Furyja in Usika

Ljubitelji boksa bodo kmalu dobili to, kar so si že dolgo želeli. V Rijadu je vse pripravljeno za obračun dveh neporaženih prvakov boksarske težke kategorije Tysona Furyja in Oleksandra Usika. Britanec in Ukrajinec se bosta pomerila za naslove prvaka organizacij WBC, WBA, IBF, WBO, IBO in revije The Ring, s čimer se bo prvič po letu 1999 zgodilo, da bo borec težke kategorije združil vse šampionske pasove.
17.48 17. 05. 2024
Nogomet Zadovoljna

Juventus odpustil Allegrija, kdo bo novi trener?

Italijanski nogometni velikan Juventus je nekaj dni po tem, ko je osvojil italijanski pokal, odpustil glavnega trenerja Massimiliana Allegrija. Kdo bo njegov naslednik, zaenkrat še ni znano, italijanski mediji pa največ možnosti pripisujejo Thiagu Motti.
17.45 17. 05. 2024
Nogomet Zadovoljna

Slovo Kloppa in dveh nogometašev, Slot novi trener Liverpoola

Nemški nogometni strokovnjak Jürgen Klopp se je na novinarski konferenci poslovil od Liverpoola in se hkrati zahvalil Joelu Matipu in Thiagu Alcantari, ki prav tako po koncu sezone zapuščata mesto Beatlov. Obenem je na trenutni trener Feyenoorda Arne Slot potrdil, da bo kmalu sedel na trenerski stolček Redsov.
16.20 17. 05. 2024
Nogomet Zadovoljna

Tudi Klopp se je izrekel proti sistemu VAR

Jürgen Klopp bo v nedeljo proti Wolverhamptonu odvodil svojo zadnjo tekmo na klopi Liverpoola. Pred slovesom je spregovoril o najbolj pereči temi v angleškem nogometu ta hip – predlogu, da bi že z naslednjo sezono ukinili sistem VAR. Nemški strokovnjak je predlog podprl.
16.03 17. 05. 2024
Nogomet Zadovoljna

Modrić želi podaljšati pogodbo in kariero skleniti v Madridu

38-letni hrvaški vezist Luka Modrić, ki že vse od leta 2012 brani barve madridskega Reala, je po poročanjih španskih medijev izrazil željo, da podaljša pogodbo in kariero zaključi na stadionu Santiago Bernabeu.
15.46 17. 05. 2024
Nogomet Zadovoljna

Niklas Süle ni videti, kot da ga čez dva tedna čaka finale Lige prvakov

Po družabnih omrežjih so zaokrožile fotografije s treninga Borussie Dortmund, na katerih osrednji branilec Niklas Süle niti slučajno ni videti kot nekdo, ki ga čez dva tedna čaka najbolj pričakovana klubska tekma sezone. Evidentno je, da ima osrednji branilec težave z odvečnimi kilogrami, zato je še toliko bolj presenetljivo, da mu Edin Terzić v zadnjem času znova namenja kar nekaj minutaže.
15.12 17. 05. 2024
Kolesarstvo Zadovoljna

Van Aert se vrača na dirki po Norveški

Belgijski kolesarski zvezdnik Wout Van Aert, trikratni zaporedni svetovni prvak (2016, 2017, 2018), ki se je huje poškodoval konec marca, se bo po osmih tednih odsotnosti vrnil na tekmovanja naslednji četrtek na dirki po Norveški.
14.19 17. 05. 2024
Nogomet Zadovoljna

Tuchel zavrnil še zadnjo možnost, da ostane na klopi Bayerna

Bavarski nogometni velikan Bayern iz Münchna že nekaj časa išče ustrezno zamenjavo za odhajajočega trenerja Thomasa Tuchla. Ta se je za ta korak odločil pred približno tremi meseci, ko se je že nakazovalo, da bo letošnja sezona še nedolgo tega serijskega nemškega državnega prvaka zavila v slepo ulico. Prevlada Bayerja iz Leverkusna je bila tako očitna, da tudi vodstvo Bayerna ni imelo nič proti Tuchlovemu odhodu, a so se v vmesnem času zgodile kar tri (boleče) košarice.