Slovenija
Oglas

Razvoj umetne inteligence pozitivno vpliva na delnice tehnoloških podjetij

Ljubljana, 05. 05. 2023 00.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Sezona, med katero velika svetovna podjetja objavljajo svoja finančna poročila, je trenutno v polnem razmahu.

Fortrade, AI naslovna slika

Google (Alphabet), Microsoft, Facebook (Meta) in Amazon so presegli pričakovanja. Delnice Facebooka so se letos zrasle za 98,24%. Amazon je v istem obdobju poskočil za 30,8%, Microsoft za 27,2%, Apple pa za 29,6%. Še eno tehnološko podjetje, ki je bilo letos zelo priljubljeno - NVIDIA, bo konec maja objavilo svoje rezultate. Do zdaj so v letu 2023 njihove delnice zrasle za 87%.

Fortrade je za vse, ki jih zanima kako trgovati s ceno delnic na spletni borzi (t. i. Finančna pogodba za razliko, angl. CFD) ali preprosto želijo razširiti svoje znanje, pripravil brezplačen vodnik "Kako trgovati s ceno delnic". Vodnik je prilagojen vsem nivojem znanja in ga lahko prenesete preko spodnje povezave.

Brezplačni vodnik "Kako trgovati s ceno delnic" prenesite tukaj.

Čeprav so bila vsa omenjena podjetja uspešna, eden glavnih prodajnih ciljev za večino od njih ostaja razvoj umetne inteligence ali z njo povezanih izdelkov. Tehnološka podjetja, ki so objavila svoja finančna poročila, so osredotočena predvsem v nadaljnja vlaganja v to tehnologijo.

Mnogo strokovnjakov napoveduje, da bo umetna inteligenca eden od ključnih fokusov tehnoloških podjetij v prihodnjih letih. UBS ocenjuje, da se bo trg strojne opreme in storitev za umetno inteligenco povečal na 90 milijard dolarjev. Medtem ko je Microsoft v svojem poročilu razpravljal o načrtih za pomoč pri razvoju klepeta GPT, je Google predstavil svoje načrte za ohranitev 90% tržnega deleža svojega brskalnika.

Pričakuje se, da bo razvoj klepetalnic AI močno vplival na industrijo brskalnikov, ki je trenutno ocenjena na 242,8 milijarde dolarjev.

Brezplačni vodnik "Kako trgovati s ceno delnic" prenesite tukaj.

Kar zadeva delniški trg kot celoto, obstaja veliko negotovosti glede razvoja inflacije in posledične odločitve FED-a glede ublažitve njihove sedanje politike dvigovanja obrestnih mer.


Viri: MarketWatch, Markets Insider, IBISWorld

CFD-ji so zapleteni in zelo špekulativni instrumenti pri katerih obstaja veliko tveganje hitre izgube denarja zaradi finančnega vzvoda. Razmislite, ali razumete, kako delujejo CFD-ji in ali si lahko privoščite visoko tveganje za izgubo celotnega vloženega kapitala. Ne pozabite: izgubite lahko vse, vendar ne več od stanja na vašem računu za trgovanje. 83% računov majhnih vlagateljev na drobno izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Ti produkti morda niso primerni za vse stranke, zato se prepričajte, da razumete tveganja in poiščite neodvisen nasvet. Če bi nadaljevali z investicijo v virtualno valuto CFD upoštevajte, da so vrednosti izredno spremenljive in lahko predstavljajo velike izgube v zelo kratkem časovnem obdobju. To gradivo ne predstavlja ponudbe ali napeljevanja k nakupu kateregakoli finančnega instrumenta. Fortrade ne sprejema odgovornosti za uporabo teh informacij in za morebitne posledice. Ne podajamo zagotovil ali jamstev glede točnosti ali popolnosti teh informacij; posledično vsaka oseba, ki sprejema odločitve na podlagi teh informacij, to počne na lastno odgovornost. Informacije na tej strani niso naslovljene na prebivalce ZDA, ali Belgije ter niso namenjene za distribucijo ali uporabo s strani katerekoli osebe v katerikoli državi ali pristojnosti, kjer bi bila takšna distribucija ali uporaba v nasprotju z lokalnimi zakoni ali predpisi.


Naročnik oglasa je Fortrade Cyprus Ltd.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou