Tujina

Hrvati nadaljujejo z obsežno iskalno akcijo dveh pogrešanih ribičev iz Umaga

Pulj/Umag , 03. 05. 2023 10.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V morju pred Istro pogrešajo dva hrvaška ribiča iz Umaga. Takoj po obvestilu, da sta pogrešana, so ju začeli iskati, a so iskalno akcijo morali prekiniti zaradi slabe vidljivosti in pogojev na morju. Po poročanju hrvaških medijev zdaj nadaljujejo obsežno iskalno akcijo.

Savudrijski ribič Danilo Latin je povedal, da so ribiča zadnjič videli v torek okoli 10.30. Po njegovih besedah razmere na morju niso bile idealne zaradi močne burje, zato meni, da je ribiška ladja zaradi visokih valov oziroma velikih posod z mrežami izgubila ravnotežje. Ribiči, ki so ju v torek zadnjič videli, so namreč povedali, da je bilo njuno plovilo nagnjeno na eno stran, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

S hrvaškega ministrstva za morje, promet in infrastrukturo so danes sporočili, da so v torek popoldne začeli iskalno akcijo takoj, ko so bili obveščeni o dveh pogrešanih mornarjih, hrvaških državljanih. Iz Umaga sta na ladji, dolgi okoli šest metrov, izplula v torek ob 3.30 v smeri Poreča. Ko se nista vrnila ob predvidenem času so njihovi svojci obvestili pristojne, ki so takoj sprožili iskalno akcijo. V usklajeni iskalni akciji danes sodelujejo reševalne ladje in čolni luških kapitanij Pulja in Reke ter obalne straže, pa tudi letalo, poroča hrvaški portal Index.

O pogrešanih so obvestili tudi kolege v Italiji. Na italijanski strani Jadranskega morja tako v iskalni akciji danes sodelujejo pomorske in zračne reševalne enote, so še sporočili s hrvaškega ministrstva.

Pri iskanju so v torek sodelovali tudi hrvaški državljani s svojimi ladjami.

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

brabusednet
03. 05. 2023 13.57
+2
Ta nista prava ribiča ti poznajo vreme in razmere.Ali pa nista znala plavat.Sem bil enkrat na dopustu v Trogirju v apartmaju.Pa mi gazda pravi,da je bil njegov oče ribič pa ni znal plavat.Seveda mu nisem verjel,dokler žena ni rekla,da je res.Hiša je bila tik ob morju,tako daj je ob močnem jugu in plimi voda zalila spodnji del hiše.Da,ko so zjutraj vstali iz postelje je bilo ped vode v sobi.Oče je imel čovn privezan na hišo in z trotoara stopil v čovn.Da ne zna plavat niti sin ni vedel.Dokler se enega dne odpravi lovit ribe.Bil je star in pri vkrcanju bi rekli Dalmatinci je padel v morje iz hišnega praga.Sreči ga je sin slišal klicat na pomoč in ga rešil.Upam,da ta ribiča sta znala plavat.Svašta se je dogalalo.
flojdi
03. 05. 2023 13.42
Upam , da ju najdejo živa .
kivzfccz
03. 05. 2023 12.18
+7
Upajmo, da jih rešijo trpljenja, v tem vetrovnem vremenu. Ubogi svojci.
brabusednet
03. 05. 2023 11.54
-13
Sigurno sta v Piranskem zalivu,oni imajo premalo morja.Da nista tista,ki so nage riti kazali našim policajem.
Panter 63
03. 05. 2023 12.58
+4
Res neumen komentar v tej situaciji. Ampak ni pricakovati nic pametnega da bos napisal kakor v veliki vecini do zdaj. Srami se,primitivec.
markym77
03. 05. 2023 11.36
-6
prebegnila sta?
BroNo1
03. 05. 2023 11.16
-5
Hmm sem mislil, da gre za dva slovenska. Ne vem, če bi bilo obratno, če bi bilo na naslovnici v hrvaških medijih. Niti ni v našem morju…..
BroNo1
03. 05. 2023 11.16
+13