Tujina

Beograjska občina se zahvaljuje Dončiću za velikodušno potezo

Beograd, 05. 05. 2023 15.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

"Mesto Beograd se zahvaljuje družini Dončić za izraženo sožalje in javno izraženo željo, da bo krila stroške pogreba umrlih učencev Osnovne šole Vladislav Ribnikar," se je velikodušni potezi Luke Dončića zahvalila beograjska občina, ki je sporočila, da bo plačala pogrebne stroške žrtev sredinega napada. Hkrati so se zahvalili tudi vsem ostalim, ki so ponudili pomoč.

Luka Dončić je prek svoje fundacije LD77 Foundation družinam obljubil pomoč.
Luka Dončić je prek svoje fundacije LD77 Foundation družinam obljubil pomoč. FOTO: AP

Beograjska občina je na spletni strani objavila zapis, v katerem so se že v uvodu javno zahvalili Luki Dončiću, ki je v četrtek prek družbenih omrežij in svoje fundacije LD77 Foundations sporočil, da bi plačal pogrebne stroške žrtev sredinega strelskega napada.

V zapisu je občina sporočila, da bodo pogrebne stroške krili oni, pristojne službe pa pomagajo pri organizaciji še zadnjega slovesa od osmih učencev in varnostnika. "Družine bodo prejele tudi druge oblike pomoči," je sporočil predsednik beograjske mestne skupščine Nikola Nikodijević. 

Obenem so se v Beogradu zahvalili vsem, ki so prizadetim izrekli sožalje ob tragediji in ki so ponudili kakršno koli pomoč. "Prosimo vse dobrotnike, ki so izrazili željo po pomoči, da svoje donacije usmerijo v humanitarne in socialne ustanove mesta Beograd. Vodstvo mesta bo meščane redno obveščalo o vseh nadaljnjih aktivnostih," je dodal Nikodijević. 

Štiri učence in varnostnika bodo v soboto pokopali na beograjskem pokopališču, poroča Radio Televizija Srbije. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Predstavnik Dončićeve fundacije je v četrtek za ameriški ESPN potrdil, da bi plačali pogrebne stroške. Ob tem je Dončić na družbenih omrežjih objavil zapis, da ga je dogodek v Beogradu globoko prizadel. "Tragedija v Srbiji, v kateri so življenja izgubili otroci, mi je strla srce. Moje misli so z družinami in vsemi, ki jih je tragedija prizadela." Napovedal je, da bodo s fundacijo učencem, učiteljem in družinam ponudili takojšnjo in dolgoročno pomoč. 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou