Borilni športi

Mix po deljeni sodniški odločitvi proti Magomedovu ubranil šampionski pas

Pariz, 17. 05. 2024 23.00 | Posodobljeno pred 29 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Ena najmočnejših organizacij mešanih borilnih veščin na svetu Bellator je v Parizu izvedla drugo serijo dogodkov s prvaki. Po štirih odličnih borbah je sledil obračun za šampionski pas, ki ga je proti Magomedu Magomedovu po deljeni sodniški odločitvi uspešno ubranil Patchy Mix. Posnetke vseh borb si lahko ogledate v arhivu na VOYO.

Vse borbe si lahko ogledate na VOYO
Vse borbe si lahko ogledate na VOYO FOTO: VOYO

Na prvi izmed petih glavnih borb sta se v lahki kategoriji udarila Archie Colgan in Thibault Gouti. 28-letni Colgan je takoj po začetku prevzel kontrolo in devet let starejšega domačina hitro spravil na tla ter mu zadal število močnih udarcev. Trdoživi Gouti je preživel prvo rundo in obetavno otvoril drugo, Colgan pa ga je v nadaljevanju ponovno podrl in pridobil nadzor nad borbo. Tudi tretja runda je postregla s številnimi odličnimi potezami, Američan pa svoje dominance ni uspel kronati s predčasnim zaključkom. Po treh petminutnih rundah je pričakovano slavil po soglasni sodniški odločitvi.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Z borilnim spektaklom v Parizu sta v peresni kategoriji nadaljevala 33-letni Brazilec Jonas Bilharinho in ljubljenec domačega občinstva Yves Landu. Za vrhunec prve runde spopada dveh levičarjev je z odličnim udarcem s kolenom v rebra poskrbel Landu, ki je nato brazilskemu borcu zadal še nekaj močnih udarcev v glavo. V izjemni drugi rundi Landu po kimuri borbe ni uspel zaključiti z armbarom, nase pa je z nekaj dobrimi udarci opozoril tudi Bilharinho. Tretja in hkrati zadnja runda ni prinesla odmevnejših trenutkov, po deljeni sodniški odločitvi pa je novo zmago svoje kariere vknjižil domačin Landu, ki je po razglasitvi zmagovalca občinstvo navdušil tudi z nekaj spretnimi potezami iz sveta breakdanca, del katerega je bil kar 12 let svojega življenja.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Noč v Parizu se je nadaljevala z borbo srednje kategorije, kjer sta se v kletki pomerila Španec Costello van Steenis in še en domačin Gregory Babene. Borca sta lep del runde preživela v parterju, kjer je imel 31-letni Španec več časa nadzor nad dogajanjem. Najzanimivejši so bili zadnji trenutki runde, ko je van Steenis najprej uspešno izvedel nekaj udarcev v parterju, 40-letni Francoz pa je bil odličen v nadaljevanju, ko sta se ponovno postavila na noge. Druga runda je prinesla konec, ko je Španec v parterju z ramenom pritisnil na vrat nasprotnika in ga z von flue chokeom prisilil v podreditev.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Borilni šov je po odlični tretji borbi prinesel predzadnji obračun večera. V velterski kategoriji sta se spopadla izkušeni Američan Jaleel Willis in najljubši borec številnih gledalcev v pariški Accor Areni, Cedric Doumbe, ki ga je v kletko z aplavzom in nasmehom na obrazu pospremil tudi košarkarski zvezdnik Victor Wembanyama.

Doumbe je na krilih navijačev odlično otvoril obračun, nato pa ga je tekmec z knockdownom za nekaj trenutkov spravil na tla. Francoz je Willisu kasneje vrnil z knockdownom, njegovo glavo preplavil z udarci in v prvi rundi zaključil s tehničnim nokavtom. Po koncu borbe je v kletko prikorakal Anthony Pettis, Doumbe pa je sprejel njegov izziv in pristal na medsebojni obračun na naslednjem Bellator dogodku v Parizu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kot zadnja je bila na sporedu borba za naslov prvaka v bantamski kategoriji, kjer sta se pomerila ruski borec Magomed Magomedov in branilec šampionskega pasu Patchy Mix. Prva izmed petih rund je nedvomno pripadla izzivalcu Magomedovu, ki je v prvih petih minutah povzročil več škode. Druga runda je prinesla hitro giljotino Mixa, iz katere se je Rus uspel rešiti, obračun pa se je za nekaj trenutkov preselil v parter. Nadaljevanje druge runde je bilo nekoliko zaspano, za odtenek več pa je vseeno pokazal Mix, ki se je v Parizu dan pred dogodkom zaročil z ameriško borko Tatiano Suarez.

Tretja runda je prinesla novo hitro giljotino Američana, Magomedov pa se je z velikimi napori še enkrat več uspel rešiti. Rus je v nadaljevanju z močno levico stresel Mixa, sledil je še en desni kroše, ameriški borec pa se je hitro ponovno zbral in zdržal do konca runde. Tudi četrta runda ni navdušila z dogajanjem, malce več je gledalcem morda ponudil Mix, borca pa sta bila postavljena pred dejstvo, da bo o zmagovalcu odločala zadnja runda.

Runda za zmago je bila zaradi Američanovega udarca v mednožje za nekaj trenutkov prekinjena, v nadaljevanju pa borca ponovno nista bila najbolj aktivna. Po koncu borbe je bilo vidno, da niti Mix niti Magomedov nista bila prepričana, komu bodo sodniki dosodili zmago. Po deljeni sodniški odločitvi je Mix uspel ubraniti šampionski pas bantamske kategorije in razkril, da bo njegov naslednji nasprotnik Brazilec Leandro Higo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Seznam vseh borb, ki si jih lahko ogledate v arhivu na VOYO:

Bantamska kategorija: Patchy Mix – Magomed Magomedov (deljena sodniška odločitev)

Velterska kategorija: Cedric Doumbe – Jaleel Willis (tehnični nokavt v prvi rundi)

Srednja kategorija: Gregory Babene – Costello van Steenis (podreditev v drugi rundi)

Peresna kategorija: Yves Landu – Jonas Bilharinho (deljena sodniška odločitev)

Lahka kategorija: Archie Colgan – Thibault Gouti (soglasna sodniška odločitev)

Bellator Champions Series Pariz
Bellator Champions Series Pariz FOTO: VOYO
  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PoldeVeliki
17. 05. 2024 19.11
Kje bo prenos A kanal ali Pop tv ?