Borilni športi

Mike Tyson bo Ngannouju pomagal pri pripravah na borbo s Furyjem

Las Vegas, 03. 08. 2023 18.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Žiga Košec
Komentarji
7

Nekdanji prvak v mešanih borilnih veščinah slovite organizacije UFC Francis Ngannou se že intenzivno pripravlja na profesionalni debi v boksu. Ta bo vse prej kot lahek, saj se bo 28. oktobra pomeril z najboljšim boksarjem težke kategorije na svetu Tysonom Furyjem. 36-letni Kamerunec bo tako potreboval vso pomoč, ki jo lahko dobi, zato je v svoj trenerski štab povabil legendarnega Mika Tysona.

Francis Ngannou se je od decembra 2015 meril pri največji organizaciji za mešane borilne veščine na svetu UFC, kjer je marca 2021 postal tudi prvak težke kategorije. Januarja 2022 je kamerunski borec šampionski pas prvič in edinkrat obranil proti nekdanjemu sparing partnerju Cirylu Ganu, nato pa se približno leto dni z UFC-jem pogajal o podaljšanju sodelovanja, kar pa se ni uresničilo. 

Francis Ngannou
Francis Ngannou FOTO: AP

Ngannou naj bi poleg enormne plače od UFC-ja zahteval tudi možnost, da se lahko ob MMA-ju meri tudi v boksarskemu ringu, univerzalno zdravstveno zavarovanje za vse borce in več besede pri odločanju o nasprotnikih. Finančnim zahtevam je bil UFC-jev predsednik Dana White pripravljen ugoditi, vsem drugim pač ne. Ngannou se je zato poslovil od UFC-ja in podpisal z organizacijo PFL (Professional Fighters League), ki mu dovoljuje, da se poleg kletke meri tudi v boksarskem ringu.

Tu v zgodbo vstopi prvak težke kategorije organizacije WBC Tyson Fury, ki se nikakor ni uspel dogovoriti za borbo za združitev pasov z Oleksandrom Usikom. 34-letni Anglež je bil že nekaj časa pripravljen na borbo s Kameruncem in ga je že lani aprila po zmagi nad Dillianom Whytom povabil v ring.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

In ko so z vrečami denarja pomahali bogati Arabci, je bila borba hitro dogovorjena. Ngannou in Fury bosta tako v ring stopila 28. oktobra v glavnem mestu Savdske Arabije, Riadu. Kamerunec ima tako le še slabe tri mesece, da se pripravi na borbo z najnevarnejšim borcem boksarske težke kategorije, ki poraza v profesionalni karieri sploh še ne pozna.

Ngannou je tako sedaj uradno imenoval legendarnega Mika Tysona za enega izmed svojih trenerjev za boj s Furyjem. Nekdanji prvak težke kategorije organizacij WBC, WBA in IBF pa bo med borbo v Riadu tudi v njegovem kotu.

Mike Tyson
Mike Tyson FOTO: AP

"Ni skrivnost, da 100-odstotno podpiram Ngannouja v soočenju prvakov. Ima močan udarec, in ko ta pristane, je igre konec. Veselim se sodelovanja z Ngannoujem in podpore pri njegovem prehodu iz oktagona v boksarski ring. Ni novinec v borilnem svetu, je svetovni prvak. Ključna bo kombinacija njegove energije z močjo udarcev ter uporaba njegove agilnosti za hitro premikanje po ringu in iskanje nokavt udarca. Tukaj smo, da zmagamo," je ob novici povedal 57-letni nekdanji boksar.

Tyson je nekaj nasvetov za borbo s Furyjem Ngannouju dal že leta 2020, ko sta se srečala na promocijskem slikanju. "Fury udarja dolgo," je takrat pojasnil Tyson in dodal: "Torej, ko udari dolgo, imaš na voljo te kratke udarce notri. Ko vrže široko naokoli, pazi moraš biti pripravljen. Bum, močan udarec v telo," se na posnetku sliši Tysona.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

thedutchman
05. 08. 2023 12.53
kera komedija se je pa tuki zgodila to je pa sam denar v igri,Fury iz K.O kadarkoli se bo odloču bo končal dvoboj podn od dvoboja če temu lahko sploh rečeš dvoboj in pol se mi ga gre še Tayson neki blamirat zraven kot trener a dej kaj je vsem zmankal denarja?pa več ma šans tele v klavnici kot Nganu proti Furyu
amedeo
05. 08. 2023 10.33
Zame, Iron Mike največji vseh časov...
Blue Dream
04. 08. 2023 08.04
Ga bo nagonu Ngannouja
Volkss
03. 08. 2023 20.20
Fury, vso sreco😅
Indawood
03. 08. 2023 19.38
Nedaj se Fury ... jst mislm da realnu zna zmagat tale majstr
231koak
03. 08. 2023 19.09
+4
Tajson spuši za 40 000 dolarof ĝanđe na mesec pa mu nič ni
Blue Dream
03. 08. 2023 19.12
+4