Hokej

Hokejisti Floride do pomembnega "breaka" v Torontu

Toronto, 05. 05. 2023 08.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
1

Hokejisti Florida Panthers v severnoameriški poklicni ligi NHL so po uvodni zmagi s 3:2 nad Toronto Maple Leafsi v drugem krogu končnice povedli z 2:0 v dvoboju na štiri zmage. Dallas Starsi so doma premagali Seattle Krakene s 4:2 in izid v seriji poravnali na 1:1.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Panterji so sicer po petih minutah dvoboja že zaostajali z 0:2. V 12. minuti je izid znižal Anton Lundell, zmago pa so si panterji zagotovili na začetku druge tretjine, ko so zadeli dvakrat v razmaku vsega 47 sekund. Med strelce sta se vpisala Aleksander Barkov in Gustav Forsling. S 34 obrambami se je izkazal tudi gostujoči vratar Sergej Bobrovski.

"Letos se je na nas zgrnilo veliko stvari. To je končnica. Vedeli smo, da bodo trdno začeli tekmo. Morali bi začeti bolje, kot smo, in to je na nas, igralcih, ampak mislim, da so bile prilagoditve, ki smo jih storili med odmorom, odlične. Pomagalo je, da smo dvakrat zadeli. Veliko lažje je igrati s prednostjo," je po dvoboju dejal hokejist Floride Matthew Tkachuk.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V dvoboju drugega kroga končnice v zahodni konferenci pa je Dallas izid v zmagah izenačil. Joe Pavelski je dosegel peti gol na dveh tekmah, ko je zadel za vodstvo s 3:1 ob koncu druge tretjine. Po gol in podajo sta prispevala še Wyatt Johnston in Tyler Seguin.

Prva tretjina se je končala brez zadetkov, v drugi pa so domači hokejisti stopili na plin in jo dobili s 3:1. Po dobrih desetih minutah v sklepni tretjini je Dallas po zaslugi Seguina povedel s 4:1. Za Seattle je znižal Jordan Eberle, a mu je za preobrat zmanjkalo časa.

Liga NHL, končnica, 2. krog, izidi:
- vzhodna konferenca:
Toronto Maple Leafs - Florida Panthers  2:3 (Florida vodi z 2:0 v zmagah).

- zahodna konferenca:
Dallas Stars - Seattle Kraken           4:2 (Ekipi sta poravnani z 1:1 v zmagah).

* Opomba: moštva v končnici igrajo na štiri zmage.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Zelenadezela1
05. 05. 2023 10.12
+1
Zakaj spet isto??? Ali v CELIII EVROPI neobstajajo sporti vredni porocanja??? A v celi eu neigrajo hokeja??? Ali kakrkoli drugega...ker teh ameriskih stvari ki so oddaljeni celo morje in tisoce km pa vseno dnevno bombardiranje z vsemu iz 🇺🇸.... Cccccccccc