Kolesarstvo

Roglič bo na Touru tekmoval v dresu ekipe Red Bull-Bora-hansgrohe

Salzburg, 03. 05. 2024 09.55 | Posodobljeno pred 14 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski kolesar Primož Roglič bo od dirke po Franciji naprej tekmoval v dresu ekipe Red Bull-Bora-hansgrohe. Nemško moštvo je namreč zapečatilo prevzem avstrijskega podjetja, ki je dokončalo tranzicijo po velikem finančnem vložku v nemško zasedbo.

S spremembo imena bo dokončno zapečateno partnerstvo med Red Bullom in kolesarsko zasedbo Bora-hansgrohe, ki so ga vpletene strani najavile že na začetku tega leta.

Red Bull je januarja sprožil postopke za pridobitev 51-odstotnega deleža nemške zasedbe, obenem pa ima v lasti tudi ekipo formule 1, več nogometnih moštev (Leipzig, Salzburg, New York, Brasil in Bragantino), pod okriljem pa imajo tudi številne uspešne športnike, s katerimi sodelujejo na področju medijskih vsebin.

Naslednje v vrsti avstrijskih sodelovanj s športnimi subjekti je kolesarska združitev. Nemci sicer že nekaj časa uporabljajo Red Bullovo infrastrukturo, tudi na področju prepoznavnosti pa bi utegnila zasedba storiti korak naprej.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Od začetka dirke po Franciji, torej od 29. junija, bo formalno ekipa nastopila z novim imenom Red Bull-Bora-hansgrohe, od leta 2025 pa bodo v kolesarski ekipi zagnali dodatno razvojno ekipo do 23. leta starosti, ki bo skrbela za bolj postopen razvoj kolesarjev iz mladinskega programa ekipe in Red Bulla na poti v člansko zasedbo.

Kot so sporočili na spletni strani ekipe, so dokončno papirje podpisali ta teden, obeta pa se tudi nova zunanja podoba ekipe.

Ralph Denk
Ralph Denk FOTO: AP

"Zelo sem hvaležen vsem trem partnerjem. Jasno je, da imamo en cilj, eno vizijo. Brez Bore in Hansgroheja ne bi zrasli na tako visoko raven. Red Bull ima zelo kooperativen pristop, s čimer bomo z dosedanjima partnerjema delili veliko novih vrhuncev," je v izjavi dejal šef ekipe Ralph Denk.

Cilj večinskega lastnika Red Bulla je zdaj optimizirati obstoječo strukturo in izkoristiti obsežno strokovno znanje, pridobljeno pri drugih projektih avstrijskega podjetja.

"Tudi v prihodnosti želimo zmagovati. Zato sem iskal drugega močnega partnerja, ki ustreza moji viziji in viziji naše sedanje ekipe ter obenem deluje inovativno. Red Bullovo znanje je edinstveno v svetu športa in veselimo se, da bomo izkoristili to strokovnost in skupaj napravili naslednje korake," je še ob tem dodal Denk.

Glavno orožje ekipe Bora-hansgrohe bo na Giru Daniel Martinez

Nemška ekipa bo na Giru, kjer je glavni favorit za zmago v skupnem seštevku Slovenec Tadej Pogačar (UAE Team Emirates), uspeh napadala s Kolumbijcem Danielom Martinezom. Lani je to uspelo Rogliču, tedaj še v dresu Jumbo-Visme (Visma–Lease a Bike).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na dirki po Italiji bodo barve moštva Bora-hansgrohe branili še Giovanni Aleotti, Jonas Koch, Florian Lipowitz, Ryan Mullen, Maximilian Schachmann, Danny van Poppel in Sam Welsford.

Vrhunce posameznih etap prestižne dirke po Italiji si boste med 4. in 26. majem lahko ob 18.30 ogledali na Kanalu A.

Vrhunci dirke po Italiji
Vrhunci dirke po Italiji FOTO: 24ur.com
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (15)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

G. Papež
03. 05. 2024 14.35
+2
V vsaki normalni državi bi bil za vsakega, ki kaj da ali se spozna na kolesarstvo, pravi mali bog.
vezuv_
03. 05. 2024 13.02
+3
Roglič - želim mu, da se uresniči njegova velikanska želja, a po drugi strani sem malo v dvomih.........Zadnje čase ima preveč odstopov, preveč padcev....... pa pustimo se presenetiti. Če bo TDF neuspešen je bolje, da se preusmeri v trenerske vode ali kaj podobnega - se poslovi od pedaliranja....
emonec
03. 05. 2024 13.12
+2
Hej vulkanar, kaj če bi se ti poslovil od komentiranja stvari o katerih nimaš pojma.
emonec
03. 05. 2024 13.15
+0
flintwestwood
03. 05. 2024 14.00
-2
Kva tako radi pošiljate ljudi v pokoj?? Morda zato, ker sami niste nič naredili oz. ne znate, stvar gre seveda še malce globje ampak nimam časa sedaj se razpisati!!
G. Papež
03. 05. 2024 14.34
Saj bo šel, čez 2 leti in morda pripravi kako presenečenje😉
petka5
03. 05. 2024 14.34
majster - razvadili so se s Pogačarjem, ki pride na tekmo in zmaga, celo že vnaprej napoveduje, kje bo napadel in zmagal... zdaj pred Girom celo,da bo zmagal in bo na koncu spočit(tak plan naj bi imel)... in folk misli,da je vse to tako lagano in komur pač tako lahkotno ne uspe je po njihovo za pokoj... nimajo pojma. Primož je že vedno, kadar so ga pošiljali v pokoj, dokazal,da je med največjimi - on sam najbolje ve kaj zna in zmore in pravi navijači njegovi verjamemo vanj in navijamo zanj vedno, tudi ko ima slab dan in vemo,da to ne pomeni,da je za v pokoj, ampak samo,da je človek, normalen vrhunski športnik in ne sprogramirani robot. Primož car si gremo po zmago na TDF. Jaz verjamem, da ti lahko uspe in enako močno ti to iz srca privoščim in želim.
G. Papež
03. 05. 2024 15.33
+1
ŠEFIKA
03. 05. 2024 12.32
+2
Z red bullom si je bora pridobila veliko finančno injekcijo,za letošnji tour malo prepozno.
Podlesničar
03. 05. 2024 11.56
+6
Tole s tremi sponzorji ne bo dolgo... z nakupom dresa se splača počakat do naslednje sezone.
petka5
03. 05. 2024 10.57
-5
ne vem če po touru... S tourom naj bi se , kakor to že začelo, tudi dresi naj bi bili že na TDF novi - kakor je bilo zaslediti.
petka5
03. 05. 2024 14.37
-1
tisti, ki ste dali minuse - v naslovu članka je bilo najprej napisano po touru, kar se zdi, vsaj glede na druge info, da ni prav, ampak že na touru, me veseli,da so popravili. Tudi Bora je sama tako napisala da od Toura naprej, kar pomeni vključno z dirko po Franciji. Kot rečeno možno je videti tudi že kakšen bo novi dres.