MotoGP

Marquez po prepričljivi zmagi v Jerezu: Po Austinu sem bil jezen, zdaj sem presrečen

Jerez, 05. 05. 2019 19.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Aktualni svetovni prvak v kraljevem razredu MotoGP Marc Marquez je na dirki za VN Španije v Jerezu s prepričljivo drugo zmago v sezoni stvari znova postavil na svoje mesto. Po nesrečnem odstopu v ameriškem Austinu, kjer se mu je prav tako nasmihala suverena zmaga, tokrat iste napake ni ponovil in z novimi 25 točkami na svojem kontu zasedel vrh prvenstvene razpredelnice.

Dirka v Jerezu je bila znova v znamenju aktualnega svetovnega prvaka v kraljevem motociklističnem razredu MotoGP Marca Marqueza, ki si je podredil konkurenco od prvega do zadnjega zavoja. Bila je to nova simultanka v režiji izjemnega Katalonca, ki se je kljub nesrečnemu padcu pred tedni v Austinu in jezi, ki jo je čutil pred dirko za VN Španije, uspel zbrati in deklasirati Alexa Rinsa, Mavericka Vinalesa in druščino v slogu, ki je značilen le za šampiona najvišjega formata.

Mnogi so se pred dirko v Jerezu spraševali, ali je morda Marquez prvič po daljšem obdobju prevlade začutil nekaj več nervoze kot običajno. Toda na odgovor ni bilo potrebno čakati dolgo, saj je dogajanje na stezi povedalo več kot 1000 besed. Suverena vožnja brez napak, neverjetna osredotočenost od prvega do zadnjega ovinka in vera v lastne zmožnosti so 26-letnemu španskemu dirkaču prinesle novih 25 točk ter vnovičen skok na vrh razpredelnice svetovnega prvenstva. Čeprav je vodstvo v skupnem seštevku pred najbližjim zasledovalcem Alexom Rinsom minimalno (v točkah: 70 proti 69 v korist Marqueza), je povsem jasno, da ga bo Marquez skušal že čez 14 dni na dirki v francoskem Le Mansu, kjer je lani brez večjih težav zmagal, povečati na nekoliko varnejšo razliko.

Marc Marquez je drugo zmago v sezoni proslavil s svojimi navijači.
Marc Marquez je drugo zmago v sezoni proslavil s svojimi navijači. FOTO: AP
Ni želel ponoviti napake iz Austina
"Že pred začetkom dirke sem začutil pozitivne vibracije. Odlično pripravljen motocikel in prekrasni vremenski pogoji so me navdajali z optimizmom. Edina želja je bila ponoviti dobri vožnji iz Argentine in Austina; da nadaljujem od tam, kjer mi je pravzaprav spodletelo na dirki za VN Amerik. Nisem želel ponoviti iste napake, zato sem skušal ohraniti osredotočenost od prve do zadnje tisočinke sekunde. Vsekakor sem vesel novih 25 točk in dejstva, da sem znova na vrhu prvenstvene razpredelnice," je bil zmage pred domačimi navijači vesel Marquez, ki je strategijo za napad na drugo zmago v sezoni do podrobnosti razdelal po tretjem mestu v sobotnih kvalifikacijah. 

"Videli smo, kje se skrivajo dodatne rezerve in jih pametno unovčili na sami dirki. Za uvodnih nekaj krogov smo vedeli, da bomo dokaj izenačeni, nato pa je bilo potrebno stopiti na plin in zavzeti vodilni položaj. To je bil prvotni načrt, ki se nam je izšel do popolnosti. Še ena stvar je, na katero morda ljudje niti niso toliko pozorni, a pogostokrat zna odigrati pomembno vlogo pri končni razvrstitvi: dokler so gume še neobrabljene, ima večina moštev enake možnosti za zmago kot Honda ... Ko pa pride do večje obrabe, na površje izplava kakovost dirkača. Takrat se počutim močnega, superiornega. Čestitam tudi Alexu (Rinsu, op. p.) in Mavericku (Vinalesu, op. p.) za odlično vožnjo," ni skrival zadovoljstva vladar kraljevega motociklističnega razreda, ki bo v Le Mansu tako lovil že tretjo zmago v sezoni, s katero bi se lahko točkovno malce bolj oddaljil od konkurentov. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

         

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AyrtonS
06. 05. 2019 13.24
+14
MM93 presrečen,....posledično pa s tem prdimir...muha in še kdo pa v jok in v mešalc...hehe
Cenb77
06. 05. 2019 12.39
+15
Očitno je res kar vsi trdijo... MM93 si je letos največja konkurenca. Če ne strori napake ga ostali težko lovijo, prehitijo...
rr3
06. 05. 2019 11.15
+5
Še dobro da Bradl ne vozi tovarniške Yamahe tako bi imeli že pred poletjem skupnega zmagovalca.
Marko13
06. 05. 2019 11.03
+9
Lorenzo pa slabse od slabsega
janezdollar
06. 05. 2019 09.32
-37
MM 93 bo prepričal komaj, ko bo kaj naredil na katerem drugem motorju...na Hondi so bili prvaki tudi sila povprečni dirkači...
BELAN
06. 05. 2019 11.41
+14
prost1
06. 05. 2019 09.28
+25
S tako formo Marca(in Honde) bo letos za prvaka dolgčas, bo pa vseeno srdit boj za drugo mesto.
lumpimonster
06. 05. 2019 07.08
-3
Lepo ne,mini rosi je spet veseu wiii
nightifly
05. 05. 2019 21.52
+1
Spregovoril je tudi Jorg Lovrenz ,ki pravi dobesedno : zalosten in zaskrbljen sem , toda tu se vidijo sampioni . Res je , Jorg ,toda reci bi moral se ,sampioni se vidijo ko vstanejo iz pepela in dosezejo spet vrh . Honda ni Yamaha , ni heca .
orcus
05. 05. 2019 21.59
+16
Je ze ta vikend odsel k Ducatiju po nasvete...
lumpimonster
06. 05. 2019 07.09
+7
On je preveč pameten da bi mu lahko svetovali+nben team ga nemara več