Nogomet

Pred povratnima dvobojema Lige prvakov Dortmund do zmage, Bayern poražen

Dortmund, 04. 05. 2024 19.18 | Posodobljeno pred 13 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
S.V., STA
Komentarji
1

V 32. krogu nemške Bundeslige je Borussia Dortmund s 5:1 odpravila Augsburg, svojo zadnjo tekmo pred domačimi navijači je odigral Marco Reus. V Stuttgartu je gostoval Bayern München, ki je izgubil s 3:1. Dortmundčane in Bavarce v torek oziroma sredo čakata povratni tekmi polfinala Lige prvakov.

Nemška predstavnika v elitni Ligi prvakov sta z različnim uspehom opravila generalki. Precej bolj so lahko zadovoljni v porurski ekipi, ki je kar s 5:1 ugnala Augsburg, pri čemer je štiri gole dosegla že do 34. minute. 

Statistika Borussia Dormund - Augsburg
Statistika Borussia Dormund - Augsburg FOTO: Sofascore.com

Dva gola je prispeval Youssoufa Moukoko, med strelce pa se je vpisal tudi ljubljenec navijačev Marco Reus, ki ne bo podaljšal pogodbe z rumeno-črnimi in je tako odigral svojo zadnjo tekmo pred domačimi gledalci.

Marco Reus
Marco Reus FOTO: AP

Derbi kroga je bil v Stuttgartu, kjer Bayern ni bil kos razpoloženim domačim igralcem. Leonidas Stergiou je dosegel prvi gol, za goste pa je izenačil Harry Kane z bele točke. Angleški napadalec je za 36. zadetek v letošnji sezoni Bundeslige potreboval le 32 krogov, s čimer je popravil 60 let star rekord Uweja Seelerja, ki je za toliko golov potreboval 38 tekem. V končnici sta zmago domačim zagotovila Jeong Wooyeong in Silas Katompa Mvumpa.

Stuttgart
Stuttgart FOTO: AP

Borussia Dortmund bo v torek gostovala na Parku princev, Bayern München pa v sredo pri Realu iz Madrida. Črno-rumeni so si na prvi polfinalni tekmi Lige prvakov priigrali minimalno prednost (1:0) proti PSG-ju, Bavarci pa so remizirali z Madridčani (2:2). Prenos obeh povratnih tekem bo s studijskim delom od 20.30 dalje na Kanalu A in VOYO.

pasica PSG - Borussia in Real - Bayern

Na preostalih tekmah nemškega prvenstva je Wolfsburg premagal že odpisani Darmstadt s 3:0, Werder in Borussia Mönchengladbach pa sta igrala 2:2.

V petek je Leipzig igral 1:1 s Hoffenheimom, edini gol za saško ekipo je v 38. minuti dosegel slovenski zvezdnik Benjamin Šeško, ki je igral do 59. minute. Drugi Slovenec v ekipi Kevin Kampl je vstopil v igro v 77.

V nedeljo bo novi prvak Leverkusen proti Eintrachtu iz Frankfurta skušal še podaljšati niz brez poraza. Na domači sceni je Bayer že zdaj rekorder, saj doslej še nobeni ekipi v bundesligi ni uspelo zdržati 31 krogov brez poraza; tudi na mednarodni pa je, vključno z evropskimi in pokalnimi tekmami, že pred tedni popravil rekord 43 tekem brez poraza.

Na lestvici je po nepopolnem krogu Bayer prvi z 81 točkami, Bayern jih ima 69, Stuttgart 67, Leipzig pa 63. Ligo prvakov so si za prihodnjo sezono poleg prve četverice že zagotovili tudi nogometaši Borussie iz Dortmunda.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izidi, 32. krog, nemška Bundesliga:

Hoffenheim - Leipzig 1:1 (0:1)
Kramarić 90.; Šeško 38.
RK: Simons 72. 

Borussia Dortmund - Augsburg 5:1 (4:1)
Moukoko 4., 29., Malen 20., Reus 34., Nmecha 64.; Vargas 32.

Stuttgart - Bayern München 3:1 (1:1)
Stergiou 29., Jeong 83., Mvumpa 90+3.; Kane 37./11m

Werder Bremen - Borussia Mönchengladbach 2:2 (1:1)
Woltemade 45., 65.; Hack 8., Neuhaus 90+1./11m

Wolfsburg - Darmstadt 3:0 (2:0)
Wimmer 8., Wind 10., Černy 90+2.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RUBEŽ
05. 05. 2024 10.53
Joj, Tuchel. pa ti res nimaš pojma o nogometu. Tudi če bi slučajno osvojili CL, komaj čakam da odideš.