Nogomet

Colchonerosi sezono zaključili z remijem: Atletico brez Oblaka le do točke

Valencia, 18. 05. 2019 17.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Madridski Atletico je na tekmi zadnjega kroga španske Primere iztržil zgolj točko. Madridčani so gostovali pri Levanteju, ki je že v prvem polčasu dvakrat zatresel mrežo gostov. Atleti so uspeli v drugem delu tekme izenačiti, tudi po zaslugi debitanta Sergia Camella (2 : 2).

Slovenskemu reprezentančnemu vratarju Janu Oblaku je poškodba mečne mišice na levi nogi preprečila nastop na zadnji prvenstveni tekmi. Primanjkljaj v vratih se je četi Diega Simeoneja močno poznal, saj so v prvih 45 minutah prejeli kar dva zadetka.

Oblak zaradi poškodbe ni mogel pomagati soigralcem na zadnji tekmi prvenstvene sezone.
Oblak zaradi poškodbe ni mogel pomagati soigralcem na zadnji tekmi prvenstvene sezone. FOTO: AP
Jan Oblak, ki je v tej sezoni branil na vseh tekmah Atletica, z izjemo zadnje, je mrežo ohranil nedotaknjeno kar dvajsetkrat. Prejel je 27 zadetkov, precej manj od preostalih vratarjev v španskem prvenstvu, ter si s tem prislužil še četrto zaporedno priznanje zamora.

Prvič se je mreža gostov zatresla že v 6. minuti, ko je Ruben Vezo po podaji iz kota žogo poslal nazaj pred vrata, Erick Cabaco pa jo je z nogo potisnil mimo obrambe. Na drugi zadetek je bilo treba počakati pol ure, po napaki domače obrambe je do žoge prišel Marti Roger, ki je žogo brez težav spravil mimo Antonia Adana. V drugem polčasu so Atleti z igralcem manj, v 51. minuti si je rdeč karton po hudem prekršku prislužil Angel Correa, le uspeli izenačiti. Kot prvi je prednost domačih z roba kazenskega prostora zmanjšal Rodrigo. V 79. minuti je končnih 2 : 2 dosegel komaj 18-letni debitant Sergio Camello.

Izid: 

Levante - Atletico Madrid 2 : 2 (2 : 0)
Cabaco 6., Roger 36.; Rodrigo 68., Camello 79.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

apodgra
19. 05. 2019 08.59
+2
Kaj Grizmann ni igral ali pa se ni hotel veseliti zadetka na zadnji tekmi v ekipi Atletika. Takih igralcev ,kot je Grizmannima Barce že veliko in se jih mora čonm prej rešiti.
apodgra
19. 05. 2019 09.00
+1
Kaj Grizmann ni igral ali pa se ni hotel veseliti zadetka na zadnji tekmi v ekipi Atletika. Takih igralcev ,kot je Grizmann ima Barce že veliko in se jih mora čim prej rešiti.