Liga Evropa

De Rossi v bran Karsdorpu: Odigral je dobro tekmo

Rim, 03. 05. 2024 11.07 | Posodobljeno pred 14 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Rome so na domačem igrišču z 0:2 izgubili prvo polfinalno tekmo Lige Evropa. Ugnal jih je Bayer iz Leverkusna, ki še naprej nadaljuje svoj neverjetni niz neporaženosti. Nemci so prvi zadetek dosegli po veliki napaki Ricka Karsdorpa, v bran pa mu je po tekmi stopil trener Daniele De Rossi, ki pred povratnim dvobojem še upa na napredovanje.

Daniele De Rossi
Daniele De Rossi FOTO: AP

"Vedeli smo, da je Bayer močna ekipa. Ampak odigrali so nad mojimi visokimi pričakovanji. Bil sem navdušen nad njihovo igro. Impresioniran sem nad njihovo ekipo, čeprav sem se zavedal, da so zelo dobri," hvale na račun tekmeca po tekmi ni skrival Daniele De Rossi.

"V prvem polčasu bi morali biti previdnejši pri nadzoru žoge. Ne bi jim smeli dopustiti vseh teh protinapadov. Tekmo smo začeli s pravo mero agresivnosti. Imeli smo nekaj velikih priložnosti, ampak nismo uspeli zadeti. Za to so nas kaznovali, in ko si enkrat v zaostanku proti njim, potem je res težko," je dejal italijanski strateg.

Romelu Lukaku je v prvem polčasu zadel prečko, z glavo pa je z neposredne bližine nenatančno meril tudi rezervist Tammy Abraham.

S trenerjem se je strinjal Lorenzo Pellegrini in ob tem napovedal napad na preobrat. 

"Zapravili smo preveč priložnosti. Tudi po prejetih zadetkih smo si ustvarjali možnosti, a smo bili v zaključku neuspešni. Domov gredo v mišljenju, da je dvoboj že odločen, toda mi jim bomo močno otežili situacijo na povratni tekmi," je povedal kapetan giallorossov.

Lorenzo Pellegrini
Lorenzo Pellegrini FOTO: AP

Sanje o finalu niso zamrle tudi v mislih De Rossija: "Še vedno imam velike upe. Seveda bo to izredno zahtevna preizkušnja proti močnemu nasprotniku. Vemo, da ne bo lahko, toda mi se ne predajamo."

Karsdorp si je privoščil veliko napako

Nemci so povedli v 28. minuti, ko je povsem zatajil Rick Karsdorp, kar je izkoristil vroči Florian Wirtz.

Nizozemskemu branilcu je podporo izkazal 40-letni trener: "Karsdorp? Po koncu prvega polčasa sem mu povedal, da igra dobro tekmo. Še vedno sem takšnega mnenja. Dejal sem mu, da naj to nanj ne vpliva, ampak to seveda nikoli ni lahko, še posebej ne na takšni tekmi. Nikoli ne obsojam svojih fantov. Napake so sestavni del nogometa, tokrat smo bili mi kaznovani. Skupaj smo v porazih in zmagah."

Italijani bodo tako v Leverkusnu lovili preobrat, toda glede na dejstvo, da varovanci Xabija Alonsa v letošnji sezoni v vseh tekmovanjih niso izgubili niti ene tekme, jih čaka izredno težka misija.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kritika1
03. 05. 2024 14.16
+1
Trener mora braniti svoje igralce, ker on najbolje ve kako se počutijo in napake so sestavni del nogometa. Ni problem ta napaka in jasno je, da je ta napaka izpostavljena ker se le tako lahko malo zakrije dejansko razmerje moči na igrišču. Če bi goste malo bolj pritisnili bi bilo lahko še mnogo huje. Če ste gledali kako so obvladovali žogo, kaj so počeli na igrišču, je bila razlika res očitna. Zame osebno bi moral biti naslov čisto drugačen, a žal zmagovalec ni pomemben, pomembno je jokanje poražencev in iskanje izgovorov.
Finfer
03. 05. 2024 13.01
+0
Kje so dobili tega butastega trenerja ,izgubili so doma pred svojo publiko in hvali igralce ki so krivi za gole moral bi takoj odstopiti in trenirati nekaj let v drugi ligi !!