Nogomet

Phil Jones po 12 letih zapušča Rdeče vrage

Manchester, 19. 05. 2023 13.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Dolgoletni branilec Manchester Uniteda Phil Jones bo po kar 12 letih na Old Traffordu zapustil Rdeče vrage. 31-letnemu angleškemu reprezentantu, ki je zaradi številnih poškodb v zadnjih nekaj sezonah vknjižil le peščico nastopov, se namreč s koncem sezone izteče pogodba.

Phil Jones se je Rdečim vragom pridružil v poletnem prestopnem roku leta 2011, ko si ga je zaželel legendarni sir Alex Ferguson. V zadnji sezoni pod vodstvom legendarnega škotskega trenerja (2012/2013) je Jones tudi osvojil Premier ligo. Poleg tega je branilec iz Prestona z Unitedom osvojil tudi FA pokal (2016), ligaški pokal (2017) in Ligo Evropa (2017).

Jonesa so si mnogi ljubitelji nogometa bolj kot po predstavah zapomnili po obraznih grimasah
Jonesa so si mnogi ljubitelji nogometa bolj kot po predstavah zapomnili po obraznih grimasah FOTO: AP

V 12 letih pri Unitedu je Jones odigral 229 tekem in dosegel šest golov, a se v zadnjih nekaj sezonah ni naigral. V lanski je denimo v vseh tekmovanjih zbral le 191 minuti, v letošnji pa niti ene. Osrednji branilec je v času igranja za United postal tudi angleški reprezentant. Izbrano vrsto Anglije, za katero je vknjižil 27 nastopov, je zastopal tudi na svetovnih prvenstvih leta 2014 in 2018. 

 "Zadnjih nekaj let je bilo zelo težko. Tega ne moremo zanikati. Pred tem se ni mogoče skriti. Moja družina je imela absolutno ključno vlogo pri tem, da sem bil z glavo na pravem mestu, da sem bil osredotočen, ohranjal telesno pripravljenost in poskušal čim več igrati," je med drugim v poslovilnem pismu napisal Jones, čigar kariero so zaznamovale poškodbe in o težavah s katerimi se je soočal dodal: "Neutrudno sem garal, poskušal sem se vrniti čim hitreje, vsakič, ko sem bil odsoten v zadnjih nekaj letih. Mislim, da bi moral biti vrhunec zame tekma proti Wolverhamptonu, ko sem se vrnil po zadnji poškodbi. To je bil le trenutek, ki ga ne bom nikoli pozabil. Zdaj se kar naježim, ko pomislim na to tekmo. To je bil ogromen, ogromen trenutek v moji karieri in navijači tistega dne so bili neverjetni. Ljubezen, ki so mi jo pokazali, strast, ki so jo pokazali, je bila senzacionalna. In ne morem se jim dovolj zahvaliti za to. Stalno so mi bili v oporo ves čas, ko sem tukaj."

"V čast mi je, da sem nosil rdeči dres, da sem zastopal grb Uniteda in predstavljal vse, kar ta velik klub je," je za konec še zapisal Jones.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Jones še ni uradno oznanil, ali njegov odhod iz Manchester Uniteda pomeni tudi konec kariere, ali jo bo nadaljeval kje drugje.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Matrax
21. 05. 2023 10.32
Jaz verjamem, da Jones z "eno" koleno igra bolje kot Maguire popolnoma zdrav.
Bebec
20. 05. 2023 12.09
+2
Harry,bailly,telles,tuanzebe,fred,donny,martial in se kdo.pa pripeljati kvalitetne cb,cm in st.3 ali 4 okrepitve ce se zelijo priblizati cityu.