Zimski športi

Gross po razhodu s slovensko reprezentanco hitro našel novo službo

Sofija, 15. 05. 2024 08.27 | Posodobljeno pred 16 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nemški biatlonski trener Ricco Gross, ki je zadnji dve leti vodil slovensko reprezentanco, bo po novem prvi trener bolgarske izbrane vrste. Štirikratni olimpijski prvak je z Bolgari podpisal pogodbo za naslednji dve sezoni oziroma do olimpijskih iger 2026 v Italiji, so na spletu potrdili pri tamkajšnji zvezi.

Podobno kot pred tem v Sloveniji so tudi Bolgari 51-letnega  Ricca Grossa označili za živo legendo biatlona. Pred tem je Gross delal tudi z nemško žensko vrsto, Rusi in Avstrijci.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Gross bi moral po prvotnih načrtih do iger 2026 voditi Slovenijo. Aprila pa je iz slovenskega tabora prišla novica, da s trenerjem prekinjajo pogodbo, ker izbrana vrsta ni dosegla želenih rezultatov. Gross je kot razlog za odhod navedel, da naj bi bil predrag za slovensko vrsto.

Velja dodati, da vodilni na Smučarski zvezi Slovenije pri razhodu z Grossom niso imeli popolne podpore športnikov. "Tako žalostna sem, ker se moramo ločiti. Ne razumem, kdaj in zakaj se je to zgodilo. Lahko samo povem, da nas, športnikov, nihče ni vprašal, kaj si mislimo o tej odločitvi," je nekaj dni po prekinitvi pogodbe s trenerjem zapisala prva biatlonka v Sloveniji Anamarija Lampič.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ta si je trenerja želela do olimpijskih iger 2026. "Hvala za vse, kar si me naučil. Te že pogrešam," je takrat še zapisala tekmovalka.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Podlesničar
15. 05. 2024 10.47
+2
Bil je dober tekmovalec, glede na streljanje Anamarije pa je zgleda bolj slab trener.
Djangoman
15. 05. 2024 11.10
+2
poper00
15. 05. 2024 13.55
+3
Bil je najboljši strelec v biatlonski karavani.Kot ,da bi streljal z brzostrelko in ne puško pri najboljšem procentu zadetkov.Po moje je tako kot je rekel ,da je enostavno predrag oziroma zveza ni sposobna nabrati sredstev.Kot je rekla lampičeva špornikov ni nihče vprašal.
kapljač1
15. 05. 2024 10.15
+3
Nismo sposobni plačati vrhunskega trenerja , Pošiljamo pa milijone Ukrajini " Vam m. božjo"!