Črna kronika

Policija potrdila, da je mrtev moški na Mangartu pogrešani državljan Avstrije

Bovec, 22. 05. 2024 10.47 | Posodobljeno pred 23 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po iskalni akciji na območju Mangarta, kjer so našli mrtvega moškega, so zdaj potrdili, da gre za pogrešanega 53-letnega državljana Avstrije. Policija ocenjuje, da je do nesreče prišlo med hojo zaradi zdrsa, saj so bila določena območja poledenela. Policisti PP Bovec so glede na ugotovitve okoliščin na kraju tujo krivdo izključili.

Na območju Mangarta je potekala iskalna akcija pogrešanega 53-letnega državljana Avstrije, gorski reševalci pa so kmalu zatem na zahodni strani Mangarta našli mrtvega moškega. Danes so potrdili, da gre za isto osebo.

Policisti PP Bovec so ugotovili, da se je pogrešani avstrijski državljan v ponedeljek v dopoldanskih urah z osebnim avtomobilom peljal po državni turistični cesti Strmec–Mangartsko sedlo na območje Mangarta. Njegovo vozilo je bilo včeraj zapuščeno najdeno pred zadnjim tunelom pred Mangartskim sedlom. 

Ob 12. uri je na četrtem najvišjem vrhu v Sloveniji stekla iskalna akcija pod vodstvom PP Bovec, pridružili pa so se še gorska policijska enota PU Nova Gorica in gorski reševalci GRS Bovec, aktiviran je bil tudi helikopter Letalske policijske enote. Iskanje je potekalo na izjemno zahtevnem terenu in v neugodnih vremenskih razmerah, saj sta se čez Slovenijo razširila dež in megla, vidljivost je postala slaba.

Nekaj po 13. uri pa je bil na snežišču v vpadnici pod vstopom v slovensko planinsko smer na nadmorski višini okoli 2150 metrov nadmorske višine najden moški, ki ni kazal znakov življenja, na telesu pa je imel večje telesne poškodbe. Iz helikopterja ga je opazila posadka, v istem času pa je bil lociran tudi s strani gorskih reševalcev. 

Po dosedanjih ugotovitvah se je nesreča zgodila med hojo zaradi zdrsa, snežišče je bilo namreč na omenjenem območju na posameznih delih pod snežno povrhnjico poledenelo in na tem mestu v strmem nagibu pobočja. 

V nadaljnjih postopkih identifikacije so ugotovili, da gre za pogrešanega Avstrijca.

Policisti PP Bovec so glede na ugotovitve okoliščin na kraju tujo krivdo izključili in bodo o vseh ugotovljenih dejstvih tragične nesreče s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni