Ukrajina

Ukrajinci s Himarsi udarili po Čečenih: 40 mrtvih, Kadirov besen

Herson , 26. 10. 2022 18.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
D.J., M.V.
Komentarji
0

Po ruskih družbenih platformah je zakrožil posnetek vojaškega napada v Hersonu. Videti je, da so ukrajinske enote s sodobnimi raketnimi sistemi Himars zadele čečensko bazo v Hersonu. V napadu je umrlo 40 ljudi, okoli 60 jih je ranjenih, poročajo ruski Telegram kanali. Na ukrajinski napad se je besno odzval čečenski voditelj Razman Kadirov in obljubil maščevanje.

"Obljubim vam, da jih bomo vsak dan napadli. Zažgali jih bomo in ne bomo se ustavili. Naš teritorij ni niti Zaporožje niti Herson. Naše ozemlje so Odesa, Kijev in Harkov. Vse regije in Ukrajina kot celota so naš teritorij – ruski teritorij. Prisežem na Vsemogočnega, v Ukrajini se odvija džihad (sveta vojna, op.a). Ne bomo se ustavili," se je na družbenem omrežju na napad odzval Razman Kadirov

Poškodovani Čečen po napadu na bazo v Hersonu.
Poškodovani Čečen po napadu na bazo v Hersonu. FOTO: Telegram

Obljubil pa je še, da "kmalu prihajajo dobre novice". V Ukrajini se sicer bori več tisoč t. i. Kadirovcev. Gre za osebno vojsko čečenskega voditelja, ki se bori pod vrhovnim poveljstvom ruskih sil. Čečeni so odigrali ključno vlogo pri pouličnih bojih v Mariupolu,  Severodonecku in Lisičansku. Nedavno pa so se pojavili tudi na hersonskem bojišču, kjer so okrepili ruske obrambne linije. Kot ugotavljajo analitiki, se bo prav na hersonski fronti odvila naslednja večja bitka.