Borilni športi

Na tehtanju zavrela kri: Haney potisnil Lomačenka

Las Vegas, 20. 05. 2023 13.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Le še nekaj ur nas loči do spopada dveh najboljših boksarjev lahke kategorije na svetu, Devina Haneyja in Vasilija Lomačenka. Če sta bila borca vse do predvečera borbe spoštljiva drug do drugega, pa je po uradnem tehtanju zavrela kri. Američan je namreč ob soočenju potisnil Ukrajinca in dal vedeti, da so v igro že vstopili živci. Prenos boksarskega spektakla, ki ga bosta naslovila Haney in Lomačenko, se v nedeljo na VOYO začne ob 2.00.

"Ker je končno prišel čas, da se pomeriva, kar štiri leta je trajalo, da se dogovoriva za borbo. O tem soočenju sem sanjal, čustva so privrela na dan, sedaj pa je čas za borbo," je potisk opravičil Devin Haney, ki bo proti 11 let starejšemu Vasiliju Lomačenku branil šampionke pasove organizacij WBA, WBC, IBF, WBO in revije The Ring.

Komaj 24-letni Haney, ki profesionalno boksa že od svojega 17. leta dalje po 29 profesionalnih borbah poraza še ne pozna, zato je njegova samozavest na vrhuncu. "Ste videli s kakšno lahkoto sem ga potisnil? S tako lahkoto mu bom tudi v ringu vsilil svojo borbo," je o incidentu po uradnem tehtanju dejal Američan.

Haney vs Lomačenko
Haney vs Lomačenko FOTO: VOYO

Haney, ki je že pred tremi leti ob špekulacijah za borbo z Lomačenkom, kontroverzno dejal, da "ne bo nikoli v življenju izgubil proti belcu", je v zadnjih dveh borbah ugnal nekdanjega prvaka Georgea Kambososa mlajšega, sedaj pa ga čaka verjetno najtežja borba v karieri.

"Dokazal bom, da sem ne le najboljši v lahki kategoriji, ampak najboljši pond for pound boksar na svetu. Zmaga nad Lomačenkom bo to le potrdila," je prepričan 24-letni borec.

Devin Haney ob zmagi nad Georgom Kambososom
Devin Haney ob zmagi nad Georgom Kambososom FOTO: AP

Dobitnik dveh zlatih medalj s svetovnih prvenstev (2009 in 2011) in dveh z olimpijskih iger (2008 in 2012), Lomačenko, točno ve, zakaj se je njegov nasprotnik poslužil nešportne poteze. "Ker je prestrašen. S tem je samo potrdil, da je prestrašen, videl sem mu v očeh," je potisk komentiral redkobesedni Ukrajinec, ki je prepričan, da je to le voda na njegov mlin: "Sedaj je moj, psihično je popustil. Čutil sem njegovo moč in ni nič posebnega."

Lomačenko velja za enega najboljših tehničnih boksarjev na svetu
Lomačenko velja za enega najboljših tehničnih boksarjev na svetu FOTO: AP

Seznam vseh borb, ki si jih boste lahko v živo ogledali na VOYO:

Lahka kategorija: Devin Haney – Vasilij Lomačenko (za naslov prvaka organizacij WBA, WBC, IBF, WBO in revije The Ring)

Lahka kategorija: Raymond Muratalla – Jeremia Nakathila

Super peresna kategorija: Oscar Valdez – Adam Lopez

Super mušja kategorija: Junto Nakatani – Andrew Moloney (za naslov prvaka organizacije WBO)

Srednja kategorija: Nico Ali Walsh – Danny Rosenberger

Haney vs Lomačenko
  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Anion6anion
20. 05. 2023 16.00
-3
Testosteron na vrhuncu
tomi28
20. 05. 2023 15.07
+7
Sedaj glede na to nešportno potezo pa res upam, da Lomachenko zmaga.
Sickk 2
21. 05. 2023 18.08
+1
Resnica se briše
20. 05. 2023 15.01
+0
Vse zaigran....
devlon
20. 05. 2023 14.00
+7
A to zato, ker ni mel banane pri sebi
Fluxx
20. 05. 2023 13.37
+6