POPKAST

Giro ali Tour? Vseeno je, komaj čakamo prihod na cilj!

Ljubljana, 05. 05. 2023 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
1

Pred durmi je kolesarska dirka po Italiji, uvodna tritedenska preizkušnja nove sezone, na kateri sta v preteklosti nastopila tudi Jan Polanc (UAE Team Emirates) in Luka Pibernik (nekoč Bahrain Merida). V POPkastu sta se dotaknila dogajanja v zakulisju dirke, nalog, ki čakajo kolesarje, pripetljajev s Stelvia in tudi letošnjih favoritov za končni uspeh.

Kolesar ekipe Združenih arabskih Emiratov Jan Polanc in nekdanji član Bahrain Meride Luka Pibernik, danes pa športni direktor ekipe Gusto Santic Ljubljana, z veseljem vrtita čas nazaj, se spominjata dirke po Italiji, na kateri sta vsak na svoj način pustila pečat. Polanc, za kolesarske prijatelje Polde, je celo oblekel rožnato majico vodilnega, jo nosil na dveh etapah, občutil, kaj so prednosti, kaj slabosti, ko se znajdeš v soju žarometov na prizorišču uvodne tritedenske dirke sezone. 

Pibernik je imel to čast, da je bil del ekipe, zgrajene s ciljem, da na najpomembnejši italijanski dirki sezone do zastavljenih ciljev pomaga legendarnemu Vincenzu Nibaliju. Skozi 21 dni dirkanja se je nabralo najrazličnejših anekdot, zgodb za kolesarske naslednike, na katere danes prenaša neprecenljive izkušnje. 29-letnik priznava, da je najlepše, ko vidiš cilj zadnje etape, saj je to tisto, za kar garaš in si vsak dan posebej želiš, da bi dosegel cilj, zastavljen ob jutranjem poslušanju strategije, ki jo je pripravil strokovni štab.

Bilo je ogromno lepih trenutkov kljub vsem naporom, ki sta jih bila deležna, letošnji Giro pa bosta znova zavzeto spremljala. "Glavna favorita za zmago sta Primož in Remco," zatrjujeta v en glas. "En slab dan lahko pomeni konec sanj o uspehu. En dan na vetru, en padec ... In ne smemo pozabiti, da obstaja še veliko fantov, ki so sposobni uvrstitve med 15 najboljših, pa lahko izkoristijo slab dan favoritov in končajo visoko," razmišlja Pibernik.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

janezdollar
05. 05. 2023 12.37
+1
Tour je težje osvojiti predvsem zaradi konkurence…medtem, ko je trasa Gira težja…