Košarka

Obradović: Po vsem, kar se je zgodilo v Beogradu, je težko govoriti o košarki

Beograd, 05. 05. 2023 08.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Košarkarji Partizana so želeli, a jim ob zadnjem zvoku sirene v razprodani beograjski Štark Areni ni uspelo premagati madridskega Reala, ki je tako v razmaku 48 ur – podobno, kot je to uspelo črno-belim pred tednom dni v španski prestolnici – še drugič porazil (velikega) rivala. Zdaj je izid v četrtfinalni seriji izenačen na 2:2, odločilna peta tekma za uvrstitev na zaključni turnir četverice v Kaunasu pa bo sredi prihodnjega tedna v Madridu.

Strateg Partizana Željko Obradović je bil na novinarski konferenci po drugem zaporednem porazu z madridskim Realom vidno razočaran, a je v isti sapi izrazil zaupanje v svoje moštvo, ki po njegovem mnenju nikakor ni razočaralo.

"Pričakovali smo zelo zahtevno serijo. Tudi po dveh zmagah v Madridu sem dejal, da v nadaljevanju ne bo nič lažje. Izkazalo se je, da je bilo kvečjemu precej težje. V teh tragičnih okoliščinah, ki pretresajo Beograd in Srbijo v zadnjih dneh, ni bilo lahko igrati. Z mislimi smo pri družinah umrlih otrok in tistih, čigar otroci se še borijo za svoja življenja. Nimam besed, s katerimi bi opisal to žalost in bolečino," je uvodoma dejal pretreseni 63-letni trenerski mag iz Čačka, ki je tudi v četrtek zvečer pogrešal prvega organizatorja igre, Američana Kevina Punterja.

Košarkarji Partizana in madridskega Reala so se pred začetkom četrte tekme četrtfinala elitne košarkarske Evrolige z minuto molka poklonili žrtvam in svojcem umrlih otrok v strelski tragediji, ki je v sredo pretresla ne le Beograd in Srbijo, temveč cel Balkan.
Košarkarji Partizana in madridskega Reala so se pred začetkom četrte tekme četrtfinala elitne košarkarske Evrolige z minuto molka poklonili žrtvam in svojcem umrlih otrok v strelski tragediji, ki je v sredo pretresla ne le Beograd in Srbijo, temveč cel Balkan. FOTO: AP

"Vemo, kako pomemben igralec je Kevin za našo igro. Ampak težko je sedaj govoriti o košarki. Po vsem, kar se je v sredo zgodilo v Beogradu, misli potujejo v različne smeri. Skušali smo na vse načine priti do tako želene tretje zmage, ki bi nam odprla vrata raja, toda po drugi strani smo bili od nje kar precej oddaljeni. Real je še enkrat več pokazal, da je vrhunsko moštvo s kopico izjemnih posameznikov, ki imajo v svojih nogah in rokah več sto takšnih zahtevnih tekem oziroma serij v končnici. Zdaj je naša glavna naloga, da se umirimo, zberemo misli, strnemo vrste in se v naslednjih dneh, kolikor je to mogoče, pripravimo za to odločilno peto tekmo," pravi Obradović, ki je za enega od ključnih dejavnikov za četrtkov poraz izpostavil preveliko število zgrešenih metov na consko postavitev obrambe Madridčanov.

"Če bi zadeli več metov z razdalje, bi se zdaj pogovarjali o povsem drugačnih temah. Poglejte, število prostih metov na obeh straneh je bilo enako, torej tako mi kot Real smo izvedli 19 prostih metov, od katerih so oni zgrešili samo dva (17/19), mi pa devet (10/19). Že tu je matematika povsem jasna: Če bi mi zadeli vsaj sedem prostih metov več, bi se igral podaljšek. Da ne govorim o metu za tri točke (6/23), ki je bil resnično slab. V tem tičita glavna razloga za naš poraz, čeprav sem na splošno gledano zadovoljen z borbenostjo in pristopom vsakega igralca posebej. Če popravimo ta met, imamo lepe možnosti za vnovično slavje sredi Madrida," je optimistično navrgel Obradović in zaključil:

"Želel bi znova poudariti, da bomo storili vse, da prihodnjo sredo (takrat je na sporedu peta tekma v Madridu, op. p.) našim ljudem v Srbiji vrnemo vsaj malce nasmeha na obraze. Ne bo lahko, čaka nas prava rovovska bitka proti izjemnemu tekmecu, a če smo jih uspeli premagati dvakrat, ni vrag, da nam lahko uspe še tretjič."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Definbahija
05. 05. 2023 14.46
+2
Se strinjam szi Obradovićem. Velik trener, unkrt mi je postal velik, ko je šel na klop po košarkarja in mu ukazal naj se gre opravičit Ožboltu za idiotsko potezo.
Yoka Nono
05. 05. 2023 13.13
+3
Mislil sem ,da ima Partizan tole dobljeno...zdaj pa bo res težko.
JOSEPH HAYDN
05. 05. 2023 12.53
+7
Vsekakor se letošnjin play off Eurolige splača pogledat. Serija med Realom in Parizanom je vrhunska, pa tudi zadnjo tekmo med Fenerjem in Olympiacosom se splača pogledat zaradi brutalnega zaključka tekme. Res vrhunska košarka se igra v Evropi
HUSO BOSS
05. 05. 2023 10.31
-17
PROV VEDU SM DA SE BO IZGOVARJAL NA TO 🤦‍♂️😂🤣REAL LAHKO5ZMAGA KJERKOLI TO JE DEJSTVO!
STDB
05. 05. 2023 10.47
+22
Torej sploh nisi prebral članka in izjave? Naj ti še enkrat citiram samo delček te izjave: '...Real je še enkrat več pokazal, da je vrhunsko moštvo s kopico izjemnih posameznikov...'. To pač kaže na to, da si le 'navijač' Reala (če uporabim izraz razvpitega kometatorja na teh straneh) in običajen TROL
Nikdar več
05. 05. 2023 11.27
+5
Neumen komentar. Mislim celo, da sta bili obe ekipi pod vplivom dogodka.
dron
05. 05. 2023 12.00
+2
HUSO BOSS, ti si vaterpolist, košarka ni za tebe......
Fakeprofil
05. 05. 2023 10.30
+10
Dejstvo je, da je Real uspel sprovocirati glavnega igralca Partizana, kar jih bo stalo napredovanja. Odlična taktična poteza Reala in neumen odziv partizanovih igralcev.
oježeš
05. 05. 2023 10.21
+12
Všeč mi je njegov realen pogled na tekmo. Ni izgovarjanja na sodnike, ne 'udrihanja' po igralcih ampak redek realno nizanje dogodkov na tekmi. Peta tekma, ki bo odločila kdo je zmagovalec, da bi tekma potekala brez izgredov.