Nogomet

Krznarju v Ljudskem vrtu nova zaupnica: na klopi do 2026

Maribor, 05. 05. 2023 20.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Trener NK Maribor Damir Krznar in njegov celoten strokovni štab so s klubom iz Ljudskega vrta podaljšali pogodbo do leta 2026. Da so to temelji, na katerih bodo gradili prihodnost, je poudaril športni direktor Marko Šuler. Hrvaški strokovnjak bo imel v soboto priložnost, da pride do svoje prve lovorike na klopi Maribora. V finalu pokala ga čaka večni tekmec iz Ljubljane.

Damir Krznar je Alberta Riero enkrat letos že premagal. Ga bo v Celju še drugič?
Damir Krznar je Alberta Riero enkrat letos že premagal. Ga bo v Celju še drugič? FOTO: Damjan Žibert

Damir Krznar je Maribor prevzel kmalu po začetku aktualne sezone, potem ko so branilci naslova državnih prvakov izgubili štiri od prvih petih prvenstvenih tekem. Vijoličasti so bili takrat na dnu prvoligaške razpredelnice, trenutno pa so tretji in so si že zagotovili evropske kvalifikacije v prihodnji sezoni. 

"Počaščeni smo, da nam je klub v tako kratkem času namenil dodaten veter v hrbet, dodatno mero zaupanja, in ponudil možnost podaljšanja pogodbe. Gre za potrditev dobrega dela, a tudi nov motiv, z novo obvezo pri sestavljanju novega vijoličnega mozaika. Ponudbo smo z veseljem sprejeli, saj se prijetno počutimo ne samo v klubu, ampak tudi v mestu," je za spletno stran kluba uvodoma povedal nekdanji trener zagrebškega Dinama. 

Prepričan je, da se lahko Maribor kmalu vrne v boj za evropska tekmovanja: "Maribor ima vse, kar je potrebno, da je na vrhu slovenskega nogometa, hkrati pa je lahko konkurenčen tudi na mednarodnem prizorišču. Ta sezona je relativno uspešna, z morebitno zmago v pokalnem finalu jo lahko naredimo še uspešnejšo. Prišli smo, ko je bila ekipa na zadnjem mestu. Lotili smo se dela, igralci so dobro sprejemali zahteve in ob rezultatskem je bil opazen tudi posamičen napredek. Naredili smo precej, lahko bi še več. Dolgoročno pa verjamem, da bo ta ekipa, s tem pa tudi naša skupna zgodba še rasla." 

Damir Krznar in Marko Šuler na predstavitveni novinarski konferenci na začetku letošnje sezone
Damir Krznar in Marko Šuler na predstavitveni novinarski konferenci na začetku letošnje sezone FOTO: NK Maribor

Morebitna 22. zmaga bi bila z naskokom najprestižnejša

Pred pokalnim finalom je njegova statistika na klopi Maribora naslednja: 35 tekem, 21 zmag in po sedem remijev ter porazov. Če bi že v soboto prišel do 22. zmage, bi bil to zagotovo velik plus nad sicer solidno sezono, je poudaril tudi Marko Šuler: "Storili bomo vse, da se vrnemo iz Celja s pokalom. Ne glede na razplet letošnje sezone, pa so pomembni delo, količina in vsebina. Ko nekdo dela dobro in s takšno zagnanostjo, kakovostjo, si zasluži zaupanje. Seveda v nogometu ne gre čez noč, nihče nima čarobne palčke, ampak ob spremljanju, kako delujemo, kakšen je način razmišljanja, z opaznim ustreznim odnosom na igrišču in izven igrišča, smo se odločili za naslednji korak k stabilnosti strokovnega dela." 

Šuler: Vemo, kje se začne gradnja hiše

Nekdanji reprezentant in trenutni športni direktor kluba je dodal še, da so se s podaljšanjem pogodbe strokovnemu štabu začeli polagati temelji za prihodnje uspehe. "Vemo, kje se začne gradnja hiše. Trenerski štab pomeni temelje, zdaj nadaljujemo s postavljanjem drugega dela temeljev, z igralci. Nekatere zadeve so že pripravljene, dela se na treh, štirih prihodih, ki so pred potrditvijo. Hrbtenica ekipe bo ostala podobna, dodali bomo nekaj svežine. Pri tem, kako želimo delovati na igrišču, so nekatere poteze nujne," pravi Šuler. 

Že omenjene uspehe pa bodo v mestu ob Dravi kaj kmalu morali začeti iskati brez prvega strelca v aktualni sezoni Žana Vipotnika, za katerega vlada izjemno zanimanje. Tudi Šuler je potrdil, da ga v Ljudskem vrtu najverjetneje ne bodo več dolgo zadrževali: "Zavedamo se, da bo treba poiskati zamenjavo za Vipotnika, ki ga bo, glede na ponudbe, težko zadržati. Za uvod v nov projekt pa smo poskrbeli za podaljšanje pogodbe s trenerjem kot izrazom zaupanja, predvsem pa signalom kluba, kaj si želimo, za kaj si prizadevamo." 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Trembalajek
06. 05. 2023 11.30
+1
Seveda so podaljšali pogodbo, saj jih je vendarle uspel dvigniti s 4. na 3. mesto na lestvici.
JOSEPH HAYDN
06. 05. 2023 10.04
+1
Pagliaccio 46
05. 05. 2023 20.38
+1
V pogodbi je imel klavzulo obstanka Maribora v 1. ligi ?
paulista
05. 05. 2023 21.54
-1
ne, pogoj je, da Olimpija ne pride v ligo prvakov skozi sito kvalifikacij..