Liga prvakov

'PSG je favorit, a v takšnih dvobojih je možno vse'

Pariz, 01. 05. 2024 07.11 | Posodobljeno pred 17 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
M.J., T.V.
Komentarji
2

Nogometaši pariškega PSG-ja in dortmundske Borussie čaka prvo dejanje polfinala nogometne Ligi prvakov. Oba sta stara znanca izločilnih bojev elitnega klubskega tekmovanja, predvsem za Borussio je Liga prvakov zadnja priložnost za lovoriko v tej sezoni, vendarle pa na stavnicah rahlo bolje kotira zvezdniška francoska zasedba. Prenos od 20.30 na Kanalu A in VOYO. Začnemo z vsebinsko bogatim studijskim delom.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: V Dortmundu prvo dejanje polfinala Borussia - PSG
    02:23
    Iz 24UR: V Dortmundu prvo dejanje polfinala Borussia - PSG
  • Iz 24UR: Pred prvo tekmo Bayern - Real
    02:35
    Iz 24UR: Pred prvo tekmo Bayern - Real
  • Iz 24UR: PSG izločil Barcelono
    02:34
    Iz 24UR: PSG izločil Barcelono
UEFA LP: Borussia - PSG
UEFA LP: Borussia - PSG FOTO: VOYO

Borussisa Dortmund in Paris Saint-Germaina bosta povratno polfinalno tekmo igrala 7. maja. Favorit je pariški klub, ki je v nedeljo postal francoski prvak, tako da lahko gre v boj za finale sproščeno. Nemci in Francozi so se merili že v skupinskem delu, kjer je PSG domačo tekmo dobil z 2:0, v Dortmundu pa sta kluba igrala 1:1. Za rumeno-črne je to peti polfinale Lige prvakov, a prvi po letu 2013. Za PSG pa je to četrti polfinale. "Čaka nas PSG. Naša prva tekma proti njemu ni bila dobra. Na drugi smo se prilagodili in bili bližje zmagi. Mislim, da smo danes precej boljša ekipa kot takrat, ko smo se merili v skupini," je za nemški Bild pred spopadom v Dortmundu Edin Terzić, ki pa se zaveda, da bodo črno-rumeni morali odigrati dve najboljši tekmi v sezoni, če želijo v londonski finale. 

"Pripravljeni smo, naši nosilci so v vse boljši formi. Mislim, da smo v pravem trenutku ujeli naše najboljše predstave. Zaupamo vase, a se zavedamo moči tekmeca," dodaja Terzić, ki veliko pričakuje od napadalne naveze Niclas Füllkrug - Jadon Sancho. "To sta za nas tekmi leta. PSG je morda na papirju favorit, a na takšnih obračunih, ki se odločajo po dveh tekmah, je težko reči, da so v prednosti. Sploh, ker gre za polfinale Lige prvakov. Možno je prav vse. Prepričan sem, da bomo leteli po igrišču," obljublja 24-letni Sancho.

Jadon Sancho
Jadon Sancho FOTO: AP

'Veseli smo, da delamo navijače srečne'
Nemci in Francozi so se merili že v skupinskem delu nogometne Lige prvakov, kjer je PSG domačo tekmo dobil z 2:0, v Dortmundu pa sta kluba igrala 1:1. 

Finale Lige prvakov bo 1. junija na londonskem Wembleyju.

Za rumeno-črne je to peti polfinale LP, a prvi po letu 2013. Za PSG pa je to četrti polfinale. Borussia je v osmini finala izločila PSV s 3:1, v četrtfinalu pa Atletico Madrid Jana Oblaka s 5:4. PSG pa je najprej izločil Real Sociedad s 4:1, nato pa še Barcelono s 6:4. 

"Najboljši občutek za igralca ali trenerja je to, da vidiš, da tvoje delo dela ljudi srečne. Nič ni pomembnejše od tega. Tega ne moreš kupiti. Zato se moramo zdaj potruditi v polfinalu ter si priigrati finale," je za pariški L'Equipe dejal strateg serijskih francoskih prvakov Luis Enrique. "Kakšen rezultat želimo na Westfalnu? Seveda gremo po zmago, a nam je jasno, da bo do odločitve vendarle prišlo v Parizu," dodaja Španec na francoski klopi. 

Vitinha
Vitinha FOTO: AP

Da je vložek največji možni, saj so Parižani pred vrati londonskega finala se zaveda tudi portugalski vezist Vitor Machado Ferreira, bolj znan kot Vitinha, ki je bil v dvoboju z Barcelono na obeh tekmah eden ključnih mož PSG-ja. "Dortmundčane vsekakor zelo spoštujemo. Uvrstitev v polfinale zame osebno ni presenečenje, saj v zadnjem obdobju igrajo zelo dobro. Če so se uvrstili med štiri v Evropi, potem imajo kakovost. In mi bomo obračuna vzeli zelo resno. že dvoboj na zloglasnem Westfalnu bo za nas velika preizkušnja. Naš načrt pa je ne izgubiti," sporoča 24-letni Portugalec, ki drugo sezono nosi dres PSG-ja.

Borussia Dortmund - PSG
Borussia Dortmund - PSG FOTO: 24ur.com
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

manucao
01. 05. 2024 09.27
+3
Iz srca navijam za Dortmund.Za najbolj nogometno mesto v Evropi pa če hočete tudi na svetu.
martin martin1
01. 05. 2024 08.56
-1
A ne igra Barcelona? Ajjaaaaaaa zgubil so jokice ene ..