Liga prvakov

Vinicius: Kroos vedno zelo olajša stvari

München, 01. 05. 2024 08.49 | Posodobljeno pred 17 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Bayern München in Real Madrid sta se na prvi polfinalni tekmi Lige prvakov razšla z neodločenim izidom (2:2). Za Bavarce sta v polno zadela Leroy Sane in Harry Kane, za Špance pa je bil dvakrat natančen Vinicius Junior. Kot je dejal Brazilec, je zdaj čas za čarobno noč na stadionu Santiago Bernabeu.

Nad predstavo svojih varovancev je po tekmi zadovoljno deloval trener Carlo Ancelotti

"Pristop je bil fantastičen, še posebej na koncu, ko smo iskali izenačenje. Bayern je pokazal svoj najboljši obraz, mi smo to storili v nekaterih delih tekme. Najbolje smo bili videti za tem, ko smo prejeli zadetka. Imeli smo posest, oni pa so iskali svojo priložnost in ob tem dosegli dva zadetka. S trudom in vložkom rezervistov smo uspeli izenačiti."

Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti FOTO: AP

"Zadovoljen sem z rezultatom, ki nam daje upanje na povratni tekmi. Dvoboj je povsem odprt. Bayern v polfinalu ni presenečenje, saj premore kakovostne igralce, ki ti lahko naredijo škodo," pa je dodal prekaljeni italijanski strokovnjak.

Za najboljšega igralca tekme je bil izbran Vinicius Junior, ki je dvakrat zatresel mrežo domače zasedbe. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Lahko igra na položaju napadalca, saj je napredoval pri gibanju brez žoge in dobro napada zadnjo linijo nasprotnika. Pred golom je izredno hladen. Seveda pa za kaj takšnega potrebuješ vezista, ki lahko odigra takšno podajo, kot je to bilo pri prvem zadetku," je Brazilca pohvalil Ancelotti in se hkrati dotaknil Tonija Kroosa

Ob tem je nadaljeval: "To je zanj nekaj povsem običajnega. Je eden izmed najboljših vezistov, ko govorimo o teh ključnih podajah. Želeli smo si nadzora nad žogo, saj smo s tem utrujali nasprotnika, in nihče ne obvladuje žoge bolje kot on."

Nekdanji vezist münchenskega Bayerna je namreč pri prvem zadetku s prekrasno podajo v ogenj poslal Viniciusa, tudi Brazilec pa ni skrival hvale na Nemčev račun. 

"Za takšne podaje moraš ostati osredotočen. Kroos vedno zelo olajša stvari in nastavil mi je zadetek. Veliko časa trenirava skupaj, Kroosa zelo dobro poznam, prav tako pa tudi on mene. Vesel sem, da sem lahko dosegel dva zadetka."

Krilni napadalec Reala Vinicius je dodal: "Zadovoljen sem tudi z obrambnim delom ekipe. Moramo se še izboljšati, a če bomo tako nadaljevali, potem lahko zmagamo doma. V Ligi prvakov je najpomembneje, da ne izgubiš. Tu smo, ker še nismo okusili poraza. Moramo nadaljevati s tem in spraviti Real Madrid tja kamor spada, v finale. Vemo, da bomo mi in navijači na stadionu Bernabeu dali vse od sebe. Zdaj je čas za čarobno noč doma."

Drug polfinalni par tvorita Borussia Dortmund in Paris Saint-Germain. Tekmeca se bosta nocoj udarila na stadionu Signal Iduna Park, prenos na Kanalu A in VOYO pa se pričenja ob 20.30 s studijskim delom.

Borussia Dortmund - PSG
Borussia Dortmund - PSG FOTO: 24ur.com
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zmerni pesimist
01. 05. 2024 12.18
+2
Na koncu zmaga tisti ki da več golov vse ostalo se pozabi
Pessi5
01. 05. 2024 16.07
+1
To drzi za vse razen za navijace barcelone oni dajo vedno najmanj golov ampak so vedno zmagovalci hahaha
Kollerik
02. 05. 2024 08.56
+0
Nič se ne pozabi! Še kako ostanejo spomini na vse sodniške lopovščine tega sodniškega kluba. In pa dolg! Kraje vedno prinesejo dolg!
Dany75
02. 05. 2024 12.35
+1
Kollči,spet tuliš v prazno 😆🤣🤣 ni ti pomoči...premalo penalov ste dobli da bi napredovali..Pariz vas je šolal...denarja za po mizo pa vam je zmanjkalo..zato pa ste tu kje pac ste...nikjer..sprijazni se..nula ste....ti pa jokaj se kar naprej..nasl.sezono boš še bolj 🤣🤣🤣
Hellsrael
01. 05. 2024 11.22
+3
Ko bo bayern na povratni z vsemi igralci, mislim da je bil zdaj gnabry poskodovan in de light bo marsikaj mogoce. Bayern ne bo lahko prodal svoje kože
graf
01. 05. 2024 10.36
+5
Dobra tekma , me pa moti Lukačevo pristransko favoriziranje Reala ...
hera2010
01. 05. 2024 10.02
+20
Ne razumem zakaj dobi nagrado za igralca tekme nekdo, ki strelja penal in dobi taksno podajo za gol…medtem, ko je npr. Kroos garal celo tekmo, ustvaril priloznosti, prekinjal nasprotne napade, dal podajo za gol…itd…dal je veliko vecji prispevek k zmagi…tukaj pa stejejo samo goli…pa tudi, ce jih das npr. v prazen gol…
dinozaver79
01. 05. 2024 10.11
+11
se povsem strinjam, te nagrade so ciste floskule.. kroos je res neverjeten
borjac
01. 05. 2024 09.52
+8
V letošnji končnici Lige prvakov se resnično igra ODLIČEN nogomet, čestitke vsem ekipam.