Nogomet

Med slavjem v Neaplju več kot 200 poškodovanih

Neapelj, 05. 05. 2023 09.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Tako noro, kot je bilo slavje po osvojenem naslovu državnih nogometnih prvakov, tako dolg je tudi spisek poškodb, ki so jih na ulicah Neaplja staknili navijači. Zdravniško pomoč so morali poiskati kar 203 ljudje, šlo pa je za strelne in vbodne rane, poškodbe zaradi petard, zlome, panične in astmatične napade in predoziranje s kokainom. 26-letnik je v streljanju umrl, vendar je policija sporočila, da je šlo za vnaprej pripravljen napad iz zasede, ki ni povezan z navijaškim slavjem.

Več videovsebin
  • Med slavjem v Neaplju več kot 200 poškodovanih
    00:39
    Med slavjem v Neaplju več kot 200 poškodovanih
  • Veselje navijačev Napolija po osvojenem scudettu
    02:41
    Veselje navijačev Napolija po osvojenem scudettu

 

Nogometni klub Napoli je zlata leta doživljal ob koncu 80. let prejšnjega stoletja, ko je bil gonilni motor ekipe eden najboljših nogometašev vseh časov: Diego Maradona. Nogometaši Napolija pa so zdaj po letih 1987 in 1990 spet postali italijanski prvaki. V Vidmu so proti Udineseju v 32. krogu igrali 1:1, kar je zadostovalo za zvezdico. In v mestu na jugu Italije se je lahko začelo veliko slavje, na katerega so se pripravljali že nekaj časa. Ulice so okrasili z navijaškimi artikli, stene porisali z novimi grafiti, gostilne in lokali pa so se založili s hrano in pijačo.  

Ko so naslov v četrtek zvečer tudi zares osvojili, so ljudje preplavili ulice največjega mesta južne Italije. Peli so in slavili, mahali z zastavami, v zrak so švigale rakete, nebo so razsvetljevali ognjemeti.

Zdravniško osebje pa časa za praznovanje ni imelo, saj je imelo polne roke dela. Kot poroča Gazetta, so v bolnišnico Cardarelli sprejeli 26-letnika, ki je bil ustreljen na trgu Volturno, kmalu po sprejemu v bolnišnico pa je poškodbam podlegel. Preiskava je sicer pokazala, da je šlo za starega znanca policije, ubit pa je bil iz pripravljene zasede, ki ni bila povezana s praznovanjem scuddeta. So morali pa zdravniško pomoč poiskati še štirje ljudje, ranjeni v streljanju.

V neapeljskih bolnišnicah so sprejeli tudi ljudi z vbodnimi ranami, poškodbami rok in oči zaradi petard, izpahi ramen in zlomi okončin ter nosov, potolčene zaradi padcev. Ljudem so morali pomagati tudi zaradi napadov panike in astmatičnih napadov, ki so bili posledica vdihavanja gostega dima zaradi petard in raket. Obravnavali so tudi primer predoziranja s kokainom, prav tako so morali pomagati trem preveč opitim. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Do množičnega pretepa navijačev je sicer prišlo že na sami tekmi v Vidmu. Na sever Italije je odpotovalo 15.000 navijačev Napolija, ki so želeli tekmo na stadionu Dacia Arena spremljati v živo, po koncu tekme pa so se pognali na igrišče, kamor so pritekli tudi navijači poraženega moštva. V pretepu, v katerem so uporabljali hlačne pasove, je bilo poškodovanih osem ljudi.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JAZsemTI
05. 05. 2023 14.40
Mediteranci - ko gre je vse v ognju, ko ne gre pa tudi.
el capitano
05. 05. 2023 12.42
+5
Neapelj najbolj bizarno mesto v Evropi ,ampak ljudje so strastni in veseli.V Neaplju se v enem dnevu ,zgodi več dogodkov ,kot v Sloveniji celo leto
Natodefinkica
05. 05. 2023 12.30
-1
Verjetno je ravnatelj osnovne šole kriv ali JANŠA, po Slovenski metodologiji
PREDSIGNAL69
05. 05. 2023 12.34
+2
Modrec, raje se vprašaj, zakaj soproga IJ vlaga zahtevek za ločitev.
Dragica Cegler
05. 05. 2023 12.56
+0
poper00
06. 05. 2023 09.55
-1
roten
05. 05. 2023 10.53
+4
Kultura na nivoju so se lepo objemali in prepevali