Nogomet

Mo Salah je najbolj sebičen igralec, kar sem jih videl

Liverpool, 03. 05. 2024 17.12 | Posodobljeno pred 14 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nekdanji škotski nogometaš in legenda Liverpoola Graeme Souness ni skoparil s kritikami na račun Mohameda Salaha. Sprašuje se tudi o tem, koliko časa bo Egipčan še vztrajal na Anfieldu. Po tem, ko so bili Redsi še nedolgo nazaj v lovu za štirimi lovorikami v tej sezoni, so se njihove sanje kaj kmalu razblinile. Izpadli so v Ligi Evropa in tudi troboj za naslov angleškega prvaka se ni odvil v njihov prid. Slovo Jürgena Kloppa ob koncu sezone bo tako zares ena sama velika žalost.

Mohamed Salah in Trent Alexander-Arnold
Mohamed Salah in Trent Alexander-Arnold FOTO: AP

Graeme Souness, nogometaš, ki je bil član Liverpoola med letoma 1978 in 1984, je egipčanskega napadalca opredelil kot "najbolj sebičnega igralca, kar sem jih kdaj videl." Kritika je prišla kmalu po tem, ko se je v javnosti razpredalo o njegovem sporu s trenerjem Jürgenom Kloppom na ligaški tekmi proti West Hamu. "Če bom spregovoril, bo gorelo," je bil jasen Mohamed Salah po takratni tekmi. Kaj se je dogajalo in zakaj je prišlo do takšnih besed, si lahko preberete v spodnjem članku. 

Slabe predstave in izguba mest v lovu za lovorikami letošnje sezone so zagotovo pustile posledice tako na igralcih kot tudi na samem trenerju. Liverpool je v najbolj pomembnih trenutkih sezone pokleknil pod težo pritiska, mnogi se sprašujejo tudi o tem, ali je morebiti legendarni nemški trener svoj odhod iz mesta Beatlov naznanil prekmalu. Od takrat se zdi, da je šlo vse samo navzdol. "Salah ima izredno visoko mnenje o sebi," je Souness dejal v podcastu 'Three Up Front'. Legendarni Škot je bil povsem jasen tudi o njegovi prihodnosti. "Mislim, da Mo zapušča Liverpool. Bil je izjemen igralec za Redse, toda če bo odšel v Savdsko Arabijo, bo velika zvezda v tistem delu sveta."

31-letni Salah bo poleti vstopil v zadnjo leto svoje pogodbe, ki jo ima sklenjeno z angleškim klubom. Znova in znova se pojavljajo namigovanja o selitvi na Arabski polotok. Salah sicer ni dal nikakršnega znaka, da želi zapustiti klub, Liverpool pa ne takšnega, da ga zares želi prodati.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou