Nogomet

Newcastle ne razmišlja o Ronaldu: 'Potrebujemo mlade, ki lahko napredujejo'

Newcastle, 05. 05. 2023 16.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kot vse kaže, bosta že v naslednjem prestopnem roku na voljo dva izmed najdražjih nogometašev vseh časov. Cristiano Ronaldo se več kot očitno v Savdski Arabiji na znajde najbolje, zato se ga je začelo povezovati z vrnitvijo na staro celino. Neymarju pa so navijači PSG-ja pred dnevi jasno dali vedeti, da v Parizu ni več zaželen. Za oba se zdi, da bi lahko karieri nadaljevala v pregrešno bogatem Newcastlu. Trener srak Eddie Howe pa je govorice odločno zanikal.

Nogometaši Newcastla trenutno zasedajo tretje mesto v Premier ligi.
Nogometaši Newcastla trenutno zasedajo tretje mesto v Premier ligi. FOTO: AP

Newcastle je po začetku vlaganja savdskih lastnikov v izjemnem vzponu. Potem ko si je lani z odličnim drugim delom sezone brez težav zagotovil obstanek, se bo v letošnji najverjetneje uvrstil v Ligo prvakov, zaradi česar bo v poletnem prestopnem roku zanimiv tudi za najbolj zveneča nogometna imena. 

Mednje zagotovo sodita Cristiano Ronaldo in Neymar, čeprav je predvsem za prvega kristalno jasno, da so njegovi najboljši časi že zdavnaj mimo. Kljub temu se je Portugalca v zadnjih dneh povezovalo prav z Newcastlom, a je trener črnih srak Eddie Howe dal jasno vedeti, da iz te moke ne bo kruha. 

"Številna imena, s katerimi se nas povezuje, niso natančna. Previdno moramo izbirati okrepitve. Želimo si, da bi mlade nogometaše odkrili, preden eksplodirajo na svetovnem odru. Moramo iti v drobovje, najti mladeniče in jih potem razvijati. Poznam to pot," je povedal med navijači Newcastla zelo priljubljeni Howe. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ob teh besedah je bolj ali manj jasno, da ne Ronalda ne Neymarja v prihodnje ne bo na St. James' Parku. 31-letni Brazilec ima pogodbo s PSG-jem še za dve sezoni, vendar so navijači Parižanov z njegovim obnašanjem očitno precej nezadovoljni. Pred dnevi so namreč obiskali njegovo vilo, pred katero so mu z napevi jasno dali vedeti, da na Parku princev – vsaj v njihovih očeh – ni več zaželen. 

V klubu so sicer takoj dali vedeti, da ravnanje "manjše skupine navijačev", kot so jo označili, ni sprejemljivo in ne odraža klubskega odnosa do igralca, za katerega so leta 2017 plačali še vedno rekordnih 222 milijonov evrov. Kakšna bo njegova prihodnost, kljub temu še ni znano. Angleški mediji pa so ga med tem že začeli povezovati z Manchester Unitedom. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bebec
06. 05. 2023 16.45
+2
Potem bi bili nekje 8 na lestvici,tako bote pa 3 ali 4.z njim niti v evropo ne bi šli.Narcis
Vladimir.Krutov
06. 05. 2023 16.38
To je edina prava pot...
Pagliaccio 46
05. 05. 2023 19.55
+10
A ni Ronaldo eksplodiral v 66. ligi sveta ?
misekmali
05. 05. 2023 17.22
+9
Za Ronalda ni več dela. Le kdo bi oral njivo z starim muzejskim traktorjem.