Nogomet

Saj ni res, pa je: trener vratarjev podal za izenačenje v zadnji minuti

A Coruna, 03. 05. 2024 06.00 | Posodobljeno pred 14 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Šport piše čudne zgodbe in ena izmed takšnih se je zgodila v 34. krogu španske nogometne tretje lige. Tekmeca sta bila nekdanji španski prvak Deportivo La Coruna in nogometni malček CD Arenteiro. Pri slednjem je moral po spletu naključij v vratih zaigrati trener vratarjev Diego Rivas, ki se je v zadnji minuti izkazal s podajo pri izenačujočem zadetku.

Španski nogometni klub Deportivo La Coruna je daleč od stare slave. Španski prvak iz leta 2000, ki je v sezoni 2003/2004 igral tudi v polfinalu Lige prvakov, od sezone 2019/2020 igra v tretji španski ligi, kjer se bori s klubi, ki jih pozna le redkokdo izven Španije. Belo-modri se v letošnji sezoni borijo za povratek v drugo špansko ligo, pri čemer je njihov največji tekmec B moštvo slovite Barcelone. Po 34 odigranih krogih ima Deportivo štiri ročke prednosti pred najbližjim zasledovalcem, a bi bila prednost lahko dve točki večja, če jim ne bi veselja v zadnjem krogu pokvaril Arenteiro.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Moštvi sta se pomerili na Deportivovem stadionu Riazor, a se tekma skoraj ne bi odvila, saj Arenteiro na dan tekme v kadru ni ime vratarja, ki bi lahko zaigral na tekmi. Prvi vratar moštva Diego Garcia je moral zaradi poškodbe ahilove tetive tekmo izpustiti, drugi vratar Pablo Brea ni imel pravice nastopa, saj je Arenteiru posojen prav s strani Deportiva, tretji vratar Manu Figueroa pa je zaradi poškodbe odsoten že dalj časa.

Arenteiro je zato želel pred galicijskim derbijem zaradi sile razmer podpisati vratarja, ki bi lahko odigral še kako pomembno tekmo, a se to ni zgodilo. Rešitev so tretjeligaši poiskali v svojih vrstah in za tekmo registrirali trenerja vratarjev Diega Rivasa. 36-letnik, ki je člansko kariero začel prav pri Deportivu La Coruni, je lani po karieri, ki jo je večinoma preživel pri španskih drugo in tretjeligaših, rokavice obesil na klin in se Arenteiru pridružil kot trener vratarjev.

A tokrat je moral Rivas po sili razmer znova nadeti rokavice in zaigrati proti najboljšemu moštvu lige. Arenteiru in Rivasu po dobri uri igre ni kazalo dobro, saj je Deportivo vodil z 2:0. V 66. minuti je gostom uspelo zmanjšati zaostanek na 2:1, a vse od zadnje minute sodnikovega podaljška drugega gola niso uspeli doseči. V 94. minuti pa se jim je ponudila še zadnja priložnost na tekmi, kot z desne strani. Žoga je priletela do Rivasa, ki je želel streljati proti golu Deportiva, a žogo slabo zadel, jo pa je spravil do soigralca Manuela Romaya, ki jo je zabil v mrežo Deportiva in poskrbel za končnih 2:2.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Povzetek zadnjega plesa. Hvala za nešteto izrazov podpore in naklonjenosti. Včerajšnji dan je potrdil moje vrednote za soočanje z nogometom in življenjem. Če daješ, na koncu tudi prejmeš. Moraš biti le potrpežljiv in počakati," je po tekmi na družbenem omrežju X napisal Rivas.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Rivas in Arenteiro sta s tem razveselila predvsem Barcelono B in njihovega trenerja Rafaela Marqueza, ki se z Deportivom bori za prvo mesto v tretji španski ligi. Samo zmagovalec lige namreč avtomatično napreduje, Deportivo La Coruna pa tako še naprej upa, da bo končal štiriletno obdobje v tretjem razredu španskega nogometa.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Miran1960
03. 05. 2024 21.18
+1
Kaj bluzite, sploh ni podal pač pa slabo zadel žogo da se je odbila do strelca gola.
gullit
03. 05. 2024 08.48
+9
Deportivo včasih strah in trepet evropskih ter španskih zelenic, zdaj v 3. Ligi igrajo. Včasih pa veliki Milan razbil 8:3. Dado Pršo pa to.
titomeni
03. 05. 2024 08.39
+3
3. Liga pa nabit stadion..