Nogomet

Napoli tretjič v zgodovini italijanski prvak, krasen gol Sandija Lovrića

Videm, 04. 05. 2023 22.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, M.J.
Komentarji
6

Nogometaši Napolija so pet krogom pred koncem italijanske Serie A osvojili naslov prvaka. Tretjič v zgodovini. Neapeljčanom je bila v 33. krogu italijanskega prvenstva dovolj točka v Vidmu proti Udineseju (1:1). Za domače je v prvem polčasu za vodstvo poskrbel slovenski reprezentant Sandi Lovrić, v nadaljevanju pa je izenačil kdo drugo kot Victor Osimhen, prvi strelec ekipe z juga Italije in tudi prvenstva. Zabil je 22 golov.

Khvicha Kvaratskhelia in Victor Osimhen
Khvicha Kvaratskhelia in Victor Osimhen FOTO: AP

Nogometaši Napolija so po letih 1987 in 1990 spet postali italijanski prvaki. V Vidmu so proti Udineseju v 32. krogu igrali 1:1, kar je zadostovalo za zvezdico. V Vidmu je po prvem polčasu kazalo, da bodo Neapeljčani morali na slavje še malo počakati, saj je Sandi Lovrić v 13. minuti domači zasedbi priigral vodstvo. 

Gostom je bila za potrditev naslova dovolj že točka, to pa je priskrbel Victor Osimhen, z 22 goli najboljši strelec lige je zadel v 52. minuti na veselje številnih navijačev Napolija v Vidmu in tudi številnih, ki so se zbrali na stadionu v Diego Maradona ob prenosu tekme. Slovenska reprezentanta Lovrić in Jaka Bijol sta sicer oba igrala za domačo ekipo, prvi do 78. minute, drugi pa celo tekmo.

Udinese - Napoli
Udinese - Napoli FOTO:

Empoli je na drugi današnji tekmi odpravil Bologno s 3:1. Petar Stojanović je za zmagovalce igral od 78. minute, Lovra Štubljarja pa ni bilo v kadru. Že v sredo je Lazio z 2:0 premagal Sassuolo, a ima neulovljivih 16 točk zaostanka za Napolijem. Ima pa rimska zasedba točko več od Juventusa, ki je z 2:1 odpravil Lecce. S 60 točkami je četrti milanski Inter. Ta je kar s 6:0 zmagal v Veroni. Samir Handanović je branil celo tekmo za Inter.

Preostalih Slovencev v sredo ni bilo na delu. Spezia je brez pomoči Tia Cipota izgubila v Bergamu pri Atalanti z 2:3, Salernitana je brez poškodovanega Domna Črnigoja igrala 3:3 s Fiorentino, zadnjeuvrščena Sampdoria, pri kateri je obsedel na klopi za rezerve vratar Martin Turk, pa je z 0:2 izgubila proti Torinu. Preostali tekmi dneva, Milan - Cremonese in Monza - Roma, sta se končali z 1:1.

Izida, italijanska liga, 33. krog:
Empoli - Bologna  3:1 (2:0)
 Lucumi 1./ag, Akpa Akpro 45., Cambiaghi 68.; Orsolini 88./11-m 
Petar Stojanović  (Empoli) je igral od 78. minute.

Udinese - Napoli 1:1 (1:0)
Lovrić 31.; Osimhen 77.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

LETEČA PODGANA
05. 05. 2023 13.24
-4
crpsl ko bo imel saj malo inteligence bi vedel da mi kluba na svetu ki bi osvojil več na nepošten način kot je p..... REAL
cripstoned
05. 05. 2023 14.23
+2
spet lazes... ni real tisti zaradi katerega so morali ustvariti VAR... ni real 17let podkupovak sodnike v laligi... ni real tisti ki je vpleten v največje sodniške škandale odkar obstaja nogomet (UEFSA ovreebo, ayetkin, busacca)... niso bivši predsedniki reala v zaporih zaradi pranja denarja in podkupovanja... le lazi si poglej resnici v oči... kmalu bo vse tudi uradno ampak za vas slepce bo za vse to kriv real madrid.... hahahaahah
cripstoned
05. 05. 2023 12.39
+9
zdaj se pa obeta razprodaja najboljših igralcev naslednjo sezono pa v borbi za Evropo... skoda..
LETEČA PODGANA
05. 05. 2023 09.35
-4
čestitke Napoliju sam čakam brihtolije ki govorijo da državno prvenstvo ni nič.to mislim na bele štalarje
cripstoned
05. 05. 2023 12.39
+6
prvak anglije, Italije, Nemčije in Francije bo na pošten način... v teh ligah ni toliko korupcije kot je v Laligi in letošnji prvak (koruptilona) bo prvak na racun sodnikov, ter stegena lewe in reala kateremu ni bil glavni cilj ubranitev španskega naslova pač pa ubranitev evropskega in glede na to da je zadnja sezona Grande carla pri realu je vse jasno... hejtercki si pač morate lagati... ampak kot vedno to je vaš problem..
Vladimir.Krutov
05. 05. 2023 09.10
+1
Čestitke....malo spremembe v italiji...