Drugi športi

V taboru Krima zaokrožili strokovni kader za prihodnjo sezono

Ljubljana, 18. 05. 2024 08.04 | Posodobljeno pred 14 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Rokometni klub Krim Mercator se bo v prihodnji sezoni okrepil z novim članom strokovne ekipe članske zasedbe. V vlogo pomočnika glavnega trenerja Dragana Adžića bo stopil Žiga Novak, ki je z rokometom povezan že od mladih let, nekaj zgodovine pa ga povezuje tudi z ljubljanskim klubom.

Krim Mercator sestavlja mozaik za naslednjo sezono. Strokovni štab je pod streho.
Krim Mercator sestavlja mozaik za naslednjo sezono. Strokovni štab je pod streho. FOTO: RK Krim Mercator

Ljubljančan Žiga Novak, ki se je z rokometom začel ukvarjati v času osnovne šole, se je z najuspešnejšim slovenskim ženskim rokometnim kolektivom prvič povezal pred desetletjem. "V sezoni 2014/15 me je k sodelovanju v prvi ekipi povabila Marta Bon, v tistem času trenerka članske zasedbe in moja takratna profesorica na Fakulteti za šport v Ljubljani," se svojih začetkov v izjavi za uradno klubsko spletno stran spominja Novak.

Še pred prihodom v Krim Mercator je kot trener deloval v MRK Ljubljana, kasneje pa ga je pot vodila tudi v tujino. Preko Katarja, kjer je opravljal delo selektorja kadetske in mladinske reprezentance, do madžarskega Siofoka, kjer je deloval dve sezoni. "Po desetih letih se na povabilo Dragana Adžića vračam v klub mojih (profesionalnih) začetkov," navdušenja ne skriva 32-letnik ter hkrati poudarja, da je pred njim odgovorna naloga, a ob enem velika čast. "Zelo se že veselim nove sezone. Poleg tekem najvišje ravni nestrpno pričakujem tudi nova trenerska znanja, ki jih zagotovo prinaša sodelovanje s tako uspešnim in izkušenim strategom kot je Adžić," še dodaja.

S prihodom Novaka se zaokrožuje Krimova strokovna ekipa za sezono 2024/25.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.