Sveže
IZBERI DATUM:
IZBERI RUBRIKO: VSE RUBRIKE
23.19 17. 05. 2019
Košarka Zadovoljna

Real predal tudi košarkarski prestol: CSKA zdržal pritisk za finale z Efesom

Prvi povsem turški polfinale v zgodovini zaključnih turnirjev Evrolige je prepričljivo pripadel Anadolu Efesu, ki je na prvi tekmi polfinala v Vitorii povsem zasenčil Fenerbahče (92:73). Drugi polfinale je bil veliko bolj izenačen, branilec naslova madridski Real pa je popustil v končnici in omogočil zmago moskovskemu CSKA (95:90). Anthony Randolph je zbral 12 točk, Klemen Prepelič pa ni dobil priložnosti za igro.
21.31 17. 05. 2019
Slovenija Zadovoljna

V Ljubljani proslava ob 150. obletnici vižmarskega tabora

Pred natanko 150 leti, na binkoštni ponedeljek, so se naši predniki zbrali na najbolj množičnem vseslovenskem taboru, kjer so javno zahtevali vpeljavo slovenskega jezika v šole in urade ter ustanovitev vseučilišča. V spomin na omenjeni tabor stoji na vižmarskem polju piramida, ki ponazarja stremljenje Slovencev po zedinjenju.
21.24 17. 05. 2019
Slovenija Zadovoljna

Sporni milijoni Andreja Lovšina: tožilstvo umaknilo tožbo

Precej bizarno je bilo v sodni dvorani Okrožnega sodišča, kjer se je nadaljevalo sojenje za odvzem skoraj dveh milijonov evrov domnevno nezakonitega premoženja nekdanjemu predsedniku uprave Intereurope Andreju Lovšinu. Ob odločitvi ustavnega sodišča, da zakon o odvzemu premoženja nezakonitega izvora ne sme veljati za nazaj, so tožbo zoper Lovšina namreč umaknili, s čimer pa se slednji ne strinja.
21.05 17. 05. 2019
Ljubezen po domače Zadovoljna

Zaljubljeni Jaka: Jaz kaj tako lepega še nisem sanjal

Jaka Hafner je razvajal svojo Saško, da bi njej in njeni hčerki dokazal, da jo ima rad. Irena in še posebej Ema sta se borili za srce Milana Tržana, ki je veselo užival v pozornosti in poljubih obeh izbrank. Tomaž Bizjak pa se je namenil izločiti Dragano, a si je v zadnjem hipu premislil.
21.04 17. 05. 2019
EU volitve Zadovoljna

Tanja Fajon o Evropi, 'ki bo drugačna kot sedaj'

Tanja Fajon, nosilka liste Socialnih demokratov je univerzitetna diplomirana novinarka. Leta 2009 je bila izvoljena na listi Socialnih demokratov v Evropski parlament, kjer se zdaj poteguje za svoj tretji mandat. Pravi, da jo zanima Evropa, ki bo drugačna kot sedaj, ki jo že 17 let vodijo konservativci, z največjo stranko EPP na čelu.
20.57 17. 05. 2019
Liga prvakov Zadovoljna

Visoke zaporne kazni četverici, ki je v Torinu povzročila smrtonosni stampedo

Italijansko sodišče je izreklo visoke zaporne kazni štirim Maročanom, ki naj bi ob množičnem spremljanju finalne tekme Lige prvakov leta 2017 na torinskem trgu San Carlo povzročili stampedo, v katerem sta življenje izgubili ženski.
20.56 17. 05. 2019
Slovenija Zadovoljna

Potrdili tri nove primere ošpic

Na Štajerskem so potrdili tri nove primere ošpic. Vsi trije okuženi so bili nedavno v BiH, več informacij o njihovem stanju pa za zdaj ni znanih. Skupno smo tako v Sloveniji v tem letu zabeležili že 12 primerov te izjemno nalezljive bolezni.
20.52 17. 05. 2019
Znanost in tehnologija Zadovoljna

Zadnja siamska dvojčka v Sloveniji rojena leta 2003

Na Hrvaškem odmeva uspešna operacija siamskih dvojčic, ki je zanimiva tudi zato, ker je primerov siamskih dvojčkov izredno malo. Pojavijo se predvsem v državah, kjer dostopnost do zdravstva ni enakomerno razporejena. Pri nas pojav siamskih dvojčkov zaznajo že v šestem tednu nosečnosti. Ker jih velika večina ne preživi do poroda in je napoved samega poroda slaba, predlagajo prekinitev nosečnosti.
20.35 17. 05. 2019
Tuja scena Zadovoljna

Sia darovala sto tisočakov najljubšemu tekmovalcu v Survivorju

Pevka Sia, poznana po uspešnici Chandelier in številnih drugih, je sto tisoč ameriških zelencev (skoraj 90 tisoč evrov) darovala svojemu najljubšemu tekmovalcu v ameriški različici šova Survivor, Ricku Devensu.
20.24 17. 05. 2019
Slovenija Zadovoljna

Poklukar: Predsednik sindikata je presegel običajno prakso sindikalnega delovanja

V Sindikatu policistov Slovenije pravijo, da "jim je dovolj nedopustnega zavajanja javnosti". Prepričani so, da je premier Marjan Šarec z nekaj zadnjimi izjavami užalil policiste, očitajo mu, da ne pozna pravnega reda države, vrsto očitkov so naslovili tudi na notranjega ministra Boštjana Poklukarja. Na navedbe sindikalistov so se odzvali tako v kabinetu predsednika vlade kot tudi na notranjem ministrstvu. Prvi so poudarili, da predsednik vlade nikoli ni posegal v svobodo sindikalnega delovanja, minister Poklukar pa ocenjuje, da je predsednik sindikata z zadnjim nastopom nedvomno presegel običajno prakso sindikalnega delovanja.
20.22 17. 05. 2019
Tujina Zadovoljna

Podpora zvezdnic: Splav je pravica žensk, da odločajo o svojem telesu

Na milijone Američank se vse bolj boji, da bodo izgubile pravico do prekinitve nosečnosti. To sicer zagotavlja ustava, toda v številnih zveznih državah, kjer je na oblasti republikanska stranka, pravico do splava vse bolj omejujejo ali pa jo, tako kot v Alabami, kar prepovedujejo. Celo v primerih, ko gre za incest ali posilstvo.
20.20 17. 05. 2019
Slovenija Zadovoljna

Ljubljanska stolnica za turiste nič več brezplačna

Od 1. maja morajo turisti, ki bi si želeli ogledati znamenito ljubljansko stolnico, plačati vstopnino. Ta znaša dva evra. Po besedah župnika Romana Starca so se za ta ukrep odločili zaradi lažjega vzdrževanja reda v cerkvi, saj se število turistov iz leta v leto veča.
20.13 17. 05. 2019
Črna kronika Zadovoljna

Policija išče lastnika mačke, storilec dejanje priznal

Potem ko je po družbenih omrežjih zaokrožil posnetek krutega ravnanja z mačko, se je oglasil storilec, ki je priznal, da je mačko vrgel čez ograjo, da se je to zgodilo pred dvema oziroma tremi leti in da je mačka padec preživela. Policija faz preiskave ne razkriva, prosi pa lastnika živali, da se javi policiji.
19.58 17. 05. 2019
Slovenija Zadovoljna

Vladna stran za nadgradnjo plačnega sistema, ne pa njegovo uničenje

DZ je na izredni seji razpravljal o enotnem plačnem sistemu javnega sektorja. Zahteva za sejo je prišla iz SDS, kjer so pozvali k temeljiti spremembi sistema, tudi z izstopom posameznih poklicnih skupin. Posebej so opozorili na področji zdravstva in obrambe. Na vladni strani so poudarili, da je sistem vsekakor treba nadgraditi, ne pa uničiti.
19.54 17. 05. 2019
Slovenija Zadovoljna

Šabeder podpisal dokument o poklicnih kompetencah v zdravstveni negi

Zdravstveni minister je podpisal soglasje k dokumentu o poklicnih kompetencah in aktivnostih v zdravstveni negi. S tem bodo po besedah Monike Ažman odpravljene nekatere krivice, dokument pa daje podlago pripravi nove sistematizacije delovnih mest.
19.48 17. 05. 2019
Slovenija Zadovoljna

Jabolko spora plačljiva maturantska parada

Maturanti so točno opoldne znova zaplesali četvorko na ulicah slovenskih mest in se tako poslovili od srednješolskih klopi. Ob spremljavi Straussove melodije so se zavrteli tudi po nekaterih drugih evropskih mestih. Maturante je v Ljubljani nagovoril predsednik Borut Pahor.
19.45 17. 05. 2019
Film/TV Zadovoljna

Elton: To, da sem nastopač, mi je rešilo življenje!

Na filmskem festivalu v Cannesu so premierno predvajali glasbeno biografsko dramo Rocketman, ki opisuje začetke glasbene kariere in spremlja Eltona Johna do svetovno znanega zvezdnika. Elton je priznal, da mu je ravno nastopaštvo in dejstvo, da je pevec in izvajalec rešilo življenje.
19.39 17. 05. 2019
Tujina Zadovoljna

'80 odstotkov migrantov 'izgine' med postopkom'

Na Hrvaškem še vedno odmeva poročanje švicarske televizije SRF, ki je našo južno sosedo obtožila nezakonitega in nasilnega vračanja migrantov v BiH. Oglasil se je hrvaški notranji minister, ki vse očitke odločno zanika. Civilnodružbena iniciativa Info Kolpa pa trdi, da je problematično tudi delovanje slovenske policije, ki da sistematično onemogoča pravico do azilnega postopka in selektivno izroča migrante hrvaškim organom.
19.16 17. 05. 2019
Borilni športi Zadovoljna

Še pred spopadom z Breazealom mora Wilder že odgovarjati na vprašanja o Joshui

Ameriški težkokategornik Deontay Wilder bo v soboto po ameriškem času (prenos na VOYO v nedeljo ob 3.00) v Brooklynu branil naslov prvaka po različici WBC proti rojaku Dominicu Breazealu. A še pred morebitno zmago nad Kalifornijcem je moral Wilder odgovarjati na vprašanja o spopadu z Anthoyjem Joshuo.
18.56 17. 05. 2019
Tujina Zadovoljna

Na Hrvaškem lažna osmrtnica za trenerja Ćira Blaževića

Na družbenih omrežjih je zaokrožila lažna osmrtnica za znanega hrvaškega nogometnega trenerja Miroslava Ćira Blaževića. Objava se je pojavila isti dan, kot je luč sveta ugledal predvolilni videospot SDSS, v katerem je Ćiro nastopil. "Hvala bogu, živ sem," pa se je na lažno objavo odzvala hrvaška legenda.
18.45 17. 05. 2019
Nogomet Zadovoljna

Čeferin znova zavrnil možnost igranja evropskih tekem ob koncih tedna

redsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin je na sestanku s predstavniki vseh 55 članic Uefe v Budimpešti znova poudaril, da tekem v Ligi prvakov ob koncu tedna ne bo. "Ponavljam, da ob vikendih ne bomo igrali nobene tekme, razen finala Lige prvakov," je Uefa v sporočilu za javnost navedla Čeferina.
18.37 17. 05. 2019
Slovenija Zadovoljna

Vrtec Jarše: vodstvo ustavilo postopek izredne odpovedi vzgojiteljice

Primer vzgojiteljice Petre Koritnik, ki je vodstvo ljubljanskega vrtca Jarše vročilo izredno odpoved iz krivdnih razlogov zaradi domnevnega nasilja nad otroki in šikaniranja sodelavcev, je dobil zelo hiter epilog. Kot so sporočili iz Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture, so v vrtcu sprejeli odločitev, da ustavijo postopek izredne odpovedi.
18.34 17. 05. 2019
Drugi športi Zadovoljna

Odbojkarice pilijo formo v Mariboru: 'Na EP si želimo presenetiti'

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca se v Mariboru pripravlja na začetek evropske lige, v kateri bodo naša dekleta igrala proti Estoniji, Grčiji in Portugalski. Prvi obračun bodo Slovenke odigrale 25. maja, tokratne priprave pa bodo potekale tudi z mislijo na prihajajoče evropsko prvenstvo.
18.30 17. 05. 2019
Slovenija Zadovoljna

Vlada bo občinam povrnila stroške odstranitve odpadkov, ki jih puščajo migranti

Vlada je odločila, da za odstranitev odloženih odpadkov, ki so posledica nezakonitih prehodov meje, občinam povrne stroške odstranitve teh odpadkov, in sicer v skladu s predpisom, ki določa metodologijo za oblikovanje cen storitev obveznih gospodarskih javnih služb varstva okolja.
18.26 17. 05. 2019
Drugi športi Zadovoljna

Sedmo etapo dobil Bilbao, Roglič v cilju z glavnino in vodilnim Contijem

Španec Pello Bilbao (Astana) je zmagovalec sedme etape kolesarske dirke po Italiji, ki je nastopajoče popeljala od Vasta do L'Aquile. Primož Roglič (Jumbo-Visma) je v cilj prišel z glavnino, v kateri je bil tudi nosilec rožnate majice Valerio Conti (UAE Emirates), njun zaostanek za zmagovalcem pa je znašal 1:07 minute. Roglič je zdaj 12. v skupnem seštevku.
17.56 17. 05. 2019
Košarka Zadovoljna

Slabe novice za Golden State: poškodba Duranta hujša, kot se je sprva zdelo

Čeprav Golden State v konferenčnem finalu zahoda lige NBA proti Portlandu vodi že z 2:0, pa imajo v taboru branilcev naslova precej razlogov za skrb, saj se je poškodba enega od nosilcev igre Kevina Duranta izkazala za hujšo, kot se je sprva zdelo. Tako bo Durant izpustil tretjo in četrto tekmo s Portlandom v Oregonu.
17.43 17. 05. 2019
Film/TV Zadovoljna

Wu-Tang Clan dobili svoj dokumentarec in svojo četrt

Eni najbolj legendarnih hip-hop zasedb vseh časov Wu-Tang Clanu je v njihovem domačem New Yorku pripadla posebna čast, saj so po njih poimenovali mestno četrt. Kolektiv pa je dobil tudi svoj dokumentarec Wu-Tang: Of Mics and Men, ki ga je režiral Sacha Jenkins in je nedavno doživel premiero.
17.30 17. 05. 2019
Nogomet Zadovoljna

Simeone hvaležen Griezmannu, Guardiola in Tuchel sta se mu že odpovedala

Napadalec madridskega Atletica Antoine Griezmann je s še nekaterimi soigralci, ki po koncu sezone zapuščajo rdeče-bele, v petek zadnjič treniral pod taktirko trenerja Diega Simeoneja. Argentinec na novinarski konferenci ni imel žal besede za Francoza, ki je pred dnevi napovedal svoje slovo od Madrida.
17.29 17. 05. 2019
Slovenija Zadovoljna

KPK preverja nezdružljivost funkcije vseh poslancev

Po oceni KPK je nedopustno, da DZ s svojimi (ne)aktivnostmi podpira ravnanje poslanca Ferenca Horvatha. Komisija je zdaj tako začela postopek ugotavljanja nezdružljivosti funkcije vseh poslancev. "Tako ravnanje ustvarja podlago uveljavljanju zelo nevarne prakse, ki ustvarja dvom v temelje pravne države ter enakost pred zakonom," so ostri.
17.19 17. 05. 2019
MotoGP Zadovoljna

V drugo najhitrejši Vinales pred Marquezom in Quartararojem

Petek je na VN Francije rezerviran za proste treninge. V razredu motoGP je na drugem treningu najhitrejši čas vpisal Maverick Vinales (Yamaha), na prvem pa je blestel domačin Fabio Quartararo. Marc Marquez se je v petek spektakularno rešil padca, Valentino Rossi pa je imel tehnične težave.
17.10 17. 05. 2019
Košarka Zadovoljna

Oblakova: Cilj je zmagati več tekem kot na prejšnjem EP in se prebiti iz skupine

​​​​​​​Ženska članska košarkarska reprezentanca se je danes zbrala v Ljubljani in se odpravila na Roglo, kjer bo opravila uvodni cikel priprav na ženski EuroBasket, ki ga bosta od 27. junija do 7. julija gostili Srbija in Latvija. Petnajsterica Grgićevih izbrank bo na Rogli vadila do petka.
16.36 17. 05. 2019
Tuja scena Zadovoljna

Po Rossu iz Prijateljev zdaj s pomočjo fotografij Woodyja Harrelsona iskali požigalca

Po Davidu Schwimmerju, ko je njegov dvojnik kradel pivo, je tokrat newyorška policija iskala požigalca kar s fotografijo Woodyja Harrelsona, saj mu je bil osumljenec neverjetno podoben.
16.11 17. 05. 2019
Slovenija Zadovoljna

Umrl Bogdan Osolnik

V Novem mestu je v stotem letu starosti umrl Bogdan Osolnik, predsednik zbora odposlancev slovenskega naroda v Kočevju leta 1943, član vrhovnega plenuma Osvobodilne fronte, partizan in kasnejši politični delavec, publicist in diplomat. Profesorju, ki je bil novomeški, kočevski in trebanjski častni občan, se bodo poklonili z žalno sejo.
16.11 17. 05. 2019
Črna kronika Zadovoljna

Za lažni bombni preplah v Luki Koper kriv 24-letni Makedonec

"Po vseh preverjanjih lahko potrdimo, da eksplozivno sredstvo ni bilo nastavljeno," so po preplahu v Luki Koper sporočili koprski policisti. V zvezi z anonimnim klicem, da bo ob pristanišču eksplodirala bomba so prijeli 24-letnega Makedonca. Za dejanje mu grozijo do tri leta zapora.
15.45 17. 05. 2019
Nogomet Zadovoljna

Casillas o morebitni upokojitvi: Dovolite mi, da vam to sporočim sam

Po tem, ko je portugalski dnevnik O Jogo objavil novico, da se bo vratar Porta in dolgoletni član španske reprezentance ter madridskega Reala Iker Casillas zaradi težav s srcem upokojil, se je legendarni vratar zdaj oglasil navijačem prek družbenih omrežij. Tik pred 38. rojstnim dnem si je Madridčan zaželel, da bi mediji s tovrstnimi napovedmi še malce počakali.
15.31 17. 05. 2019
Tuja scena Zadovoljna

Odziv na obtožbo, da je z operacijami prišel do izklesanih mišic

Ameriški glasbenik Drake, ki redko objavlja fotografije, na katerih kaže več gole kože, je na svojem Instagramu pred kratkim objavil sliko, na kateri je brez majice. Njegove vidne mišice je eden izmed uporabnikov Instagrama označil za 'lažne', raper pa mu ni ostal dolžan.
15.18 17. 05. 2019
Nogomet Zadovoljna

Španci tudi v naslednji tekmi kvalifikacij brez selektorja Luisa Enriqueja

Nekdanji trener Rome, Celte in Barcelone Luis Enrique bo izpustil tudi prihajajoči kvalifikacijski tekmi za nastop na Euru 2020. Selektor španske reprezentance je zapustil ekipo tik pred zadnjo tekmo z Malto zaradi družinskih zadev, vse od takrat pa novih informacij ni.
15.03 17. 05. 2019
Dejstva Zadovoljna

Primer nezakonitega financiranja Joveve, Mlinarjeve in Periča?

Skupina zavezništva liberalcev in demokratov za Evropo (ALDE) je na svoji Facebook strani od 9. do 11. maja objavljala oglase tudi za tri nosilce list iz Slovenije, ki sodijo v skupino ALDE. Ireno Jovevo, LMŠ, Angeliko Mlinar, SAB, in Gregorja Periča, SMC. Objave so izbrisali danes okoli poldneva, ko smo začeli preverjati, ali gre za nezakonito financiranje iz tujine.
14.47 17. 05. 2019
Tujina Zadovoljna

Zaradi varnostnih razmer Slovenska vojska prekinila urjenje v Iraku

Slovenska vojska je zaradi zaostrenih varnostnih razmer v Iraku prekinila usposabljanje iraških sil. Slovenski kontingent ostaja v Iraku in nadaljuje svoje delovanje v sklopu preostalih nalog in zaščite sil. Zaostrovanje razmer v Iraku je posledica ameriških obtožb o agresivnem delovanju Irana, tudi z napadi na tankerje.
14.40 17. 05. 2019
Črna kronika Zadovoljna

Celjanu izpred nakupovalnega centra ukradli psa

Celjske policiste je občan obvestil, da so mu izpred nakupovalnega centra ukradli psa, pasme ameriški staffordshire terier. Policisti so tatu, sicer starega znanca policije, kasneje našli, ko je v trgovini na Ostrožnem motil javni red in mir.
14.39 17. 05. 2019
Mali šef Slovenije Zadovoljna

V kuhinji vladala dobra volja zaradi smešnega zvoka iz smetane

Vsakdo ima kakšno bolj ali manj smešno prigodo iz kuhinje. Kaj pa, ko se nekaj smešnega, nerodnega zgodi med kuhanjem v televizijskem kuharskem šovu?
14.05 17. 05. 2019
Črna kronika Zadovoljna

Zaradi posledic prometne nesreče umrl 28-letni voznik motornega kolesa

28-letni voznik motornega, ki je bil med prvomajskimi prazniki udeležen v prometni nesreči v Šibeniku pri Šentjurju, je umrl. To je letos tako že 11 smrtna žrtev prometnih nesreč na območju Celja.
13.59 17. 05. 2019
Tuja scena Zadovoljna

Bi 'tvitali' za kraljico? Prosto delovno mesto za digitalne komunikacije

Kraljevi dvor s kraljico Elizabeto na čelu je razpisal prosto delovno mesto za strokovnjaka s področja digitalnih komunikacij. Primeren kandidat bo moral izpolnjevati številne zahtevane pogoje in biti poleg tega tudi kreativen in inovativen. In kakšno plačo ponujajo?
13.34 17. 05. 2019
Nogomet Zadovoljna

Uradno: po petih letih v Juventusu konec za Allegrija

Juventus je sporočil, da v prihodnji sezoni na klopi Stare dame ne bo več sedel Massimiliano Allegri. Po petih letih karizmatični Italijan zapušča Torino. Statistično gledano (razmerje zmag in porazov) je bil najboljši trener Juventusa v zgodovini kluba.
13.29 17. 05. 2019
Nogomet Zadovoljna

Oblak končal sezono, je izgubljen tudi za reprezentanco?

Iz tabora aktulnih španskih podprvakov prihaja sveža novica, da je slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak že končal sezono. Škofjeločan je na treningu pred zadnjo tekmo sezone z Levantejem utrpel poškodbo stegenske mišice in bo nekaj časa prisilno miroval. Takoj se poraja vprašanje, če je 26-letni Škofjeločan izgubljen tudi za kvalifikacijski reprezentančni nastop proti Avstriji in Latviji.
13.29 17. 05. 2019
Slovenija Zadovoljna

Ko 'dacarji' odprejo vrata: od ponaredkov, delovanja mobilne enote do neobičajnih zasegov

Finančni uradi so na široko odprli svoja vrata vsem, ki jih zanima, kakšno delo opravljajo finančniki. Predstavili so delo mobilnih enot, pa nekaj zanimivejših zaseženih izdelkov. Obiskovalce pa so pozdravili tudi športniki, ki so zaposleni na Fursu.
13.00 17. 05. 2019
Dejstva Zadovoljna

Veste, kaj jeste?

Italijanske in nemške gostince, trgovce in potrošnike je pretresla afera z olivnim oljem. Europol je zasegel 150.000 litrov ponarejenega ekstra deviškega olja, ki ga je dlje časa delujoča in organizirana kriminalna združba v petih do vrha naloženih tovornjakih iz Nemčije prevažala na mize najbolj uglednih italijanskih restavracij.
12.55 17. 05. 2019
Liga prvakov Zadovoljna

Eden od junakov Tottenhama šokiral: Preverjali so me, ali sem nor

Nogomet ima po mnenju angleškega reprezentanta Dannyja Rosa pred seboj še dolgo pot v odnosu do psihičnih obolenj. 28-letni nogometaš Tottenhama, ki ga 1. junija čaka finale Lige prvakov proti Liverpoolu (prenos na Pop TV in VOYO), je lani odkrito spregovoril o depresiji in posledice nato občutil na lastni koži.
12.46 17. 05. 2019
Slovenija Zadovoljna

Zapore na štajerski in vipavski avtocesti bodo močno ovirale promet

Promet na avtocestah bodo ta konec tedna marsikje po državi ovirala vzdrževalna dela. Na štajerski avtocesti med Blagovico in Vranskim proti Mariboru bodo sanirali vozišče v predoru Jasovnik in opravili še druga vzdrževalna dela. Na Darsu voznikom svetujejo, naj se temu odseku izognejo. Zaprta bo tudi vipavska hitra cesta proti Ljubljani.
12.33 17. 05. 2019
Tujina Zadovoljna

Francoski anesteziolog naj bi zastrupil več kot 20 bolnikov

Francoski anesteziolog Frederic Pechier, ki je bil leta 2017 obtožen zastrupitve sedmih bolnikov na zasebni kliniki Saint-Vincent v mestu Besancon na vzhodu Francije, je bil obtožen zastrupitve še 17 ljudi. Skupno naj bi povzročil devet smrti. V primeru obsodbe mu grozi dosmrtna kazen, trenutno je na pogojnem izpustu.
12.27 17. 05. 2019
Zanimivosti Zadovoljna

Poginila slavna Čemerna mačka, ki je navduševala splet

Ena najslavnejših mačk na svetu, Grumpy cat, je zaradi zapletov pri vnetju sečil poginila. Sedemletna mačka, ki ji je bilo v resnici ime Tardar Sauce, je bila zaradi svojega namrgodenega izraza pravi spletni hit, ki je milijonom ljudi po svetu narisala nasmešek na obraz.
12.02 17. 05. 2019
Mali šef Slovenije Zadovoljna

NAGRADNA IGRA: Nagrajenci Malega šefa Slovenije

Vsak teden vas Mali šef Slovenije razveseljuje z nagradno igro, v kateri lahko osvojite simpatičen komplet, s katerim bo kuharsko ustvarjanje še zabavnejše. Preverite, ali ste med nagrajenci.
12.02 17. 05. 2019
Zimski športi Zadovoljna

Štuhčeva spet v pogonu: Lepo je videti sneg, a rajši bi kaj toplega

Za slovo od zime so pri Smučarski zvezi Slovenije počastili najboljše tekmovalce sezone. V središču pozornosti je Ilka Štuhec, svetovna prvakinja v smuku iz Areja, ki je pred naslednjo sezono močno prevetrila svoj trenerski štab.
11.58 17. 05. 2019
MasterChef Slovenija Zadovoljna

‘Tudi to je dobro, da sem šel s svojo pojavo nekaterim na živce’

Klemen Orter se iz Masterchef kuhinje podaja nazaj na glasbene odre s hvaležnostjo, da ga je večina gledalcev lepo sprejela. Razkril je, da je po ogledu oddaj spremenil mnenje o določenih tekmovalcih, še vedno pa vztraja pri svojem favoritu, za katerega pravi, da je “kuharski norec”.
11.49 17. 05. 2019
Zimski športi Zadovoljna

Mastnak začel priprave na novo sezono: Na treningih je lažje, ko se spomnim pretekle

Za deskarjem Timom Mastnakom je najboljša sezona v karieri. Na SP v ameriškem Park Cityju se je dokopal do srebra v paralelnem veleslalomu in dosegel rezultat kariere. Celjan je treninge na novo že začel, naporni del uvodnih priprav pa mu lajša misel, da je za njim zares izjemna sezona. Mastnak je na prireditvi SZS Večer šampionov prejel kipec bloškega smučarja za izjemne športne dosežke v pretekli sezoni.
11.30 17. 05. 2019
Slovenija Zadovoljna

Kolčne proteze: začetek sodne preiskave zoper tedanjo vodjo bolnišnične lekarne

Na novogoriškem okrožnem sodišču so pred dnevi uvedli preiskavo zaradi preplačanih kolčnih protez v šempetrski bolnišnici. Preiskava poteka zoper tedanjo vodjo bolnišnične lekarne, ki se je nanjo že pritožila.
11.12 17. 05. 2019
Slovenija Zadovoljna

Tako hladnega Sredozemskega morja v maju ni bilo že 15 let

V zadnjih tednih smo doživeli tri močne prodore hladnega zraka, kar pomeni, da bo letošnji maj končal niz nadpovprečno toplih mesecev, ki traja že od lanskega marca. To ima močan vpliv tudi na temperaturo morja, ki v Kopru znaša 14 stopinj Celzija in tako precej zaostaja za povprečjem zadnjih 25 let. Ni pa hladno le naše, temveč skoraj celotno Sredozemsko morje, ki tako nizkih temperatur le dva tedna pred začetkom meteorološkega poletja ni imelo že 15 let. *
11.10 17. 05. 2019
Tujina Zadovoljna

Tajvan prva azijska država, ki dovoljuje istospolne poroke

Tajvan je postal prva azijska država, kjer so dovoljene istospolne poroke. Zakon, ki so ga poslanci potrdili z veliko večino, istospolnim parom omogoča oblikovanje 'ekskluzivnih stalnih zvez'. Dovoljuje pa jim tudi vpis v t. i. register zakonskih zvez.
10.42 17. 05. 2019
Ljubezen po domače Zadovoljna

Strastna Ema skočila k Milanu v posteljo in si ga prilastila

Izbranka Milana Tržana Ema Begulić se namerava do zadnje kaplje krvi boriti za svojega sanjskega moškega. Ko sta z Ireno postala preveč intimna, je takoj ukrepala.
10.41 17. 05. 2019
Zimski športi Zadovoljna

Flisar: Kolegom zastavljam športna vprašanja, oni pa mene sprašujejo o vetrobranskih steklih

Kipec bloškega smučarja za izjemne športne dosežke v pretekli sezoni je na svečani prireditvi Smučarske zveze Slovenije Večer šampionov prejel tudi smučar prostega sloga Filip Flisar. Za Mariborčanom sicer ni briljantna sezona, toda kljub temu je vnovič krojil svetovni vrh in tako bo, kot obljublja, tudi v prihodnje.
10.29 17. 05. 2019
Črna kronika Zadovoljna

Pijan kršil javni red

Škofjeloški policisti so se odzvali prijavi, da moški, ki ima mogoče pri sebi pištolo in nož, krši javni red. Kršilec je bil pijan, kršitve pa kljub posredovanju policistov ni prenehal. Orožja pri njem niso našli.
10.22 17. 05. 2019
Črna kronika Zadovoljna

Priklopnik, ki se je odpel 52-letnemu vozniku, trčil v skupino tretješolcev

Ko se je pripeljal v bližino OŠ Velika Nedelja, se mu je odklopil priklopnik, ta pa je zadel tretješolce, ki so takrat hodili po pločniku. Dva otroka sta bila poškodovana in odpeljana v ptujsko bolnišnico.
10.18 17. 05. 2019
Črna kronika Zadovoljna

Skozi okno vdrl v hišo, nato pobegnil pred lastnikom

V okolici Kranja je moški vlomil v stanovanjsko hišo. Med pregledovanjem prostorov ga je zalotil lastnik. Osumljenec je pobegnil, lastnik pa je stekel za njim. Slabo uro po dogodku so vlomilca prijeli policisti, preiskovalni sodnik pa je zanj že odredil pripor.
10.09 17. 05. 2019
Tuja scena Zadovoljna

Zvezdnik sage Somrak v vlogi novega Batmana?

V javnosti že nekaj časa krožijo govorice, da bi v čevlje 'novega' Batmana lahko stopil zvezdnik priljubljene sage Somrak Robert Pattison. Tako bi postal drugi najmlajši igralec, ki bi upodobil kultnega junaka.
09.47 17. 05. 2019
Slovenija Zadovoljna

Junak na štirih tačkah razkril tihotapce cigaret

47.200 cigaret je odkrila mobilna enota Fursa v prirejenih prostorih vozila, ki so ga vozili tihotapci iz Romunije. Zaseg jim je uspel s pomočjo štirinožnega prijatelja, ki je cigarete zavohal in opozoril nanje.
09.39 17. 05. 2019
Tujina Zadovoljna

Chelsea Manning znova za zapahi

Nekdanja vojaška obveščevalka Chelsea Manning je zaradi neupoštevanja sodišča znova v zaporu. Ker ne želi pričati pred veliko poroto, ji je sodnik zdaj zagrozil še z denarno kaznijo v višini 447 evrov na dan.
09.21 17. 05. 2019
Tujina Zadovoljna

Na Facebooku prosila za voziček: nosečnico zadavili, dojenčka izrezali iz maternice

Chicago pretresa primer 19-letne Marlen Ochoa-Lopez. Devet mesecev noseča ženska je izginila konec aprila, zdaj pa so našli njeno truplo. Izkazalo se je, da je bila zadavljena, otroka pa so ji izrezali iz maternice.
08.59 17. 05. 2019
Slovenija Zadovoljna

Kranjski zdravniki podaljšali odpovedni rok do 15. septembra

Kranjski splošni zdravniki, ki so podali odpovedi pogodb o zaposlitvi, so se po sprejemu aneksa ena k splošnemu dogovoru odločili, da odpovedni rok, ki bi se iztekel s koncem maja, podaljšajo do 15. septembra. Vztrajajo namreč tudi pri sprejetju drugih ukrepov, ki bodo razbremenili njihovo delo, na čelu z aneksom dve.
08.54 17. 05. 2019
Film/TV Zadovoljna

Besni oboževalci s peticijo nad finalno sezono Igre prestolov: Serija si zasluži smiselno zgodbo!

Tuji mediji poročajo o peticiji besnih oboževalcev serije Igra prestolov, ki so že zbrali 500.000 podpisov z zahtevo, da se osma in zadnja sezona serije znova posname. Zgodba naj bi bila namreč daleč od tistega, čemur so se nadejali.
08.26 17. 05. 2019
Slovenija Zadovoljna

Poznate enega največjih ekoloških projektov šestih občin?

Poznate enega največjih ekoloških projektov Domžal, Kamnika, Mengša, Cerkelj na Gorenjskem, Komende in Trzina? Gre za nadgradnjo Centralne čistilne naprave Domžale – Kamnik, ki je po zmogljivosti postala četrti največji sistem za čiščenje odpadne vode v Sloveniji.
08.19 17. 05. 2019
Domača scena Zadovoljna

Znane Slovenke: »To je krema, ki zares deluje!«

Ste se tudi vi kdaj spraševali, kako je mogoče, da so nekatere znane Slovenke, med njimi denimo Natalija Verboten, Sanja Grohar, Vesna Jankovič in Danica Lovenjak, vsako leto videti bolje?
07.50 17. 05. 2019
Košarka Zadovoljna

Prvaki iz Oaklanda hitijo proti novemu finalu

Aktualni prvaki lige NBA Golden State Warriors ne popuščajo v finalu zahodne konference severnoameriške košarkarske lige. Bojevniki so v seriji proti Portland Trail Blazers zmagali s 114:111 ter povedli z 2:0 v zmagah. Ekipi igrata na štiri zmage. Naslednji dve tekmi bosta v domači dvorani Portlanda Moda Center v Oregonu.
07.37 17. 05. 2019
Hokej Zadovoljna

Boston 'z metlo' v finale lige NHL

V ligi NHL je znan že prvi udeleženec velikega finala bojev za najprestižnejšo hokejsko klubsko lovoriko na svetu Stanleyjev pokal. To je ekipa Boston Bruins, ki je brez poraza z izidom 4 : 0 napredovala v zadnji krog končnice. Bostončani so na četrti tekmi finala vzhodne konference s 4 : 0 pometli s Carolina Hurricanes.
07.37 17. 05. 2019
Zvezde plešejo Zadovoljna

Franko spregovoril o boleči izkušnji: dekle ga je prevaralo s prijateljem

Za postavnim Frankom Bajcem vzdihujejo mnoga dekleta, sam pa se njihove pozornosti brani. Za zadržanost ima dober razlog, saj je v preteklosti doživel hudo lekcijo: dekle, ki jo je imel neizmerno rad, ga je (večkrat) prevaralo z njegovim dobrim prijateljem. A ostaja pozitiven: "Še vedno verjamem v pravljice."
07.35 17. 05. 2019
Tujina Zadovoljna

F-16 strmoglavil na streho

V Kaliforniji je na skladišče blizu baze March Air Reserve strmoglavilo bojno letalo F-16. V strehi skladišča je nastala velika luknja, poškodovanih naj bi bilo več ljudi.
07.15 17. 05. 2019
Slovenija Zadovoljna

Od odtrganega krila do nasilnega soproga in Teda Bundyja: kdo so mučitelji živali?

Potem ko je slovensko javnost v zadnjih mesecih razburilo več primerov krutega ravnanja z živalmi, nazadnje primer mladeniča, ki čez rob vrže nič hudega slutečo mačko, je najpogostejše vprašanje "pa kaj se plete v glavi nekoga, ki stori kaj tako krutega".
07.09 17. 05. 2019
Tujina Zadovoljna

Oče, ki je z balkona vrgel otroke, se ne bo mogel braniti z neprištevnostjo

Na Hrvaškem se je zaključila preiskava glede dogodka na Pagu, ko je oče svoje štiri otroke vrgel z balkona. Sodni izvedenci medicinske stroke so podali mnenje, da je bil moški v času, ko je storil kaznivo dejanje, prišteven.
06.13 17. 05. 2019
Reportaže Zadovoljna

Dvorec Viltuš: Speča princesa, ki jo iz sna prebujajo prostovoljci

Nekoč eden najlepših in romantičnih dvorcev pri nas – Viltuš – že desetletja klavrno propada. Država ga je kot lastnica večkrat skušala prodati, a kupca ni bilo. Poleg tega, da je bil tarča vandalizma in ropanja, je tako neslavno veljal tudi za sinonim neskrbnega lastništva. Desetletja zanemarjen pa je bil tudi grajski park, a vsaj ta postopoma dobiva lepšo podobo.
06.11 17. 05. 2019
Tuja scena Zadovoljna

Glasbenica, ki jo primerjajo s Karleušo in Ceco, o Sloveniji in slovenskem narodu

Ljubljano je pred kratkim obiskala ena največjih vzhajajočih zvezd Balkana, Maya Berović, ki jo primerjajo s Kim Kardashian, Ceco in Jeleno Karleušo. Nam se je pokazala v svoji odprti in skromni luči ter razkrila nekatere zanimive podrobnosti o svojem življenju, karieri in odnosu do lepotnih popravkov. Spregovorila je tudi o tem, kako blizu ji je v resnici Slovenija.
06.10 17. 05. 2019
Tuja scena Zadovoljna

To, kar vidite, ni del obleke, ampak zgornji del škornjev

Večina zvezdnic da veliko na svoj videz in ničesar ne prepustijo naključju. Še posebej, če gre za posebne priložnosti in družabne dogodke. Mehiška pevka Thalia je oboževalce tokrat presenetila z elegantnim videzom, najbolj pa so izstopali njeni do pasu segajoči škornji.
06.10 17. 05. 2019
Nogomet Zadovoljna

Legendarni Rivaldo prepričan: Vrnitev v Španijo bi Guardioli dobro dela

Manchester City bi lahko še pred pričetkom nove sezone izgubil mesto v Ligi prvakov, a ne le to, če gre verjeti špekulacijam, bi se sinje-modri lahko kaj kmalu poslovili tudi od slovitega Pepa Guardiole. O tem je prepričan legendarni Rivaldo, ki verjame, da bi njegovemu nogometnemu kolegu vrnitev v Španijo dobro dela.