Borilni športi / ARHIV ČLANKOV
15.28 08. 06. 2024
Borilni športi Zadovoljna

Brata sta napadla najmočnejšega moža na svetu in poletela visoko v zrak

Ko se odločiš napasti človeka z vzdevkom Zver, ki je v ne tako daljni preteklosti zmagal na tekmovanju za najmočnejšega moškega na svetu, je pametno, da v kletko s seboj vzameš brata. Še posebno, ko z bratom skupaj tehtata manj od nasprotnika.
00.03 08. 06. 2024
Borilni športi Zadovoljna

De Fries do rekordne obrambe naslova, borba večera Wiklaczu

Po manj ko mesecu dni se je vrnila najmočnejša poljska organizacija mešanih borilnih veščin. Tokrat se je KSW ustavila v Olsztynu, kjer je v glavni borbi večera naslov prvaka bantamske kategorije uspešno ubranil Jakub Wiklacz. Slednji se je pomeril proti staremu znancu Sebastianu Przybyszu. Pred tem je do rekordne 10. obrambe šampionskega pasu prišel dominantni prvak težke kategorije Phil De Fries. KSW 95 si lahko ogledate v bogatem arhivu na VOYO.
18.58 01. 06. 2024
Borilni športi Zadovoljna

Fabjan odlično začel, nato pa moral priznati premoč Stošiću

Hrvaška organizacija mešanih borilnih veščin FNC, ki je konec marca napolnila Areno Stožice, je tokrat v Beograjski areni priredila največji borilni spektakel v zgodovini mešanih borilnih veščin na Balkanu. V glavni borbi večera sta se pomerila Darko Stošić in Miran Fabjan, ki sta priredila odlično prvo rundo, v kateri je Fabjam dvakrat poslal Stošića v nokdavn, nato pa po močnih udarcih nasprotnika moral priznati premoč. Borbo si lahko kadarkoli ogledate na VOYO.
10.35 01. 06. 2024
Borilni športi Zadovoljna

Za zdaj odložena Tysonova vrnitev v boksarski ring

Nekdanji boksarski svetovni prvak v težki kategoriji Mike Tyson je bil prisiljen za nedoločen čas preložiti napovedano vrnitev v boksarski ring zaradi težav z zdravjem. Tyson se je želel pri 57 letih znova boriti, a ekshibicijskega dvoboja proti YouTuberju Jaku Paulu za zdaj ne bo.
13.25 31. 05. 2024
Borilni športi Zadovoljna

Fabjan kljub prometni nesreči prišel v Beograd in se soočil s Stošićem

Vse je nared za največji borilni spektakel v zgodovini mešanih borilnih veščin na Balkanu. Hrvaška organizacija FNC v soboto gostuje v Beograjski areni, kjer se bosta v glavni borbi večera pomerila Darko Stošić in Miran Fabjan. Slovenski Rocky je na poti v Beograd doživel celo prometno nesrečo, a ga to ni ustavilo, saj je prispel v srbsko prestolnico in opravil soočenje z nasprotnikom, na katerem vroče krvi ni manjkalo. FNC 17 si boste lahko v soboto ob 19.00 v živo ogledali na VOYO!
17.39 29. 05. 2024
Borilni športi Zadovoljna

Stošić in Fabjan obljubljata spektakel v Beogradu, kot ga še ni bilo

Hrvaška organizacija mešanih borilnih veščin FNC, ki je konec marca napolnila Areno Stožice, v soboto gostuje v Beograjski areni, kjer bo znova glavno ime dogodka Miran Fabjan. Slovenski Rocky se po hitri zmagi pred domačo publiko sedaj odpravlja na tuj teren, kjer bo izzval enega najboljših borcev na Balkanu Darka Stošića. FNC 17 si boste lahko v soboto ob 19.00 v živo ogledali na VOYO.
14.07 29. 05. 2024
Borilni športi Zadovoljna

Usik in Fury vnovič 21. decembra v Riadu

Ukrajinec Oleksandr Usik in britanec Tyson Fury se bosta 21. decembra v Riadu udarila na povratnem dvoboju za naslov svetovnega boksarskega prvaka v težki kategoriji, so danes potrdili savdski organizatorji.
21.14 24. 05. 2024
Borilni športi Zadovoljna

Dajčman in Aktas pripravljena, da v Mariboru popravita vtis s prejšnjih borb

Slovenska organizacija mešanih borilnih veščin Valhalla Fight Night se po dobrem letu dni vrača v Maribor. Borilni spektakel z zaporedno številko 9 bosta naslovila stara znanca Valhalline kletke Tadej Dajčman in Fatih Aktas, ki sta lani klonila proti istemu nasprotniku – Miranu Fabjanu.
16.31 21. 05. 2024
Borilni športi Zadovoljna

Andreja Leški peta na svetovnem prvenstvu

Judoistka Andreja Leški je na svetovnem prvenstvu v Abu Dabiju v kategoriji do 63 kg osvojila peto mesto. V ponovitvi lanskega finala svetovnega prvenstva v Dohi proti francoski olimpijski prvakinji Clarisse Agbegnenou je v borbi za tretje mesto izgubila po tretji kazni v podaljšku.
05.35 19. 05. 2024
Borilni športi Zadovoljna

Usik po deljeni sodniški odločitvi Furyju zadal prvi poraz kariere

Na obračunu dveh neporaženih prvakov boksarske težke kategorije je Oleksandr Usik po deljeni sodniški odločitvi premagal Tysona Furyja, spisal zgodovino in postal lastnik pasov vseh boksarskih organizacij.
23.12 17. 05. 2024
Borilni športi Zadovoljna

Mix po deljeni sodniški odločitvi proti Magomedovu ubranil šampionski pas

Ena najmočnejših organizacij mešanih borilnih veščin na svetu Bellator je v Parizu izvedla drugo serijo dogodkov s prvaki. Po štirih odličnih borbah je sledil obračun za šampionski pas, ki ga je proti Magomedu Magomedovu po deljeni sodniški odločitvi uspešno ubranil Patchy Mix. Posnetke vseh borb si lahko ogledate v arhivu na VOYO.
17.56 17. 05. 2024
Borilni športi Zadovoljna

Vse je nared za zgodovinski obračun Furyja in Usika

Ljubitelji boksa bodo kmalu dobili to, kar so si že dolgo želeli. V Rijadu je vse pripravljeno za obračun dveh neporaženih prvakov boksarske težke kategorije Tysona Furyja in Oleksandra Usika. Britanec in Ukrajinec se bosta pomerila za naslove prvaka organizacij WBC, WBA, IBF, WBO, IBO in revije The Ring, s čimer se bo prvič po letu 1999 zgodilo, da bo borec težke kategorije združil vse šampionske pasove.
13.32 15. 05. 2024
Borilni športi Zadovoljna

Bellatorjeva serija dogodkov s prvaki se seli v Pariz

Ena najmočnejših organizacij mešanih borilnih veščin na svetu Bellator se ta konec tedna ustavlja v Parizu, kjer bo potekala druga izvedba tako imenovane serije dogodkov s prvaki. Tokrat bo šampionski pas branil Patchy Mix, ki se bo drugič v karieri pomeril z Magomedom Magomedovim. Bellatorjev dogodek si boste lahko v petek ob 19.00 v živo ogledali na VOYO.
15.56 14. 05. 2024
Borilni športi Zadovoljna

Slovenske judoistke na SP preveriti formo, judoisti po olimpijske vozovnice

Štiri slovenske judoistke in prav toliko judoistov se bo ta konec tedna odpravil v Abu Dabi, kjer bo potekalo svetovno prvenstvo v judu. To bo zadnja velika tekma pred letošnjimi olimpijskimi igrami in hkrati zadnja možnost za zagotovitev olimpijske vstopnice, zato bo tekmovanje za že uvrščene borke in borce služilo za preverjanje forme, za ostale pa kot zadnja priložnost za preboj na OI.
19.54 13. 05. 2024
Borilni športi Zadovoljna

Britanski boksar umrl po nokavtu

29-letni britanski boksar Sherif Lawal je umrl v bolnišnici po svojem profesionalnem debiju v Londonu. Po poročanju britanskih medijev je Portugalec Malama Varela v četrti od šestih načrtovanih rund zrušil Lawala z nokavtom v teme. Iz ringa so ga odpeljali v bližnjo bolnišnico, kjer mu niso mogli pomagati.
21.17 11. 05. 2024
Borilni športi Zadovoljna

Samozavestni Kombosos namerava 'zaključiti kariero' velikega Lomačenka

Vasilij Lomačenko je lani proti Devinu Haneyju poskušal postati nesporni prvak v lahki kategoriji, a Ukrajincu se takrat velika želja ni uresničila. Zdaj se bo Ukrajinec v Perthu pomeril z nekdanjim nespornim prvakom v kategoriji do 61 kilogramov. Bo Lomačenku uspelo osvojiti še en naslov svetovnega prvaka? Ali pa bo njegov nasprotnik George Kambosos poskrbel za presenečenje in postal dvakratni svetovni prvak? Prenos na VOYO se začne v nedeljo ob 4.00.
20.21 11. 05. 2024
Borilni športi Zadovoljna

Ivan Vitasović do prve velike zmage, Bartosinski ubranil naslov

Najmočnejša evropska organizacija mešanih borilnih veščin se je vrnila v Gdansk, kjer trenutno poteka borilni spektakel z zaporedno številko 94. V glavni borbi večera je šampionski pas velterske kategorije drugič ubranil Adrian Bartosinski, za zanimanje Slovencev in regionalni pridih pa sta poskrbela FNC-jev prvak Ivan Vitasović in Ahmed Vila. Hrvat Vitasović je po porazu na prvi borbi, v drugo le prišel do prve zmage pod okriljem poljske organizacije. Bosanec Vila je svojo borbo tesno izgubil. KSW 94 lahko v živo spremljate na VOYO.
16.16 10. 05. 2024
Borilni športi Zadovoljna

KSW 94: Michaliszyn bo izzval dominantnega Bartosinskega

Najmočnejša evropska organizacija mešanih borilnih veščin se vrača v Gdansk, kjer bo potekal borilni spektakel z zaporedno številko 94. V glavni borbi večera bo šampionski pas velterske kategorije drugič branil Adrian Bartosinski, za regionalni pridih pa bosta poskrbela FNC-jev prvak Ivan Vitasović in Ahmed Vila. KSW 94 lahko v soboto ob 19.00 v živo gledate na VOYO.
14.02 07. 05. 2024
Borilni športi Zadovoljna

FNC z izjemnim videom najavil spektakel v Beogradu

Največja regijska organizacija mešanih borilnih veščin pripravlja dogodek, kot ga še ni bilo. FNC, ki je konec marca napolnila Areno Stožice, bo prvega junija gostovala v Beograjski areni, kjer se bodo merila največja imena balkanskih mešanih borilnih veščin. Za glavno borbo večera bosta poskrbela eden najboljših borcev na Balkanu Darko Stošić in vedno bolj vroči slovenski borec Miran Fabjan. FNC 17 si boste lahko v živo ogledali na VOYO, še pred tem pa si oglejte izjemen napovednik, ki ga je pripravila hrvaška organizacija.
15.13 05. 05. 2024
Borilni športi Zadovoljna

FNC 16: Spahović proti Gradeckemu ujel povratek na zmagovalno pot

Najmočnejša hrvaška organizacija mešanih borilnih veščin FNC nadaljuje z borilnimi spektakli. Po največjem v zgodovini organizacije, ki so ga gostile Stožice, je bil tokrat na vrsti Medulin, kjer poteka borilni spektakel z zaporedno številko 16. Naslovil ga je slovenski publiki dobro poznani Tomislav Spahović, ki je decembra izgubil proti zimzelenemu Slovenskemu Rockyju Miranu Fabjanu, tokrat pa je ugnal Poljaka Macieja Gradeckega. Borbe si lahko ogledate v bogatem arhivu VOYO.