Liga prvakov / ARHIV ČLANKOV
07.41 01. 06. 2024
Liga prvakov Zadovoljna

Real petnajstič ali Borussia drugič? Finale nikoli ni 'enosmeren'

Nogometaši Reala iz Madrida in Borussie iz Dortmunda bodo nocoj zaključili klubsko nogometno sezono v Evropi. Za konec se obeta spektakel brez primere. Na eni strani serijski nogometni prvaki, na drugi strani pa Borussia, ki "zastopa" nogometno nostalgijo. V vlogi favorita so Španci, ki bodo lovili že svoj 15. evropski naslov, Nemci, presenečenje sezone, pa drugega. Finale bodo sodili slovenski sodniki na čelu s Slavkom Vinčićem. Prenos spektakla z Wembleyja na POP TV in VOYO. Začnemo ob 20. uri z bogatim studijskim delom.
23.19 31. 05. 2024
Liga prvakov Zadovoljna

'Naj bo tokrat zares tako, da na koncu vedno zmagajo Nemci'

Dortmundska Borussia ne namerava predčasno sleči hlač. Nikakor. Tudi vloge favorita nemška senzacija ne namerava prepustiti serijskim zmagovalcem Lige prvakov iz Madrida. Na druženju s sedmo silo je strateg rumeno-črnih Edin Terzić, ki ga imajo za "čudežnega trenerskega dečka" izstrelil, da so možnosti 50%-50% in da pričakuje tekmo, kjer utegne odločati prav vsaka podrobnosti. Kako se bo zares izšlo preverite v soboto zvečer od 20. ure na POP TV in VOYO.
21.07 31. 05. 2024
Liga prvakov Zadovoljna

Salgado pred finalom: Za njih je to le še en dan v pisarni

Tudi tokrat je dogajanje pred velikim finalom Lige prvakov pestro. V Londonu se je tako zbralo lepo število nekdanjih nogometnih zvezdnikov, ki so se pomerili na revijalni tekmi. Legendarni nogometaši pred finalom vlogo favorita pripisujejo Realu iz Madrida, a hkrati dodajajo, da vsekakor ne gre odpisati dortmundske Borussie. Spektakel v soboto s prenosom od 20. ure naprej na POP TV in VOYO.
19.44 31. 05. 2024
Liga prvakov Zadovoljna

Ancelotti: Finale je nek drug šport, tako se ga je treba tudi lotiti

V novinarski sobani, kjer se je nagnetlo več sto predstavnikov sedme sile in tudi kakšen iznajdljivi radovednež, so nogometaši Reala in vodstvo skušali skriti, kakšen načrt imajo Madridčani za osvojitev 15. zvezdice v Ligi prvakov, kjer se počutijo kot doma. Več kot očitno je, da se galaktiki v takšnem položaju ne nahajajo prvič, saj so v veliki meri, razen vselej dovolj resnega trenerja Carla Ancelottija, delovali zelo sproščeno in domače. Res se zdi, da je Liga prvakov njihova domača dnevna soba ... Prvi med tistimi, ki se priprave na finale loteva nadvse sproščeno, pa je hrvaški vezist Luka Modrić. Spektakel v soboto s prenosom od 20. ure naprej na POP TV in VOYO.
16.57 31. 05. 2024
Liga prvakov Zadovoljna

Igralno površino na Wembleyju najprej preizkusili Slovenci

Odštevanje pred glavnim športnim dogodkom leta, gre za finalni obračun nogometne Lige prvakov, že počasi dosega vrelišče. Da se (končno) začenja nekaj dogajati tudi na popolno pripravljeni zelenici Wembleyja, so "pokazali" nihče drug kot: Slovenci. Nogometno pravico na finalu med Realom in Borussio bodo namreč delili naši sodniki na čelu z glavnim Slavkom Vinčićem. Spektakel v soboto s prenosom od 20. ure naprej. POP TV in VOYO, kakopak.
12.17 31. 05. 2024
Liga prvakov Zadovoljna

Zahović pred finalom Lige prvakov: V eni tekmi nikoli ne veš

Borussia Dortmund drugič ali Real Madrid petnajstič? Stavnice so bolj naklonjene španskemu gigantu, a Zlatko Zahović, ki se lahko pohvali z igranjem finala Lige prvakov, a tudi delovanjem med evropsko elito v vlogi športnega direktorja, poudarja, da so možnosti vselej 50-50.
06.00 31. 05. 2024
Liga prvakov Zadovoljna

Čeferin: Kdor vnaprej napoveduje, kakšen bo razplet finala, nima pojma o nogometu

Aleksander Čeferin bo osmič v funkciji šefa Uefe prisoten na finalu Lige prvakov. Začelo se je leta 2017 v Cardiffu, nadaljuje se z Londonom in kultnim Wembleyjem, ki bo še tretjič v zgodovini gostil najbolj eminentno nogometno klubsko tekmovanje. Grosupeljčan ima v mesecu maju, ko se odvijajo finalni obračuni v vseh evropskih klubskih tekmovanjih, še kako natrpan urnik ... Za 56-letnega Slovenca bo londonski finale namreč že četrti v zadnjih desetih dnevih. Ekskluzivni pogovor s šefom Uefe v informativnih oddajah na Kanalu A in POP TV.
21.49 30. 05. 2024
Liga prvakov Zadovoljna

'Ko delaš prireditev za finale Lige prvakov, je adrenalin še močnejši'

Da nogomet ni le šport in tekma ne zgolj športni dogodek, je že dolgo jasno. Da finale Lige prvakov, v Londonu gre za špansko-nemški spopad, ne bo pomnjen zgolj zaradi nogometnega dogajanja na travniku Wembleyja, bo poskrbel šov pred tekmo, ki ga že tretjič v karieri pripravlja Tim Van Somerer. Prenos sobotnega spektakla finala LP od 20. ure naprej na POP TV in VOYO.
14.52 30. 05. 2024
Liga prvakov Zadovoljna

Laskavi pokal se bohoti v Borussijini slačilnici

Vstop v slačilnici obeh finalistov je bil, vsaj kar se varovanja tiče, enak pregledu pred najpomembnejšim nogometnim dogodkom leta na svetu sploh. Poleg standardne varnostne službe, ki deluje v imenu organizatorja in tudi Uefe, so vsak kotiček slačilnice skrbno pregledovali tudi člani varnostne službe Borussie. Fotografirali so vsak kotiček le-te in slike bodo romale na računalnik trenerja Edina Terzića. Kaj bo točno z njimi, ni jasno ... Spektakel v soboto s prenosom od 20. ure naprej. POP TV in VOYO.
13.21 30. 05. 2024
Liga prvakov Zadovoljna

'Če bi zelenico na Wembleyju kosil le eden, bi prehodil točno 19 kilometrov'

Še v nedeljo zvečer sta se na legendarnem Wembleyju pred skorajda polnimi tribunami za mesto v angleški Premier League udarila Leeds United in Southampton, zmagal je drugi, nekaj dni kasneje pa je vse v znaku priprav na veliki nogometni spektakel, ko se bosta za lovoriko v Ligi prvakov udarila dortmundska Borussia in madridski Real. Prenos dogajanja začenjamo v soboto ob 20. uri z bogatim studijskim delom. POP TV in VOYO, kakopak.
06.10 30. 05. 2024
Liga prvakov Zadovoljna

Vodstvo rumeno-črnih z lepo gesto poskrbelo, da bodo vsi iz kluba v Londonu

Dortmundska Borussia, brez dvoma eno največjih presenečenj letošnje izvedbe nogometne Lige prvakov, se bo za laskavo lovoriko udarila tretjič v zgodovini. Prvič ji je uspel veliki met in zmaga proti Juventusu, pisalo se je leto 1997, leta 2013 pa so v nemškem dvoboju priznali premoč Bayernu. Da bodo rumeno-črni imeli res pravo (klubsko) podporo, je poskrbelo vodstvo kluba, ki je vsem 519 zaposlenim priskrbelo "finalni aranžma". Finalni dvoboj bo v soboto ob 21. uri, s prenosom na POP TV in VOYO začnemo s studijskim delom že uro prej.
12.03 29. 05. 2024
Nogomet Zadovoljna

Anglež Jude Bellingham najvrednejši nogometaš na svetu, Šeško 28.

Mednarodni center za nogometne študije CIES s sedežem v Neuchatelu je danes objavil lestvico 100 najvrednejših nogometašev na svetu. Na vrhu je vezist angleške reprezentance in Real Madrida Jude Bellingham, ki je ocenjen na 280 milijonov evrov. Edini Slovenec na lestvici Benjamin Šeško (Leipzig) je 28. z ocenjeno vrednostjo 103,6 milijona.
06.21 29. 05. 2024
Liga prvakov Zadovoljna

Wembley, kultni angleški stadion, ki bo v soboto povsem špansko-nemško obarvan

Angleški nacionalni stadion, legendarni londonski Wembley, bo še tretjič po temeljiti prenovi, skupaj pa osmič v zgodovini, gostil veliki finale najbolj eminentnega klubskega nogometnega tekmovanja. V soboto točno ob 21. uri – prenos na POP TV in VOYO z bogatim studijskim delom ter zanimivostmi s prizorišča pa začenjamo že eno uro prej – se bosta za laskavo lovoriko v Ligi prvakov udarila madridski Real in dortmundska Borussia.
06.00 29. 05. 2024
Liga prvakov Zadovoljna

Hummels: Real Madrid je največji klub na svetu

Nogometaše madridskega Reala in dortmundske Borussie od tekme sezone loči le še nekaj dni. Branilec nemške zasedbe Mats Hummels je pred spektaklom, ki si ga boste lahko ogledali v soboto ob 20. uri na POP TV in VOYO, o nasprotni ekipi govoril le z izbranimi besedami.
06.00 28. 05. 2024
Nogomet Zadovoljna

Vinicius Junior: Lepo bi bilo igrati skupaj z Mbappejem

Pred nogometaši madridskega Reala je le še sklepno dejanje sezone v najelitnejšem klubskem tekmovanju na svetu. Svojo 15. lovoriko v Ligi prvakov bodo v soboto, ob neposrednem prenosu na POP TV in VOYO od 20.00 naprej, lovili v dvoboju z dortmundsko Borussio, ki je eno od najprijetnejših presenečenj v letošnji sezoni. Brazilski napadalec v vrstah novega starega španskega državnega prvaka Vinicius Jr. verjame, da lahko s soigralci spiše novo nepozabno poglavje v bogati zgodovini kluba.
21.46 27. 05. 2024
Nogomet Zadovoljna

Ancelotti: Finale bom doživljal kot vsak navijač Real Madrida

Le še nekaj dni nas loči od finala najelitnejšega klubskega tekmovanja, trener 14-kratnih zmagovalcev Lige prvakov Carlo Ancelotti pa si je pred treningom vzel čas za medijske obveznosti. "Morali bomo trpeti in se boriti, tako kot v vsakem finalu," je pred tekmo vseh tekem, ki si jo boste lahko ogledali na POP TV in VOYO, dejal italijanski strokovnjak.
10.47 27. 05. 2024
Liga prvakov Zadovoljna

Zadnje dejanje UEFA Lige prvakov: sobota, 1. 6., ob 20.00, na POP TV

Pred nami je najbolj razburljiv nogometni zaključek. Finale UEFA Lige prvakov bomo neposredno z legendarnega londonskega stadiona Wembley prenašali na POP TV. Dogajanje boste v živo lahko spremljali tudi na naši spletni strani.
13.28 24. 05. 2024
Liga prvakov Zadovoljna

Ancelotti v finalu Lige prvakov ne bo mogel računati na Tchouamenija

Vezist Real Madrida Aurelien Tchouameni ne bo mogel pomagati svojim soigralcem v finalu Lige prvakov, ko bodo galaktiki merili moči z dortmundsko Borussio. Francoz je vprašljiv tudi za nastop na evropskem prvenstvu v Nemčiji.
13.05 24. 05. 2024
Liga prvakov Zadovoljna

Pioli ne bo več trener Milana

Italijanski nogometni prvoligaš Milan je objavil, da Stefano Pioli ne bo več trener rdeče-črnih. Pioli je Milan vodil od novembra 2019, zadnjo tekmo pa bo ekipa pod njegovim vodstvom odigrala v soboto na domačem prvenstvu proti Salernitani. Milan bo sezono, ki se bo končala ta konec tedna, končal na drugem mestu lestvice, prvak je postal njegov mestni tekmec Inter.
15.43 23. 05. 2024
Liga prvakov Zadovoljna

Motta je novi trener Juventusa

Brazilec Thiago Motta, ki je z Bologno v tekoči sezoni delal čudeže in se je s klubom uvrstil tudi v laskavo nogometno Ligo prvakov, je novi trener Juventusa. Motta, ki ima tudi italijansko državljanstvo, je s Torinčani podpisal triletno pogodbo, letno pa bo zaslužil štiri milijone evrov in pol. Na klopi stare dame je zamenjal odstavljenega Massimiliana Allegrija.