Nogomet

Valladolid, Osasuna in Betis v drugo ligo, nesreča v Pamploni

Madrid, 18. 05. 2014 22.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Osasuna in Valladolid sta se po zadnjem krogu španske Primere pridružila Betisu, ki je že pred tem izpadel v drugo ligo, a zadnji krog la lige je zasenčila nesreča na stadionu v Pamploni. Po zrušenju ograje na Osasuninem stadionu El Sadar v 12. minuti srečanja je bilo poškodovanih kar 49 ljudi.

Osasuna je sicer zmagala, a to ni bilo dovolj.
Osasuna je sicer zmagala, a to ni bilo dovolj. FOTO: Reuters

Rdeči križ je potrdil, da je deset ljudi, med njimi so bili tudi otroci, končalo v bolnišnici, 39 pa jih je utrpelo manjše poškodbe, potem ko je ograja popustila pritisku navijačev ob navdušenju, ko je Oriol Riera popeljal Osasuno v vodstvo proti Betisu. Ta je sicer že pred današnjim dvobojem izpadel iz elitne druščine španskega prvenstva. Tekmo so prekinili za 35 minut, da so zavarovali območje, drugi polčas pa je bil zaustavljen tudi na preostalih treh tekmah, kjer so se moštva borila za obstanek, tako da so se vse končale ob isti uri.

Ko se je igra nadaljevala, je Osasuna zmagala z 2:1, a to vseeno ni bilo dovolj, da bi 14-letno nastopanje v primeri podaljšali vsaj še za eno sezono, saj je Granadina zmaga z 1:0 v gosteh pri Valladolidu pomenila, da izpadeta tako Osasuna kot Valladolid.

Getafe si je zagotovil obstanek, potem ko je z 2:1 zmagal pri Rayu Vallecanu, medtem ko je Almerii zadoščala že točka ob remiju (0:0) z Athleticom iz Bilbaa.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Symbolic
19. 05. 2014 14.39
+6
No, število komentarjev na ta članek jasno kaže kakšni "ljubitelji" nogometa so na tem forumu: njih zanimajo le 3 teme: Barca, Real in kdo bo prvak La Lige! Za ostale pa: koga je to briga... Za obstoj so bili ravno tako zanimivi boji... Granadi, zlasti pa Elche-ju so še kako prav prišle 3 oz.1 točka od Barcelone... Rešila sta se zadnji hip! Pohvala Betisu, da je fer odigral svojo zadnjo tekmo v Primeri... Za Real Valadolid je pa edina možnost bila zmaga nad Granado in neodločen izid Osasune... Žal, to se ni zgodilo!