79-letnik odprl vrata hiše, pred njimi ga je čakal pes in ga pogrizel do smrti

79-letnik je kuhal večerjo, ko ga je napadel podivjani pes. Moški je za posledicami napada umrl, policija pa je psa ustrelila in aretirala dve ženski. Po napadu psov na 14-letno dekle je to že drugi smrtonosen napad v zadnjem času v Veliki Britaniji.

Pes

(Foto: Thinkstock)

Veliko Britanijo je pretresel napad psa, ki se je končal tragično. 79-letni moški je kuhal večerjo v svojem domu blizu Liverpoola, ko ga je nekaj pred deveto uro sinoči napadel podivjani pes. Za posledicami napada je umrl.

Moški, ki ga sosedje opisujejo kot izjemno prijaznega človeka, je, ker je kuhinja postala zakajena, šel odpret zadnja vrata hiše, tam pa ga je čakal pes.

Sosed je danes medijem povedal, da je neki drugi sosed poklical policijo, ker je z žrtvinega vrta odmeval jezen in glasen pasji lajež in renčanje. "Najprej sem mislila, da ste se stepla psa, potem pa sem slišal krike na pomoč nekoga, ki je bil očitno v hudih bolečinah," pa je dejala soseda.

Policisti so kmalu prihiteli na kraj dogajanja, a moškemu niso več mogli pomagati. Podivjanega psa so ustrelili. Pasma psa sicer še ni znana.

Prav tako so policisti aretirali dve ženski zaradi povzročanja nevarnosti in neobvladovanja živali, ki je vstopila na zasebno posest in napadla.

To je v zadnjem času že drug pasji napad, ki se je končal s smrtjo žrtve. Marca je pet psov napadlo 14-letno dekle in jo ubilo.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 146
 
Jasnovidec Cosmos 10.10.2013 13:06:57
Animal_Pump Res imaš napisano pravilno ime za pumpanje folka dejansko pa o psih oziroma živalih nimaš nobenega pojma. Raje si prečitaj kaj je napisal SilverBullet in ti bo malo bolj jasno. Da boš še malo bolj seznanjen je pa ugrizov psov ravno največ od Zlatih prinašalcev ter podobnih in tistih malih pasem na baterije. Da še ti bo bolj jasno se malo pozanimaj o tem na veterinarijah kjer ti bodo pojasnili koliko ugrizov je največ od katerih pasem kjer morajo narediti preiskavo psa,če pride do prijave ugriza.Na stotine ljudi pa sploh ne naredi prijave,ker ga je verjetno enostvno sram narediti prijavo,da ga je ugriznil kakšen Pekinez kateri seveda po ugruzu pobegne, Torej ne nakladaj in ne komentiraj tistega kar ti je neskončno vesolje.
 
davidd9 28.05.2013 19:57:43
In pes je človekov najboljši prijatelj ja. Mačke niso še nikoli nikogar raztrgale
davidd9 28.05.2013 19:58:04
seveda domače
 
SilverBullet 28.05.2013 09:40:58
Prvo je treba razčistit kaj je to "pit bull". Ker, če je "pit bull" vse, kar je z debelo glavo in na štirih nogah, potem postanejo statistike precej sočne. Potem, ker se itak nikomur ne ljubi ukvarjat s podrobnostmi, lahko rečemo, da je "pit bull" gotovo oni s prašičjo glavo. Torej imamo že več različnih "pit bullov", ki na koncu za potrebe debate postanejo isto. Lahko gremo pa še dlje, in še dlje mnogi gredo, pa vržemo kar enih pet, šest pasem skupaj, pa začnemo govorit o "psih tipa bull". Se pravi imamo še več psov z debelo glavo in na štirih nogah. Potem ne smemo pozabit na mešance, kajti ti, če imajo domnevno vsaj 1% "bull" krvi v sebi, so gotovo "bull". In nazadnje, če pes nekoga ugrizne in je manjše in bolj čokate rasti, recimo kak križanec z bokserjem, potem bo na koncu gotovo "pit bull" ali "bull". Saj ti psi itak nimajo rodovnikov. Khm... not. Seveda jih imajo, ampak koga to briga, je precej lepše računat "čez palec".Se pravi... iz petih različnih pasem in poljubnih mešancev z osmimi drugimi pasmami smo dobili novo skupino psov "bull", včasih imenovano "pit bull". In ti v Ameriki vodijo v statistikah. Uuuu.... a res?

Poglejmo zdaj malo drugače. Poglejmo koliko rodovniških (preverljivih) nemških ovčarjev je v statistiki. Dodajmo vse mešance s to pasmo in številka bo poskočila. Potem začnimo govorit o "ovčarskem tipu psov". Statistika bo spet šla gor. Potem si izmislimo "volčjake" in dodajmo zraven še huskije, čehe, alamute in vse križance in podobne. Statistika bo šla gor. Začnimo govoriti o križancih z volkovi in stvar bo še bolj zanimiva. Saj, vsak, ki ima vsaj 1 promil volčje krvi v sebi, je avtomatsko volčji križanec. In ti vemo kako so nevarni... brrrrr... Potem ugotovimo, da so tudi ko so ustvarjali Nemške ovčarje, imeli v igri neke volkulje. Brrr.... that explains it! Vrzimo statistike na mizo in glej - Nemški ovčarji so res the bad asses! Začinimo zgodbico še s kakim zf dodatkom, v stilu tiste o dobermanih.... se spomnite kako so jim znanstveniki našli v glavi neko kost, ki jim raste in raste, potem pa se jim strga? No, nič niso našli, zato pa se kliče ta žanr ZF. No, gotovo mora bit tudi kaj takega pri Nemcih, da so taki bad asses. Pa si izmislimo, recimo, da jim kost iz podkolena raste proti zadnjiku in ko dovolj zraste, se psu utrže, kar bi človek čist razumel. Evo! Zgodba je popolna. Le kdo ji ne bi verjel.

"Najlepša" stvar pri tem pa je, da če trobiš take buče dovolj časa okoli, da se bo sigurno prej ali slej našel kak "navdušenec", ki ravno to išče, in bo osebno postal potrditev vsega skupaj. Dol mu bo viselo za to, kaj nemški ovčarji so ali niso, saj bo - po njegovih informacijah - itak vsakemu kekcu jasno, da so ravno tisto, kar on išče. Prej ali slej se torej zgodbica sklene.
Animal_Pump 27.05.2013 16:13:59
Baje je bil Staffordshire Bull Terrier,ki je preskočil ograjo in žrtev napadel na vrtu...ministri poskušajo še bolj zaostriti zakonodajo glede nevarnih psov. Lani naj bi psi v Angliji napadli in pogrizli okoli 6000 ljudi. Največ napadov je od raznih Bull pasem in Rotweilerjev,ki napadajo predvsem otroke. Zlatega prinašalca pa čivave nisem zasledil.
Animal_Pump 27.05.2013 16:33:15
V USA so od leta 2005 pa do 2012 pittbulli ubili 151 državljanov. Rotweilerji pa 32 od 251 registriranih ubitih...skupaj imata torej 73%. Lansko leto so psi ubili 15 otrok mlajših od 2 let.

Statistika pasjih napadov,ki so se končali s smrtjo od 2005 do 2012 v USA
Chart Key
% Deaths Dog Breed
60% (151) Pit bull
13% (32) Rottweiler
4% (10) Husky
4% (10) Mixed breed
3.6% (9) American bulldog
3.6% (9) German shepherd
3% (8) Mastiff/bullmastiff
2% (5) Boxer
1.6% (4) Malamute
1.6% (4) Labrador
3.6% (3 and less) Combination
anyssa 27.05.2013 16:49:02
Pa menda imajo v Mehiki na dvoriščih hiš po 30 čivav, vrata pa kar odprta, in si nobeden ne upa noter. So kot piranhe, se zaganjajo v gležnje in grizejo kot obsedene, čeprav so čisto male
Animal_Pump 27.05.2013 17:02:04
Sicer je bilo pa letos v USA že 14 pasjih napadov s smrtnim izidom....13 je bilo Bull pasem,1 pa Nemški ovčar. 24 Aprila 2013 je družinski AMSTAFF ubil 2 letnega otroka(Beau Rutledge),ki ju je mama skupaj pustila v isti sobi. Sosedje so rekli,da 8 letni AmStaff nikoli prej ni kazal znakov agresije.
bora_bora 27.05.2013 21:24:40
Manjka še podatek o deležu posamezne pasme v celotni populaciji psov.
Animal_Pump 27.05.2013 21:47:22
Statistika v Avstraliji


ugrizi registriranih
psov %
German shepherd dog 63 35711 0.2
Rottweiler 58 23735 0.2
Australian cattle dog 59 28850 0.2
Staffordshire bull terrier 41 40776 0.1
American pit bull terrier 33 3244 1.0
bora_bora 27.05.2013 22:38:31
Tole pa je že jasno, da je najnevarnejša pasma Ameriški pit bul terier
 
anyssa 27.05.2013 13:27:18
NE GLEDE NA PASMO, ČE SI UMISLIŠ PSA, POJDI Z NJIM V ŠOLO !
Hčerka je dobila za rojstni dan maltežana, mladička. "Joj, kako je srčkan," itd. In počasi (kaj počasi, takoj) nas je vse "ovijal", kakor se mu je zljubilo. Ni ubogal, je uhajal..., sploh nismo znali z njim. Ko je drugič pobegnil, hodil po beli črti ob treh popoldan in ustavil promet na relaciji 3 km, je bil že popolnoma izgubljen in priklicali sta ga 2 dekleti, ki jima je edinima zaupal. Pri veterinarju sem vprašala za nasvet: ali v šolo, ali pa ga kastrirajte (da mu ubijemo nagon?). Ker ne maram kastracije, sem šla z njim v šolo in se naučila ravnati s psom. Pes je zdaj čudovit, lahko je svoboden, ker ne gre nikamor, samo malo se sprehodi okoli hiše, uboga, obvlada vse, kar sem ga naučila, in tega ni malo.
Ampak, ko greva na sprehod, je vedno pripet. Nikogar ne bi ubil, lahko pa bi sprovociral kakega večjega psa, ki bi napadel njega ali mene ali kogarkoli (se je že zgodilo, ker tistega psa niso imeli na povodcu). Vsi smo jo srečno odnesli, a zakaj ljudje ne razumejo, da če pes ne uboga ukazov 100%, mora biti na povodcu, sploh na utečenih sprehajalnih poteh!? V bodoče bom neodgovorne lastnike prijavila , ker sem preživela preveč strahu zaradi tega.
igor2408 27.05.2013 23:16:40
ni potrebna šola, če maš mal avtoritete...poznam veliko šolanih psov, ki znajo trikce in sploh in sploh, če majo piškotka seveda, v situaciji pa brez piškotka štala
bora_bora 27.05.2013 13:26:30
V naravi so psi oziroma njihovi predniki zveri, kar pomeni, da ubijajo druge živali, da so zaščitniški, da se branijo. Posledica tega je, da lahko vsak pes ob neprimerni vzgoji lahko postane orožje in ravno zaradi te lastnosti psa nikoli ne bi smeli vzpodbujati k nasilju kot je naprimer "hujskanje" na mačke in podobno, sam ne odobravam obrambno šolanje psov razen za policijo-vojsko. Ker je pes po konstituciji in gensko zver lahko pride ob določeni situaciji (strah, občutek ogroženosti, varovanje člana krdela) do napada na drugega psa ali človeka, zaradi tega bi morali biti lastniki predvsem večjih pasem (ob napadu močnejše pasme pride do hujših posledic) pozorni na svoje pse in predvidevati v kakšni situaciji lahko njihov pes postane nevaren.
SilverBullet 27.05.2013 13:52:14
Najbrž je kdo bolj poklican, da o tem govori, ampak današnja športna tekmovalna "obramba" bolj kot ne temelji na "boju" psa z veliko igračo - zaščitnim rokavom iz jute. Bistvo vsega pa je poslušnost psa tudi v takih "napetih" situacijah, ki jih vsakodnevno praviloma ne srečaš. Z drugimi besedami: dobro šolan pes po službenih programih bo v primeru "incidentov" in "napetosti" bolj ubogljiv in obvladljiv kot nešolan. Ampak, če se obrneš na kako športno kinološko društvo, bodo oni vsekakor bolj primerni, da ti odgovarjajo na vprašanja.
SilverBullet 27.05.2013 14:07:45
"... Ker je pes po konstituciji in gensko zver lahko pride ob določeni situaciji (strah, občutek ogroženosti, varovanje člana krdela) do napada na drugega psa ali človeka, zaradi tega bi morali biti lastniki predvsem večjih pasem (ob napadu močnejše pasme pride do hujših posledic) pozorni na svoje pse in predvidevati v kakšni situaciji lahko njihov pes postane nevaren. ... "

Natanko to! Poleg tega moramo vedeti, da je v določenih situacijah preprosto naravno, da se pes odzove agresivno. In nekatere izmed teh situacij so tudi iz človeškega vidika upravičene (npr. ko pes brani lastnika ali posest), lastnik mora v vsakem primeru obvladati situacijo. Nič manj pomembno pa ni, da se tudi okolica primerno izobrazi in okrog psov ne dela neumnosti. Včasih glede tega niso imeli težav, so vedeli, da če stopiš psu na rep, da bo ugriznil.
 
SilverBullet 27.05.2013 12:46:57
V zadnjih 25 letih sta v Sloveniji bila dva smrtna primera pasjih napadov: domači mešanec samih nenevarnih pasem, ki je ubil nič hudega slutečega otroka ter znani trop treh bulmastifov, ki je ubil svojega lastnika, ki jih je menda spolno zlorabljal. Prve tragedije zagotovo ne bi preprečila nobena prepoved t.i. nevarnih pasem, psihotesti za lastnike teh psov in podobno razpravljanje v tej smeri. Drugo tragedijo bi zagotovo preprečilo to, da bi izvajali veljavne zakone in da bi izločili dejavnik "roka prijatelja v politiki roko umije". Smo se iz tega kaj naučili? Nismo.
 
romzy28 27.05.2013 12:23:31
Jooooj....kok ste eni pametni!!!!
Vsak pes je žival in vsak pes ugrizne....eni bolj eni manj. Vsak pes, ko se mu zblede, bo napadel in naredil škodo, primerno njegovi anatomiji....mali pes le boleče ugrize, večji pes pa lahko tudi usmrti "plen".
In ja, pes se lahko tretira in bi se mogel tretirati kot orožje, v končni fazi smo jih mi ljudje tako pripravili (Stafford, Pitbull, Bull terier, Mastif, itd...). Za nevarnejše pasme bi bilo potrebno, da bi lastnik pridobil pred samim nakupom ustrezno dovoljenje, kot to velja za nabavo oz, posedovanje orožja. V končni fazi, ne moremo iti kar v trgovinio in si kupiti strelno orožje (puška, pištola, bazooka, mitraljez,...), lahko pa si kupimo fračo, zračno puško ipd.
Pa da ne bo pomote, tudi sam imam psa (Mopsa) in zunaj z njim ravnam kot da bi imel zverino....zmeraj je na povodcu, le tam ga spustim kjer so psi s katerimi se razume oz. kjer ni nobenega. Mu nič ne manjka, je vesel, igriv, jast pa imam čisto vest, da nikogar ne ogrožam, fizično ali psihično.
SilverBullet 27.05.2013 12:48:53
Zadnjič, ko sem preveril, je v stroki veljalo da je vsak pes s plečno višino nad 45cm in težo okoli 30kg potencialno nevaren odraslemu človeku, otroku pa tudi manjši. In ko sem zadnjič preveril, je tudi veljalo, da je nevaren pes tisti pes, ki s svojim vedenjem opravičuje tako kvalifikacijo. Zadnjič, ko sem preveril, stafordov, pitbulov in bulterierjev tudi ni nihče pripravil (kaj to sploh pomeni "pripravil"? ustvaril?) za orožje. Prve dvoje so enkrat, pred davnimi časi, vzrejali za borbe med psi samimi, vmes malo za lov, na koncu pa za razstave. Bulterierje so pa že od vsega začetka naredili za razstave in to je bolj ali manj to. Zadnjič, ko sem preveril, še dandanes "za orožje" vzrejajo in šolajo nemške ovčarje, belgijske ovčarje, rottweilerje, dobermane... Zadnjič, ko sem preveril, je bilo tudi mogoče vsakega dovolj velikega psa zlorabiti kot nevarno orožje - brez velikega truda. Zadnjič, ko sem preveril, je velika britanija že pred 20 leti z zanosom prepovedala "nevarne pasme", pa do danes, kot je očitno, s tem problema nevarnih psov niso rešili. In zadnjič, ko sem preveril, pojem "nevarna pasme" ni imel nobene veljavne znanstveno podprte definicije in je bil preprosto izraz brez teže, v katerega je vsakdo po potrebi lahko stlačil pač tisto, kar je tisti trenutek hotel. Pogovarjajmo se o nevarnih psih. Ampak z neko osnovo.
romzy28 27.05.2013 13:11:06
Ne se slepiti...Stafford, Bullterier, Rotwailer ipd so hibridne pasme....definitivno niso primarne pasme....zakaj so jih take vzredili, vemo zakaj. Tudi raznorazne pasme ala Mops, Boston terier, Francoski terier ipd. so hibridi....vendar vzrejeni za drugačne namene.
Nisi me popolnoma razumel ali pa sem morda površno napisal....nisem kazal prsta izključno na omenjene pasme, govoril sem nasplošno o vseh psih, ki so potencialni "killerji", res pa je, da sem izpostavil določene hibride.
SilverBullet 27.05.2013 13:24:19
@romzy

Brez zamere. Ampak to, kar zgoraj navajaš, so buče. In to take, da tolikšne še na njivi ne zrastejo. Torej izumil si novi izraz - "hibridne pasme"? Prosim te, razloži mi vse s tem v zvezi, ker tega izraza veterina in kinologija ne navajata. Kaj so "hibridne pasme", katere so "hibridne", katere "nehibridne". Kakšni so kriteriji. Kako se pse "hibridizira". In... o čem za vraga sploh govoriš?
 
karina 1 27.05.2013 10:37:36
MONAL, lepo te prosim ne pretiravaj! Ti bi jih kar vse uspavala. PSI SO ODRAZ LASTNIKA!!! Če pa že misliš, da je potrebno uspavati celotno pasmo kjer je kdorkoli kdajkoli napadel ali ubil... Potem se postavi pa kar v vrsto. Tudi ljudje ubijajo, koljejo, streljajo... Pa dajmo potem uspavat še vse ljudi.
 
A-E 27.05.2013 10:18:17
tok o ''zlatih'' prinešalcih......samo vtipkite v google Golden retriver attack.....ki zgleda pa le niso tako zlati kot vsi mislite!!!

exaglikojot.... sem čist na tvoji strani ;)

tako kot je en napisu KRIVI SO LASTNIKI IN DEFINITIVNO NEEE PSI

(no pa dejmo minusi.....jaz jih štejem kot + :D )

(a home without a pitbull...is NOT a home <3 )
higgsov bozon 27.05.2013 11:53:51
no kot sem že 1000x napisal...
prinašalci te z napadom ugriznejo ,pitbuli ,mastifi itd pa ubijejo..
upam da ločiš razliko ?
no ,pa povej mi primer kjer je prinašalec koga ubil hehe...
A-E 29.05.2013 10:30:19
20.4.2012 zlati prinašalec ubil 3 mesečnega dojenčka v južni Karolini...
istega meseca je v Canadi husky ubil 2dni starega dojenčka....
važno pa je da se objavlja samo ko napadjo pitbulli, rotvailerji, mastifi itd itd., javnosti pa ostane skrito kok ugrizov, smrti prinašajo ostale ''nenevarne'' pasme......ironično ne? :)
Več komentarjev