Agostini: Težko bosta Rossi in Lorenzo prijatelja vso sezono!

Legendarni italijanski motociklistični šampion Giacomo Agostini je prepričan, da bo med Valentinom Rossijem in Jorgejem Lorenzom pri tovarniški Yamahi tudi v prihodnje vladalo veliko rivalstvo.

Oči motociklističnih navdušencev bodo v prihodnji sezoni bržčas najbolj uperjene v medsebojne obračune dirkačev tovarniške Yamahe, svetovnega prvaka Jorgeja Lorenza in devetkratnega prvaka Valentina Rossija, legendarni italijanski dirkač Giacomo Agostini pa je prepričan, da bosta tudi letos predvsem velika rivala in da ne gre pričakovati kakšnih posebej prijateljskih vezi med njima. "Valentino in Jorge sta v isti ekipi rasla skozi primerjave rezultatov, zato težko pričakujemo, da bo v novi sezoni zgodba kaj drugačna. Težko oddelata sezono do konca kot prijatelja," je dejal 70-letnik v pogovoru za Gazzetta dello Sport.

Jorge Lorenzo in Giacomo Agostini

Giacomo Agostini in Jorge Lorenzo (Foto: Reuters)

"Ko imaš v hiši dva petelina, si en želi biti pomembnejši od drugega. Tega sem se naučil, ko sem bil v ekipi z Hailwoodom, Readom in Bergamontijem. S svojim motorjem, ki je enak tistemu moštvenega tekmeca, želiš biti najhitrejši. Če si za nekom in nimaš istega motorja, potem stanje ni tako dramatično, saj dejanska primerjava ni možna," je dodal nekdanji italijanski dirkaški šampion, ki verjame, da je Lorenzo še naprej favorit za naslov svetovnega prvaka, po njegovem mnenju pa bo Rossi pri Yamahi vknjižil kakšno zmago: "Rossi bo pri Yamahi spet zmagoval, a ne bo lahko. Menim, da lahko zmaga dirko oz. dve na leto, dominanten pa več ne bo. Njegovi tekmeci so mlajši in boljši. Moj favorit za naslov je Lorenzo, čeprav mislim, da bi lahko Pedrosa s formo s konca sezone 2012 bil zelo blizu."

Prenesi v

Zgodba: MotoGP 2013

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 32
 
stacey klovner 26.12.2012 18:43:06
Ago se blamira s svojim izjavami!!! V rit leze vsem po vrsti.....
Več komentarjev