'Ali Božiček nosi darila tudi psom?'

V Noradu so letos prejeli rekordnih 111.000 klicev zaskrbljenih otrok, ki jih je zanimalo vse o Božičku. Tako jih je zanimalo, kako se lahko nekoga vpiše na listo porednih, če darila dobijo tudi psi in ali je imel Božiček tudi kakšno ''prometno'' nesrečo?

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Božiček

(Foto: Thinkstock)

Tudi letos so v nadzornem centru ameriških in kanadskih zračnih sil Norad, ki nadzoruje zračni prostor nad severnim tečajem, da bi preprečili morebitne grožnje, prejeli številne klice otrok, ki jih je zanimalo vse o Božičku.

Po poročanju ameriške tiskovne agencije so prostovoljci letos zabeležili rekordno število klicev. Prejeli so namreč več kot 111.000 klicev in so tako presegli lanskoletni rekord – 107.000 klicev.

Dobrega moža so v Noradu seveda tudi budno spremljali in ažurno poročali, kje je. Božička so letos zasledovali tudi pri Googlu, kje se potepa, pa je bilo moč preveriti tudi na strani Flightradar.

V Noradu Božičku sledijo že od leta 1955. Tega leta so v časopisu Colorado Springs zapisali telefonsko številko Božičkove vroče linije, a kdor jo je zavrtel, je dobil Norad. In tako se je rodila tradicija.

Vsako leto otroci presenečajo s svojimi vprašanji

Da bi lahko odgovorili na vsa vprašanja, v centru na božični večer dela okoli 1250 ameriških in kanadskih prostovoljcev. Večina vprašanj se je sicer glasila: ''Kje je Božiček in kdaj bo prišel sem?'' a seveda so tudi letos nekatera iskrena otroška vprašanja presenetila prostovoljce.

Sari Berghoff bo tako še dolgo v spominu ostal klic otroka, ki jo je vprašal, ali bi bil lahko letos Božiček še toliko bolj prijazen do družin v Newtownu in bi jim lahko prinesel še kakšno darilo več.

Po 57 letih odgovarjanja na vprašanja lahko v Noradu sicer predvidijo nekatera najbolj tipična vprašanja, za katera imajo tudi že pripravljene odgovore. Tako med drugim z lahkoto odgovorijo na vprašanje, koliko je Božiček star (več kot 1600 let) in ali se je že kdaj kam zaletel (ne, ni se).

božično darilo

(Foto: Thinkstock)

Seveda pa nekatera vprašanja prostovoljce spravijo v zadrego, kot so denimo: ''Ali Božiček nosi darila tudi psom?'' ''Koliko stanejo Božičkovi jeleni?'' in ali ''Ali so med škrati tudi policisti?''

Starejša sestra je prostovoljce spraševala tudi, kako mlajšega brata spraviti na seznam porednih otrok, nejeverni otrok je spraševal, če je Božiček sploh resničen, deček z imenom Adam pa je tistemu, ki se je javil, dejal: ''Gospod Škrat, Adam tu, letos sem bil zelo priden,'' poroča AP.

Številni otroci pa so bili zaskrbljeni, če jih bo Božiček sploh lahko našel oziroma ali bo vedel, kam dostaviti darila. 10-letni deček je tako dobil zagotovilo, da ga bo Božiček našel, pa če bo noč prespal pri mami ali pri očetu. So pa v centru pomagali tudi staršem, saj so se nekateri otroci na božični večer takoj spravili spat, ko so izvedeli, da dobri mož ne bo prinesel daril, če še ne bodo spali.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 17
comment123 25.12.2012 15:08:05
Ali Božiček nosi darila tudi psom?'

Naš ga dobi! Ne kaj posebnega, to kar bi že sicer dobil, kakšno konzervico malo boljšo, briketke- piškotke, morda kako pasjo igračko, zato, ker je naš družinski član in ga imamo zelo radi....vse skupaj je seveda lepa simbolika, zato, da nam je lepo, ko smo skupaj....
pingvinislo5 25.12.2012 16:11:04
svetu se je sfuzlalo. dokončno.
zzirafa 28.12.2012 07:48:27
In zakaj naj bi se mu sfuzlalo? Ker imajo nekateri radi svoje živali?
Več komentarjev