Na svetu živi okoli 35 vrst morskih konjičkov. Osem izmed teh vrst je ogroženih ali ranljivih. Največja grožnja zanje so trgovina z njimi in uporaba v tradicionalni azijski medicini, prekomerni ribolov in uničevanje njihovega življenjskega okolja. (Vir: AP)

Južna Afrika je zaradi ene najhujših suš v zgodovini razglasila nacionalno katastrofo. Najhuje je v Capetownu, suša pa je zajela tudi večje dele na zahodu in jugu države. Na sliki je javno kopališče, ki je zaradi pomanjkanja vode že več mesecev zaprto. (Vir: AP)

Na Floridi so v divjino izpustili želvo, ki so jo pred meseci našli ujeto v past za jastoge. Želvo so septembra lani našli ribiči, zanjo pa so ves ta čas skrbeli na veterinarski kliniki za želve. Zdaj je spet dovolj zdrava za življenje v naravi. (Vir: AP)

Hongkong velja za enega največjih trgov s slonovino. Tradicija je dolga že 150 let, a kmalu bo tega konec. Sprejeli so namreč zakonodajo, ki bo do leta 2021 popolnoma prepovedala prodajo slonovine. (Vir: Thinkstock)

Polarnim medvedom se piše še slabše, kot so do zdaj predvidevali. Ker se led topi in tanjša, imajo medvedi vedno manj stabilne površine za lovljenje tjulnjev. To pa pomeni, da pospešeno hirajo, število njihovih potomcev pa upada. (Vir: AP)

Po 50 letih se je sneg prvič vrnil na jug Maroka. V pokrajinah Ouarzazate, Taroudant in Zagora na jugovzhodu države snega niso videli vse od leta 1968. Zapadlo ga je od centimetra pa do 30 centimetrov. (Vir: AP)

Zaradi hude suše bi južnoafriško mesto Cape Town aprila lahko ostalo brez vode. Že zdaj v mestu veljajo strogi ukrepi za omejitev porabe. Za prebivalce mesta pa so postavili tudi točke, kjer si lahko zagotovijo zaloge vode v primeru zaprtja vodovoda. (Vir: Thinkstock)

HPS-12 je eden izmed ledenikov v Južni Patagoniji. V zadnjih treh desetletjih je izgubil kar polovico svoje dolžine. Ali drugače povedano, ledenik je zdaj krajši za 13 kilometrov. (Vir: Nasa Earth Observatory)

Kako daleč bo še šlo človeštvo? To sta opici, prvi izmed primatov, ki sta bili na Kitajskem klonirani z enako tehniko, s katero so znanstveniki že pred leti ustvarili najbolj znamenito ovco na svetu Dolly. (Vir: AP)

Nevihta in visoki valovi so na obalo pred libanonskim mestom Zouk Mosbeh, severno od prestolnice Bejrut, naplavili ogromne količine odpadkov. Kriza s smetmi sicer v državi traja že vse od 2015. (Vir: AP)

Biologi so na Havajih priskočili na pomoč kitu grbavcu, ki se je zapletel v vrv. Potem ko je kita opazil ribič pred plažo Makena ob otoku Maui, je stekla reševalna akcija. In kmalu je bil kit osvobojen skoraj 90 metrov dolge vrvi. (Vir: AP)

V Južni Afriki cvetijo levje farme. To so farme, kjer za komercialni lov vzrejajo leve. Živijo v majhnih kletkah, pogosto so lačni in bolni. Ko so dovolj stari, jih prodajo v lovske rezervate, kjer padejo pod streli (pogosto neizkušenih) lovskih turistov. (Vir: AP)