Črna kronika / ARHIV ČLANKOV
13.48 28. 03. 2024
Črna kronika Zadovoljna

Posnetek nevarne vožnje: pridrvel po odstavnem pasu, naglo zavrl in odprl vrata

V uredništvo smo prejeli posnetek nevarne vožnje z južne ljubljanske obvoznice. Bralec je posnel voznika, ki je v smeri Malenc, med Barjem in izvozom Ljubljana Center, z neodgovorno in agresivno vožnjo po odstavnem pasu ogrožal sebe in druge udeležence v prometu. Policija o dogodku ni bila obveščena, poziva pa morebitne oškodovane osebe, da to sporočijo najbližji policijski postaji.
13.32 28. 03. 2024
Črna kronika Zadovoljna

Preiskava nesreče na Kaninu zaključena, Policija ovadila dve osebi

Novogoriški kriminalisti so zaključili preiskavo januarske nesreče na krožno-kabinski žičnici Kanin. Kot so ugotovili, je nesreči botroval človeški faktor v kombinaciji z naravnimi dejavniki. Dve osebi so zaradi suma storitve kaznivega dejanja kazensko ovadili.
13.30 28. 03. 2024
Črna kronika Zadovoljna

Droga v poštnih pošiljkah: konoplja, kokain, MDMA

Finančna uprava preverja tudi blago, ki se pošilja po pošti. Kot pojasnjujejo, je to nujno, saj se ob razmahu spletnega nakupovanja prav to pogosto zlorablja za poskuse vnosa in iznosa prepovedanih substanc. Tako so v zadnjega pol leta odkrili 20 pošiljk s prepovedanimi drogami – od konoplje, kokaina in MDMA do prepovedanih substanc v športu – v skupni količini 38 kilogramov.
12.07 28. 03. 2024
Črna kronika Zadovoljna

V Škofji Loki pogrešajo 11-letnika. Ste ga videli?

Neznano kam je odšel 11-letni Aldin Mutapčić iz Puštala pri Škofji Loki. Da ga pogrešajo, so Policiji sporočili ob deveti uri, uro kasneje pa naj bi otroka opazili v okolici Trga republike v Ljubljani. Deček je visok okoli 150 centimetrov, močnejše postave, krajših kostanjevih las, oblečen je bil v črno jakno z belimi rokavi in kapuco ter črno trenirko. Obut je v čevlje rjave barve.
08.56 28. 03. 2024
Črna kronika Zadovoljna

Za hitenje po regionalni cesti 400 evrov kazni

Voznik osebnega avtomobila je na regionalni cesti, kjer je hitrost omejena na 90 kilometrov na uro, vozil s hitrostjo 141 kilometrov na uro. Policisti so kršitelju izdali 400 evrov kazni.
08.36 28. 03. 2024
Črna kronika Zadovoljna

Na Obrežju zasegli ukraden volvo

Policisti na mejnem prehodu Obrežje so obravnavali 35-letno voznico iz Italije, ki je želela vstopiti v Slovenijo z ukradenim vozilom. Policija ji je avtomobil zasegla.
18.12 27. 03. 2024
Črna kronika Zadovoljna

Veste kaj o ropu hiše v Šaredu pri Izoli? Roparja poškodovala oškodovanca

Na območju Šareda pri Izoli se je v eni od stanovanjskih hiš zgodil rop. Kaznivo dejanje sta izvršila najmanj dva storilca, ki sta ob tem uporabila silo ter oškodovanca tudi poškodovala. Protipravno sta si prilastila večjo vsoto denarja in nekaj drugih predmetov.
10.38 27. 03. 2024
Črna kronika Zadovoljna

Mlajšim osebam grozili in jih izsiljevali, med preiskavo zasegli plinsko pištolo

23-letni Velenjčan in dva Šoštanjčana so z grožnjami, ki so jih podkrepili z orožjem, od mlajših oseb zahtevali, da so na svoja imena med drugim dvigovali kredite. Pri osumljenih so izvedli hišne preiskave in zasegli plinsko pištolo, imitacijo pištole, nož in električni paralizator.
07.59 26. 03. 2024
Črna kronika Zadovoljna

Vstopila v bencinski servis, ukradla denar in peš pobegnila

Neznana storilca sta v ponedeljek okoli 19. ure vstopila v bencinski servis v Dobrunjah pri Ljubljani in od uslužbenca zahtevala denar. Pri sebi sta imela tudi oster predmet.
12.25 25. 03. 2024
Črna kronika Zadovoljna

Mimo radarja po zadnjem kolesu s skoraj 150 kilometri na uro

V soboto malo pred 17. uro so koprski policisti na cesti med Prešnico in Kozino vozniku motornega kolesa izmerili hitrost kar 149 kilometrov na uro, čeprav je na odseku veljala omejitev 90 kilometrov na uro.
12.25 25. 03. 2024
Črna kronika Zadovoljna

V Medvodah potniški vlak naletel na tovorno vozilo, ki je stalo med zapornicama

Na železniški postaji Medvode je zjutraj na zaprtem nivojskem prehodu potniški vlak naletel na tovorno vozilo. Tovornjak je stal med zaprtima zapornicama, vlak pa se ni uspel pravočasno ustaviti pred tovornjakom, so pojasnili na Slovenskih železnicah. V času dogodka je bilo na vlaku 30 potnikov, v naletu se sicer ni poškodoval nihče. Železniška proga Ljubljana Vižmarje–Medvode pa je bila zaradi naleta zaprta približno eno uro.
11.47 25. 03. 2024
Črna kronika Zadovoljna

Ogrožal sebe in svojce, policista napadel z motorno žago

V soboto popoldne so policisti posredovali v zasebnem prostoru v okolici Sevnice, kjer je moški z zdravstvenimi težavami z ogrožajočim vedenjem ogrožal sebe in svojce, umiril se ni niti po prihodu Policije.
09.03 24. 03. 2024
Črna kronika Zadovoljna

Tragična nesreča na Hrvaškem: dve osebi umrli, triletnik huje poškodovan

S Hrvaške poročajo o hudi prometni nesreči, v kateri sta na kraju dogodka umrla 29-motorist in 32-letna voznica osebnega avtomobila, še ne triletni otrok pa je huje poškodovan. Preživel je zgolj zaradi hitrega ukrepanja mimoidočih, ki so ga potegnili iz na streho prevrnjenega gorečega avtomobila.
14.25 22. 03. 2024
Črna kronika Zadovoljna

Potapljača sta se 'smukala' okoli tovorne ladje, v njej odkrili pakete droge

Pretekli četrtek so v bližini tuje tovorne ladje koprske pristaniške varnostne službe opazile dva potapljača, je povedal pomočnik vodje sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Koper Dejan Grandič. Na območje so napotili Policijo, ki je odkrila, da gre za državljana Albanije in Brazilije, ob podvodnem pregledu ladje pa so v njej našli sedem zavojev. Test je pokazal, da gre za kokain. Preiskava trenutno še poteka, za zdaj pa nimajo informacij, kam je bila droga namenjena. Po prvih informacijah ladjar in posadka ladje niso bili udeleženi v tihotapstvo.
14.06 22. 03. 2024
Črna kronika Zadovoljna

69-letnik krepko prekoračil hitrost: v naselju 113 kilometrov na uro

Policisti so na območju naselja Puščava 'ujeli' voznika, ki je premočno pritisnil na plin. Peljal je s hitrostjo 113 kilometrov na uro. Grozi mi 1200 evrov globe in 18 kazenskih točk.
09.58 22. 03. 2024
Črna kronika Zadovoljna

Policisti zasegli moped, ki je bil predelan za divjanje s 100 kilometri na uro

Mariborski policisti so v sredo izvajali poostren nadzor nad vozniki mopedov. Zaznali so več kršitev, med katerimi je izstopal predelan moped s konstrukcijsko določeno hitrostjo 25 kilometrov na uro, pri katerem je bila v okviru odrejenega izrednega tehničnega pregleda ugotovljena hitrost kar 109,6 kilometra na uro.
07.57 22. 03. 2024
Črna kronika Zadovoljna

Nasilje v družini: 48-letnika odpeljala Policija, med prevozom umrl

Policisti so zaradi nasilja v družini intervenirali na Koroškem, a so zaradi slabega psihičnega stanja osumljenega zaprosili za pomoč zdravnico in reševalce, ki so prihiteli na kraj. Moškemu je bil odrejen strokovni pregled v zdravstvenem domu, a je med prevozom tja z intervencijskim vozilom Policije umrl.
19.56 21. 03. 2024
Črna kronika Zadovoljna

Oborožen rop v Velenju: ukradel gotovino in pobegnil

Velenjski policisti obravnavajo rop trafike. Po prvih podatkih je oboroženi storilec ukradel gotovino, nato pa pobegnil.
14.16 21. 03. 2024
Črna kronika Zadovoljna

Policija obravnava sum groženj med mladoletniki

Prejšnji konec tedna je bila Policija obveščena o sumu groženj na območju ene izmed izobraževalnih ustanov v Slovenski Bistrici, na obvestilo pa so se nemudoma odzvali. Obveščena je bila tudi šola, kjer pa so pojasnili, da se je dogodek zgodil zunaj časa pouka in prostorov šole, so pa seveda na šoli sprejeli vse potrebne ukrepe za zagotovitev varnosti.
13.57 21. 03. 2024
Črna kronika Zadovoljna

V Veržeju sum požiga večnamenskega objekta, škode za okoli 45.000 evrov

V torek ponoči so bili policisti Policijske uprave Murska Sobota obveščeni o požaru na večnamenskem objektu v naselju Veržej. Požar je gasilo skoraj 30 gasilcev. Policisti so opravili ogled kraja in na podlagi zbranih obvestil ugotovili, da je požar posledica kaznivega dejanja.