Slovenija / ARHIV ČLANKOV
17.21 25. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

'Komaj verjeten prizor': zabava rise z dvema mladičema na hlodih

Sredi aprila je eden izmed zaposlenih na družbi Slovenski državni gozdovi na neznanem kraju v objektiv ujel riso z dvema mladičema. "Risi so se ležerno sprehajali po gozdni cesti in se zabavali na hlodih," so zapisali ob posnetku, ki je zanimanje požel tudi pri članih projekta LIFE Lynx. Ugotovili so, da riso s posnetka že poznajo, saj so jo v okviru rednega monitoringa s fotopastmi v preteklih letih že posneli. Posnetek iz slovenskih gozdov je sicer v dobrem tednu na Facebooku prejel več kot 760 tisoč ogledov.
17.20 25. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

Krožna pot okoli Blejskega jezera ponovno odprta

Krožna poti okoli Blejskega jezera, ki je bila delno zaprta med pristaniščem Mlino in Vilo Beli dvor, je ponovno odprta, zapora na Mlinem pa bo začasno odpravljena. Graditev konzolnega pločnika, ki se je v preteklih letih nagnil in bil zato delno zaprt, je zdaj namreč dokončana.
16.47 25. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

Žakelj: Nenapovedan nadzor Knovsa na GPU je bil opravljen korektno

Poslanca Nove Slovenije Janez Žakelj in Matej Tonin naj bi novembra lani oz. le nekaj dni po odstopu nekdanjega prvega moža Darsa Valentina Hajdinjaka na Generalni policijski upravi preverjala, ali kriminalisti prisluškujejo več osebam, povezanim s stranko NSi. Žakelj je v izjavi za javnost povedal, da je bil daljši seznam telefonskih številk oblikovan v daljšem časovne obdobju lani, nadzor, ki ga Policija ni zavrnila, pa da je bil ustrezen. Napovedal je še, da bo Knovs na eni izmed prihodnjih sej obravnaval zapisnik in naznanil sum nepooblaščenega izdajanja tajnih podatkov.
16.32 25. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

V Prekmurju pri labodu potrdili ptičjo gripo

Pri labodu grbcu v Prekmurju so potrdili visoko patogeno aviarno influenco. Poginjenega laboda so našli na območju gramoznice Lakoš v občini Lendava, kjer so v preteklih letih že ugotovili prisotnost te bolezni.
15.49 25. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

Letalski prevoznik airBaltic povezal Ljubljano in Rigo

Na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana so slavnostno proslavili novo letalsko povezavo z latvijsko prestolnico Rigo, ki jo je vzpostavil letalski prevoznik airBaltic. Gre za drugo od štirih doslej dogovorjenih povezav, katerih glavni vzrok so državne subvencije za večjo letalsko povezljivost Slovenije. Latvijski nacionalni letalski prevoznik airBaltic bo polete med Slovenijo in Latvijo zagotavljal dvakrat tedensko, predvidoma do konca leta 2025. Floto letal airBaltica sestavlja 47 letal Airbus A220-300 s 148 sedeži. Današnji polet v Slovenijo je bil približno dvotretjinsko zaseden, kopilotka pa je bila Slovenka.
15.30 25. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

Sindikat KS 90 pred praznikom dela za dostojne plače in pokojnine

Vsak delavec si zasluži plačo, s katero lahko dostojno živi in ki mu prinese tudi dostojno pokojnino, je danes v Kopru na novinarski konferenci pred praznikom dela poudaril predsednik Obalne sindikalne organizacije – Konfederacije sindikatov 90 (KS 90) Damjan Volf. Sindikalisti so opozorili še na kopico težav.
14.30 25. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

Vsak tretji želi na gimnazijo, letos manjši naval na večja mestna središča

Na 25.568 razpisanih mest v srednjih šolah je prijavljenih 22.971 kandidatov. Največ jih želi na programe srednjega strokovnega izobraževanja ter na gimnazijske programe, so se pa letos – tako ministrstvo – kandidati v večini porazdelili tako, da posebnega pritiska na posamezne programe ali šole ni zaznati. Za razliko od prejšnjih let tudi ni takšnega navala na šole v večjih središčih, na ministrstvu ugotavljajo, da so se kandidati iz manjših krajev tokrat večinoma odločili ostati blizu doma.
14.17 25. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

Zdravniški sindikat Fides in vlada nadaljujeta stavkovna pogajanja

Sindikat zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije Fides in vlada sta prvič po neuspešni mediaciji nadaljevala stavkovna pogajanja. Trajala so več kot dve uri, še pred koncem srečanja pa so medijem sporočili, da pogajanj odslej ne bodo komentirali, prav tako ne bodo razkrili novih terminov. Pogajanja pa da nadaljujejo.
13.26 25. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

Klopov letos za polovico več, nadpovprečno so se namnožili v prestolnici

Število klopov, ki lahko prenašajo smrtonosne bolezni, je letos neobičajno veliko in visoko nad povprečjem, so še neuradne ugotovitve monitoringa klopov v Sloveniji. Še posebej so se namnožili na območju ljubljanskega Tivolija in Rožnika. Visoko je tudi število okuženih klopov.
11.24 25. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

Tudi Tadej Toš je bil zraven!

Letos abrahama ne praznuje zgolj naša posebna klobasa Poli, temveč tudi igralec – Tadej Toš!
10.55 25. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

V zamrznjenih gozdnih sadežih prisotnost norovirusa in virusa hepatitisa A

Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je zaradi ugotovljene prisotnosti norovirusa in virusa hepatitisa A iz prodaje odpoklicala živilo Zamrznjeni gozdni sadeži s tržnim imenom Misto di bosco (1 kg) italijanske blagovne znamke Versilfood in koprskega distributerja Hesperia.
09.54 25. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

Ku-ku, priljubljeni junaki so tu!

Na barviti tetovaži in tudi na plaži - nova lojalnost v Tuš prinaša 48 različnih tatujev, na katerih so upodobljeni junaki iz ikoničnih filmov Universal Studios, in prikupne plažne brisače s Kung Fu Pando, Shrekom, Poppy iz risanke Troli in Martyjem iz filma Nazaj v prihodnost.
11.53 25. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

Kapitalski trgi v letu 2024: v 77 trgovalnih dneh do več kot 9 % donosa

Leto 2024 je leto, ko bo 47 % svetovne populacije sodelovalo na volitvah. V prihodnjih mesecih se bodo zvrstile volitve v Indiji in v evropski parlament, na ameriški kapitalski trg pa imajo največji vpliv ameriške predsedniške volitve.
07.04 25. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

Kako so radovljiški policisti odpovedali pri zaščiti zlorabljene mladoletnice

Izredni nadzor nad delom Policijske postaje Radovljica je v primeru gorenjskega ravnatelja, ki je spolno napadel mladoletnico, pokazal strokovne napake, zlasti pri izvajanju nadzora nad spoštovanjem ukrepa prepovedi približevanja. Policisti so ravnali zelo ležerno in v prvih dneh nadzora sploh niso opravljali, so pa prihajali v dneh, ko je bila žrtev na počitnicah. Lagali so o preobremenjenosti in načinu vpisovanja delovnih nalogov. Suma kršitve prepovedi ukrepa približevanja niso ustrezno preverili, nadzornikom pa celo niso hoteli izročiti določenih dokumentov. Za njihovo površno delo pa, kot kaže, ne bo odgovarjal nihče. Direktorica PU Kranj z majem odhaja v pokoj.
06.47 25. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

DZ bo določil datum treh posvetovalnih referendumov

DZ bo določil datum izvedbe treh posvetovalnih referendumov, o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja, o uvedbi preferenčnega glasu in o rabi konoplje. Kot kaže, bodo referendumi potekali 9. junija, hkrati z evropskimi volitvami. Poslanci bodo odločili tudi o usodi treh predlogov za referendume, ki so jih vložili v SDS.
06.08 25. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

'Niti kirurgi si sami ne vbrizgavamo polnil'

Vse za lepoto? Slovenka na eno oko popolnoma oslepela. Sama si je vbrizgala polnilo za lepotni poseg, ki ga je kupila kar prek spleta. Kako nevarni so posegi doma ali pri nepreverjenih izvajalcih, kar v hotelih? O pasteh lepotnih posegov so se v oddaji 24UR ZVEČER pogovarjali z estetskim kirurgom Urošem Ahčanom. Poudaril je, da si niti kirurgi sami si ne vbrizgavajo polnil ali sami opravljajo različnih estetskih posegov na sebi, saj gre za agresivne in nepovratne postopke. Opozoril je, da je treba pri odločanju za poseg delovati premišljeno, obiskati strokovnjake z izkušnjami in primernimi prostori.
06.07 25. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

Ping pong med strankama, ki vodita ena Knovs, druga preiskovalno komisijo

Ali je Nova Slovenija s svojim predsednikom zlorabila Komisijo za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb, da bi člana stranke in nekdanjega šefa Darsa Valentina Hajdinjaka opozorila, da mu prisluškujejo kriminalisti? Po tem, ko je izbruhnila afera podkupovanj in prirejenih razpisov na največji državni družbi DARS, je namreč Knovs obiskal Policijo, NSi-jeva Matej Tonin in Janez Žakelj pa poskušala izvedeti, ali Hajdinjaku prisluškujejo. Član komisije in poslanec Gibanja Svobode Teodor Uranič zato zahteva sklic nujne seje Knovsa, na kateri naj predsednik komisije Žakelj pojasni, ali držijo namigi, da naj bi kot predsednik Knovsa zlorabil pristojnosti komisije zato, da ugotovi, kako daleč v strankarsko poslovno omrežje NSi je segla kriminalistična preiskava.
00.15 25. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

Imate soglasje za sončno elektrarno, ponudnika pa še ne?

Ste vlogo za postavitev in priklop vaše sončne elektrarne oddali do konca lanskega leta in že pridobili soglasje? Zdaj za vse nadaljnje korake ob sebi potrebujete še partnerja, kot je MOON. Naj vam pojasnimo, zakaj.
00.15 25. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

Preživite nepozabne počitnice v luksuzni vili z bazenom na Hrvaškem

Zaradi čudovite obale s številnimi otoki, plažami in kristalno čistim morjem je Hrvaška že dolgo ena najbolj zaželenih turističnih destinacij.
21.25 24. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

80.000 evrov podkupnine: zakaj Policija ni obiskala vseh akterjev?

Še en sum poskusa podkupovanja pri poslih Darsa – pri preprodaji 13.000 kvadratnih metrov velikega zemljišča pri avtocestnem izvozu Kranj vzhod naj bi direktor kranjske komunale od direktorja podjetja Avto Krka zahteval 80.000 evrov v zameno za možnost odkupa. Tako glede na odredbo za preiskavo, ki smo jo neuradno pridobili, sumijo kriminalisti, ki pa do danes niti enega izmed domnevno glavnih akterjev, kot trdi sam, niso niti obiskali niti česar koli vprašali. In kakšna je pri vsem tem vloga člana uprave Darsa Andreja Ribiča, sicer tudi vidnega člana Golobove stranke Gibanja Svoboda?