Slovenija / ARHIV ČLANKOV
17.16 26. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

Rezar odtekanje tajnih podatkov na Knovs naznanil Policiji

Predsednik preiskovalne komisije DZ, ki preiskuje sume vpletanja politike v policijo, Aleš Rezar je sporočil, da bo podal naznanilo suma kaznivega dejanja policiji, saj obstaja utemeljen sum, da so tajni podatki z zaprtega dela pričanja Tatjane Bobnar in Boštjana Lindava nepooblaščeno prešli na Knovs.
15.33 26. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

Cenilci stavbo na Litijski ocenili na šest milijonov evrov

Cenilci, ki jih je v imenu ministrstva za pravosodje najelo Državno odvetništvo, je nesojeno stavbo na Litijski 51 ocenilo na šest milijonov evrov. Država je zanjo plačala 1,7 milijona več. Gre za zelo obsežno poročilo, podrobnosti bodo na ministrstvu predstavili v ponedeljek.
15.14 26. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

Pojasnila Žaklja koalicijskih članov Knovsa niso prepričala

Predsednik komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb Janez Žakelj je glede očitkov o zlorabi Knovsa ob nadzoru na Policiji po aferi Dars znova zatrdil, da je komisija ravnala zakonito in skladno z uveljavljeno prakso. Članov Knovsa iz vrst koalicijskih Svobode in SD pa Žakljeva pojasnila niso prepričala.
14.31 26. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

Sezona čemaža: več oseb s prebavnimi težavami, dve hospitalizirali

Pomlad je čas, ko v gozdu zadiši po čemažu. A pri nabiranju moramo biti previdni, da ga ne zamenjamo za jesenski podlesek ali šmarnico. V UKC Ljubljana so v letošnjem letu obravnavali približno 10 do 15 klicev pacientov, ki so poiskali zdravniško pomoč zaradi prebavnih težav po zaužitju domnevnega čemaža. Dve osebi so morali hospitalizirati, pri eni je prišlo do prehodne jetrne okvare.
14.08 26. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

Na Voglu bodo znova odprli smučišče

Ker je na Voglu 90 centimetrov debela snežna odeja, so se na Žičnicah Vogel odločili, da ta konec tedna znova odprejo smučišče, čeprav so zimsko sezono zaključili sredi aprila. Medtem ko so se številna smučišča po državi letos ukvarjala s pomanjkanjem snega, je bila za Vogel zimska sezona uspešna.
14.03 26. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

Ogrožen zeleni biser pod Golovcem: ga bodo presekali železniški tiri?

Vodja Botaničnega vrta Univerze v Ljubljani dr. Jože Bavcon opozarja, da je ogrožen obstoj botaničnega vrta, saj naj bi na območje posegla železnica. Čezenj naj bi namreč potekal drugi tir do Ivančne Gorice. Kot opozarja Bavcon, bo tir odvzel znaten del vrta, zato je prvopodpisani pod peticijo za ohranitev Botaničnega vrta Univerze v Ljubljani.
12.59 26. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

Bosta SDS in NSi z ustavno presojo preprečila referendume 9. junija?

Opozicijski SDS in NSi sta napovedali vložitev zahteve za ustavno presojo odlokov o posvetovalnih referendumih glede rabe konoplje in pomoči pri prostovoljnem končanju življenja. Hkrati zahtevata tudi njuno zadržanje do odločitve ustavnega sodišča, kar bi lahko premaknilo izvedbo teh dveh referendumov z 9. junija, ko bodo evropske volitve.
12.43 26. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

Tudi prihodnji teden več nočnih zapor dela Dunajske ceste

Zaradi gradnje viadukta nad Dunajsko cesto v Ljubljani bo del te prometnice tudi prihodnji teden v nočnem času večkrat zaprt, so sporočili iz ljubljanske občine.
12.31 26. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

Dars pojasnjuje, zakaj se je zgodil včerajšnji prometni kolaps

V četrtek se je na slovenskih avtocestah zgodil pravi prometni kolaps. Dars pojasnjuje vzroke in napoveduje izredno intenziven maj na cestah. Kot svarijo, po prvomajskih praznikih, ki veljajo za prometno najbolj obremenjene, sledi še nekaj drugih praznikov, ki so v okoliških državah dela prosti dnevi.
11.42 26. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

Glavna inšpektorica: Prejeli nismo nobene uradne prijave o mobingu

Po tem, ko so se v javnosti pojavile informacije o slabih odnosih in domnevnem mobingu na inšpektoratu za delo, sta minister za delo Luka Mesec in glavna inšpektorica Katja Čoh Kragolnik na novinarski konferenci spregovorila o razmerah na inšpektoratu. Čoh Kragolnikova je pojasnila, da vodstvo ni prejelo nobene uradne prijave o mobingu, na njih se je obrnila le zaposlena, ki je bila nezadovoljna s sodelavko.
10.46 26. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

Ta trik napne kožo in nudi botoks učinek

Spoznajte trik, s katerim lahko dosežete botoks učinek in napeto, zdravo ter gladko kožo.
10.40 26. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

Odkrijte čarobno lepoto Istre že to pomlad: Razkošen oddih v Petram Resort & Residences

Obiščite Petram Resort & Residences!
10.39 26. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

Izredna seja DZ o preiskavi glede Gen-I in Star Solarja 6. maja

Izredna seja DZ, ki jo zahteva SDS in na kateri bodo poslanke in poslanci obravnavali zahtevo državnega sveta za ustanovitev preiskovalne komisije o poslovanju podjetij Gen-I in Star Solar ter financiranju stranke Gibanje Svoboda, bo 6. maja z začetkom ob 13. uri, je sklenil kolegij predsednice DZ.
10.10 26. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

Ku-ku, priljubljeni junaki so tu!

Na barviti tetovaži in tudi na plaži - nova lojalnost v Tuš prinaša 48 različnih tatujev, na katerih so upodobljeni junaki iz ikoničnih filmov Universal Studios, in prikupne plažne brisače s Kung Fu Pando, Shrekom, Poppy iz risanke Troli in Martyjem iz filma Nazaj v prihodnost.
09.43 26. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

Interzero praznuje 20 let in vabi na slavnostno srečanje

Podjetje Interzero, vodilno podjetje na področju trajnostnih rešitev ter pionir na področju inovacij pri recikliranju plastike v Evropi, praznuje dvajset let delovanja v Sloveniji.
09.40 26. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

Celje proti Olimpiji: spektakel za naslov prvaka

V Celju se v nedeljo obeta vrhunec sezone. Bitka za prvaka na terenu in pestro spremljevalno dogajanje ob njem bosta poskrbela za pravo navijaško doživetje.
09.25 26. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

Največji B2B dogodek na temo energetike v JV Evropi

Energetski prehod EU v nizkoogljično družbo – eden največjih projektov samostojne Slovenije – močno spreminja tržne razmere na skoraj vseh področjih. Podjetjem prinaša kup obveznosti, nalog, izzivov in vprašanj. Ker smo šele na začetku tega prehoda, je vprašanj zelo veliko, časa za iskanje odgovorov pa ni na pretek.
09.10 26. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

Ministrstvo si je premislilo: Prenova UKC Ljubljana začasno ustavljena

Prenova glavne bolnišnične stavbe UKC Ljubljana je zaradi prihajajoče izvedbe protipotresne sanacije začasno ustavljena. Ministrstvo za zdravje je izvajalcu gradbenih del po tistem, ko protipotresne sanacije sprva ni predvidevalo, v torek sporočilo, naj ustavi dela, ker so si na ministrstvu premislili.
09.07 26. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

53.000 odraslih hodi k pediatrom, 22.600 otrok pa nima zdravnika

Pediatri in pediatrinje ter šolski zdravniki in zdravnice opozarjajo, da se posledice zanemarjanja javnega zdravstva prenašajo vse do njihovih ambulant. Tako je kar 53.000 odraslih še vedno opredeljenih pri pediatrih, 22.600 otrok in mladostnikov pa nima izbranega zdravnika. Po njihovih ocenah bi takoj potrebovali 36 novih specialistov, z 28 specializacijami letno pa bi pokrili načrtovane upokojitve. Na zadnjem razpisu se je sicer na 25 odprtih mest prijavilo le 12 kandidatov.
08.05 26. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

Pred šolarji devet dni prvomajskih počitnic

Za okoli 274.900 šolarjev je zadnji šolski dan pred prvomajskimi prazniki, ko bodo učenci in dijaki skupno prosti kar devet dni, ker je petek, 3. maja, dodaten pouka prost dan. V šolske klopi se bodo vrnili v ponedeljek, 6. maja. Marsikje za ta čas ponujajo bogat progam aktivnosti.