Slovenija / ARHIV ČLANKOV
18.33 26. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

Barvne referendumske glasovnice in višja nadomestila članom volilnih komisij

Državna volilna komisija (DVK) je na seji sprejela rokovnik za izvedbo referendumskih opravil za izvedbo treh posvetovalnih referendumov ki bodo 9. junija. Referendumska kampanja se bo začela 9. maja. Volilni odbori bodo isti kot pri volitvah v Evropski parlament, bodo pa nadomestila višja, je pojasnil direktor službe DVK Igor Zorčič.
18.18 26. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

Dražba Dončićevega dresa za štiri otroke, ki so ostali brez mame

V začetku aprila so po krutem umoru 33-letne ženske iz okolice Ptuja štirje otroci ostali brez mame. Tragedija je ljudi pretresla in mnogi so izrazili željo, da bi otrokom finančno pomagali. Na ptujskem Rdečem križu so zanje že odprli poseben dobrodelni račun, glasbenik Sašo Dobnik pa na licitaciji ponuja podpisan dres Luke Dončića.
17.57 26. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

Rdeče obarvane ceste: pločevina se vije iz prestolnice

Pred prihajajočimi prvomajskimi prazniki na naših cestah že nastajajo zastoji. Vožnja se podaljša predvsem za potovanje proti Dolenjski, Primorski in Štajerski. V gneči vozite previdno in strpno, ohranjajte varnostno razdaljo, v zastoju pa ustvarite reševalni pas in ne zapuščajte vozil.
17.49 26. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

Poslanci vlado pozvali, naj zagotovi zadosti sredstev za Sovo

DZ se je seznanil s poročilom komisije za nadzor obveščevalno-varnostnih služb za leti 2022 in 2023. Ob tem so poslanci vlado pozvali, da pri pripravi nadaljnjih proračunskih dokumentov za Sovo predvidi zadostna sredstva, ki bodo agenciji poleg izvajanja njene temeljne dejavnosti omogočila tudi investicije v kadre in tehnologijo ter ustrezno izvajanje mednarodne dejavnosti.
17.35 26. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

Za praznike v hribe? Naj vas spomladanske razmere v dolini ne zavedejo

V visokogorju še vedno vladajo zimske razmere, obstaja tudi velika nevarnost proženja snežnih plazov. Ne podcenjuje niti zahtevnejših ciljev na nižji nadmorski višini. Marsikoga bodo v hribe zvabile odprte planinske koče, zato na Planinski zvezi Slovenije opozarjajo, da se v hribe in gore odpravite premišljeno in v primerni opremi.
17.29 26. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

Dars: Javni uslužbenci naj ob prometno obremenjenih dnevih delajo od doma

Reka pločevine na cestah je nedavno znova povzročila pravi prometni kolaps. Najhuje je v prometnih konicah, če se zgodi nesreča, pa promet praktično obstane, lahko tudi za več ur. Prvomajski prazniki že trkajo na vrata in bi lahko prinesli nove zastoje. Kako torej razbremeniti ceste? Morda tako, da bi javni uslužbenci ob tistih najbolj obremenjenih dnevih delali od doma? Prav slednje namreč v dopisu ministrstvu za javno upravo predlaga Dars.
17.25 26. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

DZ zavrnil predlog za referendum glede pravic narodov nekdanje SFRJ

DZ ni sprejel predloga NSi za razpis posvetovalnega referenduma o predlogu zakona o uresničevanju kulturnih pravic pripadnikov narodnih skupnosti narodov nekdanje SFRJ v Sloveniji. Za referendumski predlog je glasovalo 19 poslancev, proti pa 45.
17.16 26. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

Rezar bo odtekanje tajnih podatkov na Knovs naznanil Policiji

Predsednik preiskovalne komisije DZ, ki preiskuje sume vpletanja politike v Policijo, Aleš Rezar je sporočil, da bo podal naznanilo suma kaznivega dejanja Policiji, saj obstaja utemeljen sum, da so tajni podatki z zaprtega dela pričanja Tatjane Bobnar in Boštjana Lindava nepooblaščeno prešli na Knovs.
16.07 26. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

Matjaž Han o pravici do splava: To sploh ne bi smelo biti vprašanje

Ženske so in morajo biti v moderni družbi povsem enakopravne in enakovredne moškim. Šele nekaj desetletij ženske v modernih družbah lahko opravljajo enako delo kot moški, pa so za to marsikje še vedno manj plačane. In še danes obstaja kup držav po svetu, kjer ženske v resnici nimajo nič pravic. A to niso demokratične države, kar pa za države v Evropi težko rečemo. Pa kljub temu več kot 20 milijonov žensk nima dostopa do varnega splava. Ponekod je skorajda povsem prepovedan, drugje plačljiv. Kako je to mogoče? Zakaj se ženske za splav, ki je osebna, izjemno težka odločitev, ne smejo odločiti? Zakaj o tem odločajo moški? Religija in politika?
15.33 26. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

Cenilci stavbo na Litijski ocenili na šest milijonov evrov

Cenilci, ki jih je v imenu ministrstva za pravosodje najelo Državno odvetništvo, je nesojeno stavbo na Litijski 51 ocenilo na šest milijonov evrov. Država je zanjo plačala 1,7 milijona več. Gre za zelo obsežno poročilo, podrobnosti bodo na ministrstvu predstavili v ponedeljek.
15.14 26. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

Pojasnila Žaklja koalicijskih članov Knovsa niso prepričala

Predsednik komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb Janez Žakelj je glede očitkov o zlorabi Knovsa ob nadzoru na Policiji po aferi Dars znova zatrdil, da je komisija ravnala zakonito in skladno z uveljavljeno prakso. Članov Knovsa iz vrst koalicijskih Svobode in SD pa Žakljeva pojasnila niso prepričala.
14.31 26. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

Sezona čemaža: več oseb s prebavnimi težavami, dve hospitalizirali

Pomlad je čas, ko v gozdu zadiši po čemažu. A pri nabiranju moramo biti previdni, da ga ne zamenjamo za jesenski podlesek ali šmarnico. V UKC Ljubljana so v letošnjem letu obravnavali približno 10 do 15 klicev pacientov, ki so poiskali zdravniško pomoč zaradi prebavnih težav po zaužitju domnevnega čemaža. Dve osebi so morali hospitalizirati, pri eni je prišlo do prehodne jetrne okvare.
14.08 26. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

Na Voglu bodo znova odprli smučišče

Ker je na Voglu 90 centimetrov debela snežna odeja, so se na Žičnicah Vogel odločili, da ta konec tedna znova odprejo smučišče, čeprav so zimsko sezono zaključili sredi aprila. Medtem ko so se številna smučišča po državi letos ukvarjala s pomanjkanjem snega, je bila za Vogel zimska sezona uspešna.
14.03 26. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

Ogrožen zeleni biser pod Golovcem: ga bodo presekali železniški tiri?

Vodja Botaničnega vrta Univerze v Ljubljani dr. Jože Bavcon opozarja, da je ogrožen obstoj botaničnega vrta, saj naj bi na območje posegla železnica. Čezenj naj bi namreč potekal drugi tir do Ivančne Gorice. Kot opozarja Bavcon, bo tir odvzel znaten del vrta, zato je prvopodpisani pod peticijo za ohranitev Botaničnega vrta Univerze v Ljubljani.
12.59 26. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

Bosta SDS in NSi z ustavno presojo preprečila referendume 9. junija?

Opozicijski SDS in NSi sta napovedali vložitev zahteve za ustavno presojo odlokov o posvetovalnih referendumih glede rabe konoplje in pomoči pri prostovoljnem končanju življenja. Hkrati zahtevata tudi njuno zadržanje do odločitve ustavnega sodišča, kar bi lahko premaknilo izvedbo teh dveh referendumov z 9. junija, ko bodo evropske volitve.
12.43 26. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

Tudi prihodnji teden več nočnih zapor dela Dunajske ceste

Zaradi gradnje viadukta nad Dunajsko cesto v Ljubljani bo del te prometnice tudi prihodnji teden v nočnem času večkrat zaprt, so sporočili iz ljubljanske občine.
12.31 26. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

Dars pojasnjuje, zakaj se je zgodil včerajšnji prometni kolaps

V četrtek se je na slovenskih avtocestah zgodil pravi prometni kolaps. Dars pojasnjuje vzroke in napoveduje izredno intenziven maj na cestah. Kot svarijo, po prvomajskih praznikih, ki veljajo za prometno najbolj obremenjene, sledi še nekaj drugih praznikov, ki so v okoliških državah dela prosti dnevi.
11.42 26. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

Glavna inšpektorica: Prejeli nismo nobene uradne prijave o mobingu

Po tem, ko so se v javnosti pojavile informacije o slabih odnosih in domnevnem mobingu na inšpektoratu za delo, sta minister za delo Luka Mesec in glavna inšpektorica Katja Čoh Kragolnik na novinarski konferenci spregovorila o razmerah na inšpektoratu. Čoh Kragolnikova je pojasnila, da vodstvo ni prejelo nobene uradne prijave o mobingu, na njih se je obrnila le zaposlena, ki je bila nezadovoljna s sodelavko.
10.46 26. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

Ta trik napne kožo in nudi botoks učinek

Spoznajte trik, s katerim lahko dosežete botoks učinek in napeto, zdravo ter gladko kožo.
10.40 26. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

Odkrijte čarobno lepoto Istre že to pomlad: Razkošen oddih v Petram Resort & Residences

Obiščite Petram Resort & Residences!