Slovenija / ARHIV ČLANKOV
09.23 16. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

Sistemi za sanacijo kapilarne vlage

MAPEIEVE REŠITVE ZA SANACIJO TEŽAV, POVEZANIH Z VLAGO, KI MOGOČAJO OBNOVO VSEH VRST ZIDOV: TAKO NOVEJŠIH KOT ZGODOVINSKIH OBJEKTOV
08.33 16. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

S severa nevihte z nalivi, sodro in drobno točo, ob padcu temperatur tudi sneg

Naj vas toplo jutro ne zavede, saj bo že čez nekaj ur povsem drugače. Nad naše kraje se bo od severa in severovzhoda razširil občutno hladnejši zrak, ki bo temperature v kratkem času ponekod znižal za več kot 15 stopinj. Zaradi hitre in izrazite ohladitve je pričakovati zelo burno dogajanje. Predvidoma bo snežilo do nadmorske višine okoli 500 metrov, ponekod pa še nižje.
06.40 16. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

Poklukar in Felda o izboljšanju komunikacije med Policijo in šolami

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar se bo srečal z ministrom za vzgojo in izobraževanje Darjom Feldo. Tema sestanka bo izboljšanje komunikacijskih protokolov med Policijo in šolami.
06.08 16. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

'Nič manjši socialni demokrat nisem, kot je Milan Brglez'

Zmeda v stranki Socialnih demokratov. Po razpletu 15-urnega sobotnega kongresa, kjer je nova predsedniška funkcija izmed štirih kandidatov pripadla Matjažu Hanu, se razmere v stranki še zapletajo. Vodja poslanske skupine in eden izmed predsedniških kandidatov Jani Prednik, ki je bil kritičen do izvolitve Hana, je poslanskim kolegom ponudil svoj odstop, ki pa ga niso sprejeli. Stranko je zapustil tudi dolgoletni član in nekdanji generalni tajnik stranke Uroš Jauševec. Han poudarja, da se je v stranki dokazal z delom, boril pa da se bo za ljudi, ki živijo od dela, da bodo imeli v Sloveniji dostojno življenje.
00.15 16. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

Pomlad in poletje v znamenju nostalgije, glamurja in narave

Ko narava prebudi svoje barve in toplina sonca nežno poboža kožo, nas pomlad in poletje 2024 popeljeta na modno potovanje, obarvano z nostalgijo, glamurjem in naravnimi odtenki. Letošnjo sezono se vračamo k retro slogu, dodajamo bleščice vsakdanjim trenutkom in se obračamo k naravi za navdih in material. Predstavljamo vam trende, ki bodo zaznamovali toplejše mesece in jih lahko najdemo v novi Deichmann kolekciji.
00.15 16. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

Od 27 do 70 eur popusta za to prestižno kremo!

Ste naveličani uporabe različnih krem in drugih izdelkov za nego obraza, ki obljubljajo popolno kožo, vendar se vam zdi, da nič ne deluje? Potem je morda čas, da poskusite nekaj novega in zares navdušujočega. V tem članku vam bomo razkrili ekstremno skrivnost za čudovito, mladostno in sijočo kožo.
20.34 15. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

Po smrti dojenčice pozivi k ažurnemu obveščanju patronažnih služb

Po tragični smrti sedemmesečne dojenčice na Goričkem, o njenem rojstvu patronažna služba sploh ni bila obveščena, na NIJZ predlagajo, da se to področje končno uredi. Odločitev, ali bodo zdravstveni dom oziroma patronažno službo obvestile, je namreč trenutno na vsaki porodnišnici posebej oziroma jo te v večji meri prepuščajo kar materam. Patronažna medicinska sestra bi morala sicer mamico in novorojenčka obiskati v 24 urah po prihodu iz porodnišnice, kar pa ni mogoče, ko obveščanja ni ali je prepozno.
20.04 15. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

Finančna kondicija strank: največ sredstev ima SDS, največji dolg SD

V kakšni finančni kondiciji so politične stranke pred evropskimi volitvami? Objavljena so letna poročila strank, kaj kažejo?
19.31 15. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

Na kongresu SD napačno preštevali glasove: ponovili bodo dve glasovanji

Matjaž Han je 'vskočil' s klopi tik pred koncem tekme za predsednika SD in zmagal. Kljub nekaterim kritikam in tudi (napovedanim) odhodom iz stranke njegova zmaga ni vprašljiva, pravijo v stranki. Drugače pa je z glasovanjem za člane predsedstva stranke in člane nadzornega odbora. Obe glasovanji bodo morali ponoviti, prvo zaradi napak pri štetju, drugo pa zaradi nesklepčnosti pred tretjim krogom glasovanja. Kot so sporočili iz stranke SD, se bo kongres predvidoma nadaljeval konec tega tedna.
19.09 15. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

Številna gospodinjstva kljub očiščenim kurilnim napravam prejela dopis ministrstva

Ne odlašajmo do nove zime in pokličimo dimnikarja, da nam kurilne naprave, dimnike in prezračevalnike očisti in pripravi na novo kurilno sezono. Vse več je namreč gospodinjstev, če evidence ministrstva držijo, več kot polovica, ki dimnikarja v hišo ne spustijo. Kar pa ne le, da ni dobro, je tudi nevarno. Pa še od zavarovalnine se lahko v primeru požara mirno poslovimo. Ministrstvo za okolje je zato mnogim že poslalo opozorilni dopis, ki pa je dvignil precej prahu, saj so ga očitno naslovili tudi na gospodinjstva, ki imajo dimnikarske storitve redno opravljene.
19.04 15. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

Referendum o konoplji bi imel dve vprašanji

Parlamentarni odbor za zdravstvo je predlog za razpis posvetovalnega referenduma o uporabi konoplje ocenil za primernega. Za je glasovalo devet koalicijskih poslancev. Vprašanji bi bili dve: "Ali naj RS na svojem ozemlju dopusti gojenje in predelavo konoplje v medicinske namene?" in "Ali naj RS na svojem ozemlju dopusti gojenje in posedovanje konoplje za omejeno osebno rabo?" Razprava odbora je sicer minila v znamenju proceduralnih zapletov in očitkih poslanske skupine SDS o proceduralnih nepravilnostih. V SDS so sejo ob glasovanju protestno zapustili.
19.03 15. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

Priznanje Palestine podpira koalicijska večina

Pred torkovim obiskom španskega premierja Pedra Sancheza je v ospredju zunanjepolitičnih vprašanj priznanje Palestine. Naklonjenost temu sta izrazila tako premier Robert Golob kot zunanja ministrica Tanja Fajon, jasno pa je tudi, da bi to podprla koalicijska večina. V opoziciji ob zavračanju predloga vztrajajo, da so zagovorniki rešitve dveh držav.
18.41 15. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

'Inšpekcija za delo je čedalje bolj namenjena sama sebi'

Kaj se dogaja v instituciji, ki bi morala biti zgled vsem, predvsem delodajalcem? Inšpektorat za delo naj bi v slabem letu in pol zapustilo kar 27 zaposlenih, domnevno med drugim tudi zaradi slabih odnosov in mobinga. Po pričevanju zaposlenih naj bi dolgoletna uslužbenka v finančni službi inšpektorata verbalno trpinčila več sodelavcev. Domnevno naj bi jim nenehno pošiljala elektronska sporočila, z njimi naj bi komunicirala žaljivo in z neprimerno glasnim tonom pred drugimi uslužbenci. Na to naj bi zaposleni opozorili kadrovsko službo in predstojnico Katjo Čoh Kragolnik, a brez večjega uspeha.
18.37 15. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

Strožji pravilnik o ročnem premeščanju bremen

Imate na delovnem mestu fizične obremenitve, kot so dvigovanje ali potiskanje? Kar vsak četrti zaposleni v Evropi zaradi tega trpi bolečine. Z avgustom zato tudi pri nas v veljavo vstopa strožja zakonodaja, ki bo takšne delavce dodatno ščitila. Pa so podjetja prilagojena strožjemu pravilniku o ročnem premeščanju bremen? Na GZS opozarjajo: "Še zdaleč ne vsa, številna potrebujejo podaljšano prehodno obdobje." Na drugi strani pa so sindikati, ki menijo, da je skrajni čas, da se zdravje delavcev še dodatno zaščiti.
18.23 15. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

Javno pismo družinskih zdravnikov: Kmalu bomo pisali le še recepte

336 družinskih zdravnikov se je podpisalo pod javno pismo, v katerem sporočajo, da imajo dovolj. Edino rešitev za izboljšanje stanja vidijo v večjem številu družinskih zdravnikov, ki bi jih morali razbremeniti tudi administrativnega dela. "Na koncu je vedno zdravnik tisti, ki obravnavo zaključi in nosi tudi vso odgovornost," trdijo in dodajajo, da so v času stavke enako dostopni kot običajno in predstavljajo "prvo bojno linijo", s katero se srečajo bolniki.
17.53 15. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

Prednik ponudil odstop s čela poslanske skupine SD, a uživa podporo poslancev

Vodja poslanske skupine SD Jani Prednik je poslancem stranke ponudil umik s čela poslanske skupine, a so mu vsi poslanci izrekli podporo. O tem je tudi že obvestil novega predsednika SD Matjaža Hana.
17.38 15. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

NSi za izbor evropskega komisarja s soglasjem petih evroposlancev

Poslanska skupina NSi je v DZ vložila predlog zakona, po katerem bi vlada kandidata za evropskega komisarja predlagala ob soglasju najmanj petih slovenskih evropskih poslancev, je sporočil vodja skupine Janez Cigler Kralj. Po besedah evroposlanke iz vrst NSi Ljudmile Novak bi kandidat s tem med drugim pridobil na kredibilnosti.
16.47 15. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

'Integracija Kosova v evropsko družino ključna za stabilnost celotne regije'

Slovenija močno podpira evropske integracije Kosova, saj so ključne za stabilnost celotne regije, je med obiskom Prištine zagotovila predsednica Nataša Pirc Musar ob srečanju s kosovsko predsednico Vjoso Osmani. O razmerah v regiji Zahodnega Balkana je na ločenem dvostranskem srečanju spregovorila tudi z albanskim predsednikom Bajramom Begajem.
16.34 15. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

Umrl nekdanji poslanec Roberto Battelli

Roberto Battelli je funkcijo poslanca opravljal sedem mandatov Državnega zbora, od leta 1992 do leta 2018. Bil je vodja in član poslanske skupine italijanske in madžarske narodne skupnosti ter član več delovnih teles. Bil je tudi član Družbeno političnega zbora Skupščine Republike Slovenije med letoma 1990 in 1992.
16.27 15. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

Fajonova snubi japonske vlagatelje: v ospredju vodikova tehnologija

Zunanja ministrica Tanja Fajon je začela obisk na Japonskem, kjer se je sestala s kolegico Joko Kamikavo in se zavzela za okrepitev gospodarskega in znanstvenega sodelovanja. Slovenija si po njenih besedah želi privabiti več vlagateljev iz Japonske, s posebnim poudarkom na področju zelenega prehoda z uporabo vodikove tehnologije. V sredo nato odpotuje na Kitajsko, kjer jo bo spremljala najmočnejša slovenska gospodarska delegacija, ki je kadar koli obiskala to državo.