Slovenija / ARHIV ČLANKOV
13.45 29. 03. 2024
Slovenija Zadovoljna

'Naši raziskovalci v tišini pripravljajo rešitve, ki bodo olajšale življenje'

Predsednik vlade Robert Golob je obiskal hematološki oddelek UKC Ljubljana, kjer se je seznanil s tehnologijami, investicijami in napredkom zdravljenja na oddelku. Premierju so, kot je povedal direktor UKC Ljubljana Marko Jug, pokazali tudi prihodnost zdravljenja na ljubljanskem kliničnem centru. "Delamo terapijo prihodnosti, to je celična terapija. Upam, da bo že leta 2025 na voljo vsem," je dejal.
13.36 29. 03. 2024
Slovenija Zadovoljna

Ruski hekerji Sloveniji: Bodite razumevajoči in mirno sprejmite napade

Ruska hekerska skupina Cyber Army Russia Reborn je objavila anonimni video z nagovorom Sloveniji, kjer opravičujejo napade na našo državo. Zatrjujejo, da ne želijo škoditi državi in navadnim državljanom, saj imamo zastavo z enakimi barvami in da je razlog napada pomoč Ukrajini. Zatrjujejo, da je rusko ljudstvo miroljubno in da le odbijajo napade nase. Rusija je napadla Ukrajino pred 765 dnevi in povzročila od 300 do 400 tisoč mrtvih in ranjenih. V brutalnem, neizzvanem in nezakonitem napadu Rusije na sosednjo Ukrajino zaseda skoraj eno petino ozemlja sosede.
13.19 29. 03. 2024
Slovenija Zadovoljna

Bombo tipa GP AN-M64A1, ki nosi 123 kg eksploziva, bodo onesposobili 7. aprila

Delavci so v četrtek v Mariboru med opravljanjem zemeljskih del odkrili 250-kilogramsko bombo iz obdobja druge svetovne vojne, ki v sebi nosi 123 kilogramov eksploziva. Kraj najdbe so zavarovali, akcijo onesposobitve neeksplodirane letalske bombe pa bodo pripadniki državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi izvedli v nedeljo, 7. aprila dopoldne. Takrat bo moralo svoje domove zapustiti okoli 50 ljudi, so danes sporočile pristojne službe.
13.14 29. 03. 2024
Slovenija Zadovoljna

Odbor za zdravstvo novelo zakona o zdravniški službi poslal v nadaljnjo obravnavo

Člani odbora DZ za zdravstvo so z devetimi glasovi za in enim proti predlog novele zakona o zdravniški službi poslal v nadaljnjo obravnavo. Ta širi nabor storitev, ki jih morajo med stavko opravljati zdravniki. Predlog so podprli poslanci koalicijskih strank Svoboda, SD in Levica, proti pa je glasoval poslanec NSi. Poslanci SDS niso glasovali.
11.43 29. 03. 2024
Slovenija Zadovoljna

Med prazniki navadno več gneče in kaznivih dejanj. Poskrbite za varnost

Policisti opozarjajo, da je zaradi prihajajočih praznikov pričakovati večjo gnečo na cestah, predvsem v smeri turističnih atrakcij in na meji s Hrvaško. Poskrbeti moramo za lastno varnosti in tudi za varnost svojega premoženja, saj je med prazniki navadno povečano število tatvin in drugih kaznivih dejanj.
11.06 29. 03. 2024
Slovenija Zadovoljna

Po praznikih bodo odstranili plaz, v katerem je umrl starejši domačin

Občina Tolmin bo prihodnji teden začela sanacijo plazu, ki je januarja zasul cesto v dolino Polog. Izvajalec bo uvedbo v delo začel po praznikih, predviden zaključek sanacije pa je v prvih dneh junija. Plaz bodo odstranili z odlaganjem materiala v neposredni bližini, vrednost projekta pa je ocenjena na nekaj več kot 300.000 evrov.
10.40 29. 03. 2024
Slovenija Zadovoljna

Olajšajte si zdravstvene skrbi s pogovorom z zdravnikom na daljavo

Ključna prednost Zdravnika 360 je dostop do zdravstvenega nasveta na daljavo, po telefonu ali videoklicu, tudi ob koncih tedna in praznikih.
10.28 29. 03. 2024
Slovenija Zadovoljna

Po napadu na stran predsednice ruski hekerji še nad RTV Slovenija

Po napadu na spletno stran predsednice Republike Slovenije in na spletne strani več državnih organov so si hekerji minulo noč za tarčo izbrali še RTV Slovenija. Njihova spletna stran je bila nekaj časa nedostopna. Po naših neuradnih informacijah za napadom stoji skupina ruskih hekerjev, ki je Sloveniji pred dnevi napovedala kibernetsko vojno.
10.16 29. 03. 2024
Slovenija Zadovoljna

ZD Žalec bo zoper osumljena korupcije sprožil potrebne postopke

Po tem, ko je Policija v četrtek sporočila, da so celjski policisti in kriminalisti so zaključili predkazenski postopek preiskave sumov več kaznivih dejanj s področja korupcije, so za STA zdaj potrdili, da je v ZD Žalec ta teden potekala hišna preiskava zaradi kaznivih dejanj s področja korupcije. Kot je povedala direktorica doma Hana Šuster Erjavec, bodo zoper osumljena delavca sprožili potrebne postopke. Celjskim policistom so med preiskavo omogočili dostop do zahtevanih podatkov, je še dejala.
10.11 29. 03. 2024
Slovenija Zadovoljna

Delo na Petrolu: Skupaj pišemo odlične zgodbe

Petrolovi bencinski servisi niso le kraj, kjer se opravljajo vsakdanji nakupi goriva – so središča sijajnih medosebnih odnosov in nepozabnih izkušenj. Preberite, kako poseben je ekipni duh, ki vlada na Petrolovih lokacijah v Ljubljani in drugod v osrednji Sloveniji.
10.05 29. 03. 2024
Slovenija Zadovoljna

'Bojim se, da so mariborski pravosodni policisti že v hudem stanju apatije'

Nalezljive garje, ki so se pojavile med priporniki v Zavodu za prestajanje kazni zapora Maribor, so priložnost, da se znova opozori na preobremenjene pravosodne policiste, ki morajo varovati več kot prekomerno število zapornikov, poudarja predsednik Sindikata državnih organov Slovenije. Trenutno je v bolniškem staležu 40 pravosodnih policistov, za delo je razpoložljivih le 35, ki pa ne morejo varovati 240 zapornikov, še manj pa izvajati spremstva na sodišča in v zdravstvene ustanove, dodaja. Po njegovih besedah gre za najvišjo stopnjo varnostnega tveganja.
09.54 29. 03. 2024
Slovenija Zadovoljna

Kolač za posebne priložnosti

Maja in Jernej, tandem, ki ustvarja priljubljeni in nagrajeni blog Jernej Kitchen v sodelovanju z blagovno znamko Tognana vam prinašajo recept za kolač ki bo polepšalo vašo velikonočno mizo.
09.43 29. 03. 2024
Slovenija Zadovoljna

Edinstven sijaj, ki vam ga nudi nakit Pandora

Nakit nam omogoča, da izrazimo svojo osebnost, individualnost in da zasijemo v vsakem trenutku, ne glede na to, ali gre za posebne ali vsakodnevne trenutke. Če se sprašujete, kje lahko najdete to posebnost, ki jo nudi nakit, naj vam predstavimo Pandoro!
09.33 29. 03. 2024
Slovenija Zadovoljna

Toplotne črpalke: učinkovito ogrevanje in hlajenje

Kaj je toplotna črpalka?
09.28 29. 03. 2024
Slovenija Zadovoljna

Peter Prevc podpisano čelado namenil projektu Botrstvo

Minuli konec tedna je v Planici potekalo čustveno slovo od Petra Prevca, ki je sklenil svojo izjemno športno kariero. Ker Peter ne bi bil Peter, če tudi v tem zaključnem dejanju ne bi bil dobrodelen in dobrosrčen, se je odločil, da svojo čelado, s katero je še zadnjič skočil, podari projektu Botrstvo. Dražba čelade se je začela in bo trajala do 4. aprila.
09.26 29. 03. 2024
Slovenija Zadovoljna

Višje plače zaposlenih v Eurospinovih trgovinah

Od začetka leta 2024 so plače zaposlenih v Eurospinovih trgovinah višje v za povprečju 8 %. Prvič so se plače povišale 1. januarja, drugi dvig pa je bil 1. marca 2024. Po obeh povišanjih so zdaj plače v Eurospinovih trgovinah višje od plač v trgovinah klasičnih trgovcev.
08.46 29. 03. 2024
Slovenija Zadovoljna

Posledice plastičnih operacij, o katerih se ne govori!

Čeprav botoks in plastične operacije postajajo vedno bolj priljubljene tudi med mladimi, pa lahko imajo zastrašujoče posledice. Zaradi družbe, ki kot ideal v ospredje postavlja mlado žensko brez gubic, vse več žensk hrepeni po večni mladosti. Le-ta pa je seveda nedosegljiva, saj je staranje naraven proces, ki ga je nemogoče ustaviti.
08.13 29. 03. 2024
Slovenija Zadovoljna

Novi razpis specializacij: največ mest za družinsko in urgentno medicino

Zdravniška zbornica Slovenije je objavila spomladanski razpis zdravniških specializacij, na katerega se lahko zdravniki prijavijo do 11. aprila. Skupaj je razpisanih 315 mest, od tega največ za družinsko medicino (70 prostih mest), urgentno medicino (30 prostih mest) in pediatrijo (23 prostih mest).
06.11 29. 03. 2024
Slovenija Zadovoljna

Kaj nam ob veliki noči sporoča priljubljen slovenski duhovnik?

Mladim je najprej treba pokazati, da jih imamo radi, ob veliki noči, ki se začne na veliki četrtek, ko se kristjani spominjajo zadnje večerje, ki jo je Jezus obhajal z učenci, sporoča najbolj priljubljen slovenski duhovnik in spletni vplivnež, ki je med korono prvi začel s prenosom svetih maš, ki so postale kultne, Martin Golob. Kaj nam še sporoča, koliko je velika noč še verski in koliko tradicionalni praznik?
06.11 29. 03. 2024
Slovenija Zadovoljna

Mreža profilov, ki deli rusko propagando: 'Rusi si želijo, da smo razdvojena družba'

Zakaj je dvomilijonska Slovenija sploh zanimiva za napade ruskih hekerjev in kaj želi Rusija s tem sploh doseči, se sprašujemo po tem, ko so se uresničile grožnje kibernetskih napadov na Slovenijo. Po napadu na spletno stran predsednice države je ruska hekerska skupina Cyber Army Russia Reborn ponoči nadaljevala z napadi na spletne strani slovenskih državnih organov, med njimi tudi na portal SI-TRUST, ki skrbi za kvalificirana digitalna potrdila. "Obstaja mreža profilov na družbenih omrežjih, ki načrtno deli rusko propagando," pojasnjuje direktorica nevladne organizacije Regionalni dialog Katja Geršak, ki poudarja, da je namen predvsem vnašanje razdora v družbo.