Slovenija / ARHIV ČLANKOV
18.11 19. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

Sova zavrnila obtožbe Knovsa: 'Ravnali smo zakonito'

Komisija za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb je na zaprti seji, na kateri so bili zgolj člani iz NSi, zaključila, da ne more ne potrditi in ne zavreči nedovoljenega političnega vpliva predsednika vlade v primeru izvedbe postopka preiskave in aretacije domnevnih ruskih vohunov, je povedal njen predsednik Janez Žakelj. Član iz vrst Svobode Teodor Uranič mu je v odzivu očital, da si je znova privoščil "grobo zlorabo dela komisije" ter da "manipulira z zaupnimi podatki", Sova pa sporoča, da so
18.06 19. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

Zunanje ministrstvo spremenilo stopnjo tveganja za Iran: Zapustite državo

"Vsem svetujemo, da zaradi resnih varnostnih razmer zapustite državo," sporoča Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve. Zaradi zaostrenih razmer so namreč spremenili stopnjo tveganja za potovanja v to azijsko državo. Vsem slovenskim državljanom, ki se še nahajajo tam, svetujejo, da v lastni organizaciji in na varen način zapustijo državo. Po oceni konzularnega sektorja se v Iranu trenutno nahaja do 10 Slovencev. In kako v luči zaostrenih razmer postopajo slovenske turistične agencije, ki sicer organizirajo potovanja v Iran?
17.55 19. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

Referendumi z evropskimi volitvami? Dva odbora predlagala izvedbo 9. junija

Datum izvedbe treh posvetovalnih referendumov še ni usklajen. Svoboda si želi referendumski dan izvesti skupaj z evropskimi volitvami, Levici se to ne zdi nujno potrebno, SD pa predlogu nasprotuje. Mnenje o tem pa sta zdaj podala tudi dva odbora državnega zbora. Tako odbor za notranje zadeve kot odbor za zdravstvo predlagata, da se referendumski dan odvije 9. junija, torej prav na dan, ko bomo po Evropi izbirali evroposlance.
16.24 19. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

Klakočar Zupančičeva ustavnega sodnika Jakliča pozvala k takojšnjemu odstopu

Predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič je zaradi opravljanja pridobitne dejavnosti samostojnega podjetnika pozvala k odstopu ustavnega sodnika Klemna Jakliča, ki funkcijo opravlja od marca 2017. Zakon o ustavnem sodišču namreč navaja, da je funkcija ustavnega sodnika nezdružljiva s pridobitno dejavnostjo.
15.02 19. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

Pozor, goljufi so spet na delu: ne odpirajte nenavadnih povezav

Da goljufi nikoli ne počivajo, kaže nova vrsta besedil, ki jih neznanci pošiljajo prek SMS-sporočil. Tokrat uporabnikom sporočajo, da naj pošta ne bi imela popolnega naslova in da posledično pošte ne morejo dostaviti. Bodite previdni in ne kliknite na povezavo, ki jo neznanci pošljejo v sporočilu.
14.15 19. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

'Cepimo se zato, da ostanemo zdravi. Ko enkrat zbolimo, je že prepozno'

Strokovnjaki so pred svetovnim in evropskim tednom cepljenja poudarili pomen vzdrževanja zdravja tudi s cepljenjem. Letos s tednom posebej obeležujejo 50. obletnico, odkar je Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) sprejela razširjeni program cepljenja.
13.37 19. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

Hladno petkovo jutro: pozeba na Notranjskem in Krasu

Po pričakovanjih se je prejšnjo noč temperatura ponekod spustila pod ledišče. Eno izmed nižjih temperatur so izmerili v Babnem Polju, in sicer –6,3 stopinje Celzija. Po prvih zbranih informacijah s terena so škodo zaradi jutranje pozebe v zadnjih dneh utrpeli kmetje na Notranjskem in ponekod na Krasu, med prizadetimi kmetijskimi rastlinami pa so sadno drevje, orehi in trta
13.26 19. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

Tožilstvo zahteva sodno preiskavo zoper Žuglja in še pet osumljencev

Specializirano državno tožilstvo (SDT) je vložilo zahtevo za sodno preiskavo proti nekdanjemu direktorju Urada RS za preprečevanje pranja denarja Damjanu Žuglju in še petim osebam. Kot navaja portal Necenzurirano, so osumljeni zlorabe zaradi domnevno nezakonitega brskanja po bančnih računih več kot stotih ljudi in podjetij.
13.23 19. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

Stranka NSi prva vložila listo kandidatov za evropske volitve

Stranka NSi je s podpisi vseh osmih poslancev prva vložila predlog liste kandidatk in kandidatov za volitve poslancev iz RS v Evropski parlament. Predsednik NSi Matej Tonin je ob vložitvi poudaril, da se bo stranka osredotočala na razumen zeleni prehod, ki ne obremenjuje gospodarstva, ter pomen obrambe.
10.55 19. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

Zaposlitev za nedoločen čas: delo skladiščnika

Iščete zaposlitev? Ugledno podjetje s sedežem na Brniku ponuja zaposlitev za nedoločen čas v skladišču. Ponujajo izkušene vodje, ki razumejo in podpirajo zaposlene in stimulativno plačilo.
08.09 19. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

Sistemi za sanacijo kapilarne vlage

MAPEIEVE REŠITVE ZA SANACIJO TEŽAV, POVEZANIH Z VLAGO, KI MOGOČAJO OBNOVO VSEH VRST ZIDOV: TAKO NOVEJŠIH KOT ZGODOVINSKIH OBJEKTOV
07.17 19. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

Maraton hitrosti: policisti na več sto lokacijah poostrili nadzor

Danes po slovenskih cestah poteka maraton nadzora hitrosti, v sklopu katerega bodo policisti med 6. in 18. uro na več sto vnaprej znanih krajih poostrili nadzor. Za dobro prometno varnost smo odgovorni vsi, največ pa lahko naredimo predvsem z odgovornim obnašanjem v prometu in vožnjo v skladu z zmožnostmi in razmerami na cestah, so opozorili na Generalni policijski upravi.
07.10 19. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

Koprske občinske ceste bodo snemali, da bi jih izločili iz navigacijskih sistemov

Mestna občina Koper je leto 2023 sklenila s presežkom prihodkov nad odhodki v višini približno 570.000 evrov, piše v zaključnem računu, ki ga je na četrtkovi seji potrdil občinski svet. Poleg tega je odobril projekt videosnemanja občinskih cest, ki naj bi pripomogel k izločitvi odsekov, kjer tranzitni promet ni dovoljen, iz navigacijskih sistemov.
07.06 19. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

Referendumi in volitve na isti dan: gre za mobilizacijo volivcev?

Bomo z evropskimi volitvami imeli še tri referendume, ki jih je potrdil državni zbor? V največji vladni stranki Gibanju Svoboda so to predlagali, opozarjajo tudi na finančne prihranke, ki bi jih na ta način pridobili. V Novi Sloveniji jim očitajo, da želijo na ta način samo mobilizirati volivce, da bi na volitvah dosegli boljši rezultat.
20.17 18. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

Zeleni prehod ali zeleni zastoj?

Kako iz energetske krize, ki jo občutimo vsi Evropejci? Kako zaustaviti zaton stare celine, nekdaj vodilne gospodarske velesile? Zeleni prehod ali zeleni zastoj? So bila dejanja sedanje bruseljske garniture zadovoljiva? Odgovore na ta vprašanja so pred evropskimi volitvami iskali na gospodarski zbornici. V zunajparlamentarni stranki DeSUS pa so z Dobro državo predstavili skupno kandidatno listo. 76-letni Uroš Lipušček bo glas svežine v Bruslju, je prepričan nosilec liste. Kako odgovarja Pavel Rupar? Se z Glasom upokojencev podaja v evropsko tekmo?
20.05 18. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

Prevzeli 88 neprofitnih stanovanj: v Ljubljani jih napovedujejo še 6000

V Zeleni jami ob Šmartinski cesti je Javni stanovanjski sklad Mestne občine Ljubljana (JSS Mol) uradno prevzel 88 neprofitnih stanovanj. Direktor sklada Sašo Rink je prepričan, da je to zgolj eden izmed korakov, ki bodo Ljubljano naredili prijaznejšo za bodoče generacije.
20.03 18. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

Hiše za poplavljence: sodobni objekti, veliki od 90 do 122 kvadratnih metrov

Znano je, kako bodo videti hiše, v katerih bodo lahko živele družine, ki so v poplavah izgubile svoj dom. Sodobni objekti bodo po velikosti prilagojeni številu družinskih članov, veliki pa bodo od 90 do 122 kvadratnih metrov.
08.08 18. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

'Še danes ga omenjamo, on ni izginil'

Skoraj dve leti po tem, ko je Mirela Čavajda – ker hrvaška zdravstvena stroka in politika nista imeli posluha zanjo – v ljubljanski porodnišnici opravila splav v 28. tednu nosečnosti, je danes 41-letnica srečna mama dveh živahnih in zdravih dečkov. Mlajši, Jura, bo čez en mesec upihnil prvo svečko. "Še danes ga omenjamo, on ni izginil. Jaz nimam dveh sinov, jaz imam tri sinove," pripoveduje ob spominu na Grgo, svojega drugorojenca, ki zaradi invazivnega možganskega tumorja, ki so ga odkrili v šestem mesecu nosečnosti, ni imel možnosti za preživetje.
16.18 18. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

Posvetovalni referendumi z evropskimi volitvami? Svoboda za, SD proti

V petek bodo matični odbori DZ pripravili odloke o razpisu treh posvetovalnih referendumov, čeprav datum njihove izvedbe v koaliciji še ni usklajen. V Svobodi si želijo, da se referendumi izvedejo na dan evropskih volitev, za Levico to ni nujno, v SD in opoziciji pa temu nasprotujejo.
16.17 18. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

Predsednica DZ zavrnila, da zavlačuje preiskavo o poslovanju Gen-I

Predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič zavrača očitke o zavlačevanju odreditve parlamentarne preiskave o poslovanju podjetij Gen-I in Star Solar ter financiranju Gibanja Svoboda. Točko bo skladno s poslovniškimi roki uvrstila na eno izmed prihodnjih sej, ne želi pa si, da bi DZ ustanavljal komisije na podlagi zahtev oz. aktov, ki bi se izkazali za neustavne.