Slovenija / ARHIV ČLANKOV
12.43 26. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

Tudi prihodnji teden več nočnih zapor dela Dunajske ceste

Zaradi gradnje viadukta nad Dunajsko cesto v Ljubljani bo del te prometnice tudi prihodnji teden v nočnem času večkrat zaprt, so sporočili iz ljubljanske občine.
12.30 26. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

Dars pojasnjuje, zakaj se je zgodil včerajšnji prometni kolaps

V četrtek se je na slovenskih avtocestah zgodil pravi prometni kolaps. Dars pojasnjuje vzroke in napoveduje izredno intenziven maj na cestah. Kot svarijo, po prvomajskih praznikih, ki veljajo za prometno najbolj obremenjene, sledi še nekaj drugih praznikov, ki so v okoliških državah dela prosti dnevi.
11.42 26. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

Glavna inšpektorica: Prejeli nismo nobene uradne prijave o mobingu

Po tem, ko so se v javnosti pojavile informacije o slabih odnosih in domnevnem mobingu na inšpektoratu za delo, sta minister za delo Luka Mesec in glavna inšpektorica Katjo Čoh Kragolnik na novinarski konferenci spregovorila o razmerah na inšpektoratu.
10.46 26. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

Ta trik napne kožo in nudi botoks učinek

Spoznajte trik, s katerim lahko dosežete botoks učinek in napeto, zdravo ter gladko kožo.
10.40 26. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

Odkrijte čarobno lepoto Istre že to pomlad: Razkošen oddih v Petram Resort & Residences

Obiščite Petram Resort & Residences!
10.39 26. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

Izredna seja DZ o preiskavi glede Gen-I in Star Solarja 6. maja

Izredna seja DZ, ki jo zahteva SDS in na kateri bodo poslanke in poslanci obravnavali zahtevo državnega sveta za ustanovitev preiskovalne komisije o poslovanju podjetij Gen-I in Star Solar ter financiranju stranke Gibanje Svoboda, bo 6. maja z začetkom ob 13. uri, je sklenil kolegij predsednice DZ.
10.10 26. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

Ku-ku, priljubljeni junaki so tu!

Na barviti tetovaži in tudi na plaži - nova lojalnost v Tuš prinaša 48 različnih tatujev, na katerih so upodobljeni junaki iz ikoničnih filmov Universal Studios, in prikupne plažne brisače s Kung Fu Pando, Shrekom, Poppy iz risanke Troli in Martyjem iz filma Nazaj v prihodnost.
09.43 26. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

Interzero praznuje 20 let in vabi na slavnostno srečanje

Podjetje Interzero, vodilno podjetje na področju trajnostnih rešitev ter pionir na področju inovacij pri recikliranju plastike v Evropi, praznuje dvajset let delovanja v Sloveniji.
09.40 26. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

Celje proti Olimpiji: spektakel za naslov prvaka

V Celju se v nedeljo obeta vrhunec sezone. Bitka za prvaka na terenu in pestro spremljevalno dogajanje ob njem bosta poskrbela za pravo navijaško doživetje.
09.25 26. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

Največji B2B dogodek na temo energetike v JV Evropi

Energetski prehod EU v nizkoogljično družbo – eden največjih projektov samostojne Slovenije – močno spreminja tržne razmere na skoraj vseh področjih. Podjetjem prinaša kup obveznosti, nalog, izzivov in vprašanj. Ker smo šele na začetku tega prehoda, je vprašanj zelo veliko, časa za iskanje odgovorov pa ni na pretek.
09.10 26. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

Ministrstvo si je premislilo: Prenova UKC Ljubljana začasno ustavljena

Prenova glavne bolnišnične stavbe UKC Ljubljana je zaradi prihajajoče izvedbe protipotresne sanacije začasno ustavljena. Ministrstvo za zdravje je izvajalcu gradbenih del po tistem, ko protipotresne sanacije sprva ni predvidevalo, v torek sporočilo, naj ustavi dela, ker so si na ministrstvu premislili.
09.07 26. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

53.000 odraslih hodi k pediatrom, 22.600 otrok pa nima zdravnika

Pediatri in pediatrinje ter šolski zdravniki in zdravnice opozarjajo, da se posledice zanemarjanja javnega zdravstva prenašajo vse do njihovih ambulant. Tako je kar 53.000 odraslih še vedno opredeljenih pri pediatrih, 22.600 otrok in mladostnikov pa nima izbranega zdravnika. Po njihovih ocenah bi takoj potrebovali 36 novih specialistov, z 28 specializacijami letno pa bi pokrili načrtovane upokojitve. Na zadnjem razpisu se je sicer na 25 odprtih mest prijavilo le 12 kandidatov.
08.05 26. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

Pred šolarji devet dni prvomajskih počitnic

Za okoli 274.900 šolarjev je zadnji šolski dan pred prvomajskimi prazniki, ko bodo učenci in dijaki skupno prosti kar devet dni, ker je petek, 3. maja, dodaten pouka prost dan. V šolske klopi se bodo vrnili v ponedeljek, 6. maja. Marsikje za ta čas ponujajo bogat progam aktivnosti.
07.00 26. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

Dijakinja mora na sodišče zaradi zneska, manjšega, kot stane kava

Mati srednješolke je dobila poziv, da se mora skupaj s hčerko zglasiti na Okrajnem sodišču v Ljubljani. Najprej se je prestrašila, nato pa ugotovila, da je razlog hčerina enkratna vožnja z avtobusom LPP brez vozovnice Urbana. Nadzorniki so zaradi protipravno pridobljene koristi v višini 1,30 evra namreč proti njej sprožili postopek. Na sodišču ju pričakujejo že 15. maja.
06.50 26. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

Cenitev stavbe na Litijski: dobili bomo odgovor, ali jo je država preplačala

Danes poteče rok, do katerega morajo cenilci, ki so jih najeli na državnem odvetništvu, predložiti cenitev sodne stavbe na Litijski cesti v Ljubljani. Cenitev do dala odgovor, ali je bil nakup stavbe, za katero je država odštela 7,7 milijona evrov, ustrezen. Cenitev bo tudi podlaga za prevzem stavbe s strani pravosodnega ministrstva.
00.15 26. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

Obrazna joga: Rešitev za napeto in gladko kožo brez gub!

Gube, tanke linije, povešena koža, koža brez volumna, pigmentni madeži in temni kolobarji pod očmi. To je le nekaj težav, s katerimi se srečujejo ženske hitro po začetku procesa staranja.
21.01 25. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

DZ zavrnil predlog za uvedbo soglasja občin glede nastanitve migrantov

DZ je z 28 glasovi za in 49 proti zavrnil predlog novele zakona o lokalni samoupravi, ki so jo vložili poslanci SDS. Z njo so želeli uvesti predhodno soglasje občine glede nastanitve migrantov ali vzpostavitve azilnega doma, a bi s tem po mnenju vlade in koalicije porušili razmerja med pristojnostmi organov lokalne samouprave in državnih organov.
20.16 25. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

Avtodom je lahko 'palača na kolesih', a na kaj je treba biti pazljiv?

Kljub hladnemu vremenu je poletje bližje, kot si mislite. Za mnoge se poletna turistična sezona začne s prvomajskimi prazniki in ni malo ljudi, ki bodo dopust preživeli v avtodomih. Ti so tako popularni, da je kar ena desetina turizma na svetu odvisna od njih in mnogi so prave palače na kolesih. Toda udobnejši kot je avtodom, ko je parkiran, zahtevnejši je na cesti, opozarjajo strokovnjaki. V centru varne vožnje so pokazali, katere so najpogostejše pasti, na katere morajo paziti vozniki, ko sedejo vanje.
20.10 25. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

Brez osebnega zdravnika v Mariboru vedno več oseb, ambulante pokajo po šivih

Medtem ko v Ljubljani deluje že 11 ambulant za neopredeljene, za vse, ki so ostali brez osebnega zdravnika v Mariboru, še vedno obstaja zgolj ena, ki pa poka po šivih. Ker je glede na glavarino že zasedena, je tamkajšnji zdravstveni dom ministrstvo za zdravje že zaprosil za dodatno ambulanto, zdaj pa razočarano ugotovil, da je ministrstvo svojo obljubo, da bo v Mariboru do šest takih ambulant, snedlo. Odobrili so jim namreč 0,2 ambulante, kar pomeni dodatnih osem ur tedensko.
19.54 25. 04. 2024
Slovenija Zadovoljna

Knovs bo naznanil sum izdajanja tajnih podatkov, Policija očitke zavrača

Komisija DZ za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (Knovs) bo na eni izmed prihodnjih sej ponovno obravnavala zapisnik nadzora na policiji po aferi Dars. Knovs bo naznanil tudi sum nepooblaščenega izdajanja tajnih podatkov, saj so se ti znašli v medijih, je v izjavi za medije povedal predsednik Knovsa Janez Žakelj (NSi). Na očitke so se zvečer odzvali tudi s Policije, kjer trdijo, da podatkov o nadzoru komisije medijem ali političnim strankam niso posredovali.