Šport / ARHIV ČLANKOV
21.31 28. 04. 2024
Nogomet Zadovoljna

Parižani s pomočjo Lyona do 12. naslova državnih prvakov

Nogometaši Paris Saint-Germaina so dan po tem, ko so doma proti Le Havru v 31. krogu francoske lige igrali 3:3, prišli do svojega tretjega zaporednega naslova prvaka in skupno 12. Novo zvezdico Parižanov je potrdila zmaga Lyona nad prvim zasledovalcem Monacom s 3:2.
21.27 28. 04. 2024
Košarka Zadovoljna

V ŽIVO: 13 zaporednih točk Clippersov za +14 (10:24)*

V živo na Kanalu A in VOYO poteka četrta tekma uvodnega kroga končnice lige NBA. V domačem American Airlines Centru košarkarji Dallas Mavericks lovijo tretjo zaporedno zmago, trenutno razmerje v seriji na štiri zmage pa je 2:1. Clippersi nastopajo brez Kawhija Leonarda, ki še vedno čuti bolečine v kolenu.
21.19 28. 04. 2024
Nogomet Zadovoljna

'Zgodilo se je nekaj izjemnega, naslov prvaka in odhod na Euro'

Celjani so si z zmago proti Olimpiji (1:0) zagotovili drugi naslov državnih prvakov v zgodovini kluba. Pomembna člena celjske zasedbe v letošnji sezoni sta bila med drugim tudi branilca Žan Karničnik in Damjan Vuklišević, ki sta še tretjič osvojila ligaški naslov.
19.28 28. 04. 2024
Nogomet Zadovoljna

Arsenal trepetal, a zdržal, tudi City do novih treh točk

Nogometaši Arsenala so na gostovanju pri Tottenhamu s 3:2 dobili derbi 35. kroga angleške Premier League. Potem ko so ob polčasu že vodili s tremi zadetki, so se Spursi v nadaljevanju povsem približali, a jim je za izenačenje zmanjkalo časa. Nogometaši Manchester Cityja so v gosteh z rezultatom 0:2 premagali Nottingham Forest. Vodilni ekipi na lestvici loči le točka, Meščani pa imajo pri tem tekmo manj.
16.33 28. 04. 2024
Kolesarstvo Zadovoljna

Skupno slavje po Romandiji Rodriguezu, zadnja etapa Godonu

Španec Carlos Rodriguez (Ineos Grenadier) je zmagovalec dirke po Romandiji v svetovni seriji kolesarstva. Zadnja etapa v okolici Verniera (150,8 km) je sicer pripadla Francozu Dorianu Godonu (Decathlon AG2R La Mondiale), veliko premikov v skupnem seštevku pa ni prinesla. Najboljši Slovenec v seštevku je bil Jan Tratnik na 32. mestu.
16.31 28. 04. 2024
Nogomet Zadovoljna

Celjani z zmago na derbiju vodilnih do naslova državnih prvakov

V knežjem mestu se je odvil derbi vodilnih, ki je odločil o prvaku državnega prvenstva. Celjani so namreč v 33. krogu prve slovenske nogometne lige gostili ljubljansko Olimpijo, zadetek Egorja Pruceva pa jim je zagotovil drugi naslov v zgodovini kluba (1:0).
16.03 28. 04. 2024
MotoGP Zadovoljna

Aldeguer prepričljivo do prve zmage v sezoni v moto2, v moto3 slavil Veijer

V najšibkejšem razredu je po napetem obračunu do ciljne črte slavil Nizozemec Collin Veijer, drugi je bil David Munoz, tretji pa Ivan Ortola. V osrednjem razredu moto2 pa je prepričljivo zmago slavil ljubljenec domačega občinstva Fermin Aldeguer, na zmagovalnem odru pa sta pristala še Joe Roberts (drugi) in manuel Gonzalez (tretji).
16.02 28. 04. 2024
MotoGP Zadovoljna

Marquezu se je odvalil kamen od srca: Počutil sem se kot v starih časih

Marc Marquez je znova dokazal, da mu je dirkališče v domačem Jerezu pisano na kožo. Ne nedeljski glavni preizkušnji je prvič kot dirkač Ducatija zaključil na stopničkah, prehitel ga je le Francesco Bagnaia, ki ima dodaten razlog za zadovoljstvo, saj je dirko po padcu predčasno zaključil vodilni v skupnem seštevku Jorge Martin.
15.52 28. 04. 2024
MotoGP Zadovoljna

Bagnaia po izenačenem boju do zmage, na zmagovalnem odru tudi Marquez in Bezzecchi

Francesco Bagnaia je zmagovalec četrte dirke sezone za VN Španije. Potem ko je Italijan slavil na uvodni tekmi v Katarju, je padel v rezultatsko krizo in na peto mesto v skupnem seštevku prvenstva, tokrat pa je v Jerezu branilec naslova pokazal zobe in se razveselil druge zmage v sezoni. Na odru za zmagovalce sta pristala še Marc Marquez, ki je bil nekajkrat blizu tega, da prehiti Bagnaio, in Marco Bezzecchi.
15.22 28. 04. 2024
Drugi športi Zadovoljna

Hokejisti za uvod na SP doživeli hladen tuš

Slovenski hokejisti so z obračunom proti Južni Koreji odprli svetovno prvenstvo I. divizije v italijanskem Bolzanu. Tekmecu, ki je bil v vlogi outsiderja, so morali priznati premoč, bilo je 2:4.
14.27 28. 04. 2024
Nogomet Zadovoljna

'Doppietta' Calhanogluja, špalir prvakom in ženski mejnik v Serie A

Nogometaši Interja so v ponedeljek proti Milanu potrdili 20. naslov državnih prvakov, v 34. krogu pa so proti Torinu dočakali prvi "špalir". Tekma na Giuseppe Meazzi je potekala tudi v znamenju sodniške zasedbe. Prvič v zgodovini Serie A se je zgodilo, da so pravico delile kar tri sodnice. Inter je sicer po golih Hakana Calhanogluja slavil z 2:0. Nogometaši Udineseja so si v nadaljevanju dne priigrali že 17. neodločen izid v sezoni, pri Bologni so remizirali z 1:1.
13.15 28. 04. 2024
MotoGP Zadovoljna

Rossi ekskluzivno: Iz dirke v dirko nam gre bolje

V Jerezu je tudi Valentino Rossi, ki s svojo ekipo VR46 na sobotni sprint dirki ni imel uspeha, se pa je na VN Španije Marco Bezzechi zavihtel na stopničke in osvojil tretje mesto. Italijan je v Jerezu kar sedemkrat slavil, legendarna pa je predvsem njegova zmaga v letu 2005, ki jo je dosegel po tesni bitki s Setejem Gibernauem. Dirkaškega Doktorja je v Jerezu ujela je Eva Koderman Pavc.
12.49 28. 04. 2024
Nogomet Zadovoljna

Na večerjo z Messijem, na pivo pa raje z Jackom Grealishem

"Počasi gre na boljše," se svojemu učenju nemščine smeji Tomi Horvat. S sodnikom se večkrat sporeče Jon Gorenc Stanković, še vedno pa ju zapeče spomin na tekmo z nizozemskem Feyenoordom v Evropski ligi, ki jima je mrežo napolnil s kar šestimi zadetki. Na večerjo bi peljala slovitega Lionela Messija, pivo pa bi raje spila z Jackom Grealishem.
11.57 28. 04. 2024
MotoGP Zadovoljna

Pedro Acosta – nova zvezda razreda motoGP

Vsak šport v vsakem obdobju ima in potrebuje zvezdnike, ki jih lahko navijači občudujejo. V motociklizmu je bil prvi idol, še v času, ko se je svetovno prvenstvo oblikovalo, Jeff Duke, ki ga je v tej vlogi v naslednjem desetletju nasledil absolutni rekorder po naslovih prvaka Giacomo Agostini. V sedemdesetih je to še raven višje po številu naslovov dvignil precej manj uspešen, sicer dvakratni zaporedni prvak med elito, a zato tudi izven stez še bolj zabaven in priljuden Barry Sheene, pa tudi njegov rival Kenny Roberts. Vrhunec zvezdništva je motociklistično dirkanje doseglo z Valentinom Rossijem, ki je poosebljal vse, kar ljudje želijo od zvezdnika – poleg talenta, hitrosti in zmag predvsem karizmo, zabavnost in občutek za navijače. Marc Marquez kljub le enemu naslovu svetovnega prvaka manj ni uspel povsem zamenjati Doktorja, vprašanje pa je, ali ga bo sploh kdo lahko. Mogoče Pedro Acosta?
10.59 28. 04. 2024
MotoGP Zadovoljna

Ponoven vzpon Mavericka Vinalesa: z Aprilio spisal zgodovino

Maverick Vinales je na veliki nagradi Amerik spisal zgodovino in postal prvi dirkač v sodobnem dirkanju, ki je uspel na dirki razreda motoGP zmagati z motocikli treh različnih proizvajalcev. A pot do uspeha je bila za Španca, poimenovanega po glavnem junaku kultnega ameriškega filma Top Gun, vse prej kot lahka.
10.45 28. 04. 2024
Drugi športi Zadovoljna

Bach: Zanimanje za organizacijo OI še nikoli ni bilo tako veliko

Kljub grožnjam zaradi podnebnih sprememb, dopinga s pomočjo umetne inteligence ali konkurence e-športa je vodja Mednarodnega olimpijskega komiteja Thomas Bach prepričan, da prihodnost športnega gibanja še nikoli ni bila tako svetla. Kot je dejal predsednik, se za kandidaturo olimpijskih iger leta 2036 poteguje dvomestno število držav.
09.08 28. 04. 2024
Hokej Zadovoljna

Boston le še zmaga loči od konferenčnega polfinala, Dallas znižal zaostanek

Hokejisti ekipe Boston Bruins so ponoči v četrtfinalu vzhodne konference severnoameriške lige NHL premagali Toronto Maple Leafse s 3:1 in v seriji na štiri zmage povedli s 3:1. Takšen je tudi izid v serijah med moštvi Florida Panthers in Tampa Bay Lightning ter Carolina Hurricanes in New York Islanders. Dallas Starsi so proti Vegasu znižali na 1:2.
08.14 28. 04. 2024
Košarka Zadovoljna

Oklahoma le še zmago oddaljena od konferenčnega polfinala, prvi poraz Denverja

Košarkarji ekipe Los Angeles Lakers so ponoči v četrtfinalu zahodne konference v severnoameriški ligi NBA doma s 119:108 premagali Denver Nuggetse in dosegli prvo zmago v seriji na štiri zmage, v kateri zdaj Denver vodi s 3:1. Oklahoma City Thunder je po visoki zmagi s 106:85 nad New Orleans Pelicansi prednost v zmagah povišala na 3:0.
07.00 28. 04. 2024
Košarka Zadovoljna

Washington: Vedno je treba zaščititi številko 77 za vsako ceno

Ob zmagi Dallas Mavericksov na tretji tekmi končnice lige NBA proti Los Angeles Clippersom (101:90) se je na igrišču nekajkrat zaiskrilo. To je povzročilo nekaj izključitev, s potezami med obračunom in izjavo po srečanju pa se je domačemu občinstvu dodatno prikupil Paul Jamaine Washington.
23.18 27. 04. 2024
Nogomet Zadovoljna

Elsnerjev Le Havre podaljšal pariško čakanje na naslov prvaka

Nogometaši Paris Saint-Germaina bi z zmago v 31. krogu francoskega prvenstva proti Le Havru, ki ga vodi slovenski strokovnjak Luka Elsner, potrdili nov naslov francoskega prvaka. A se ni izšlo po željah Parižanov, tekma se je končala s 3:3, tako da bo PSG moral še malce počakati na tretji zaporedni in skupno 12. naslov prvaka.