Košarka / ARHIV ČLANKOV
23.48 08. 05. 2024
Košarka Zadovoljna

Znani vsi udeleženci zaključnega turnirja evrolige

Znani so vsi udeleženci zaključnega turnirja košarkarske evrolige v Berlinu. Košarkarji Panathinaikosa se bodo v polfinalu pomerili s Fenerbahčejem, medtem ko se bo branilec naslova Real Madrid meril z Olympiakosom.
09.01 08. 05. 2024
Košarka Zadovoljna

Gobert (vnovič) izbran za najboljšega obrambnega igralca lige NBA

Center košarkarskega moštva Minnesota Timberwolves Rudy Gobert je bil že četrtič izbran za najboljšega obrambnega igralca severnoameriške lige NBA. S tem je ob Benu Wallaceu in Dikembeju Mutombu postal tretji igralec v zgodovini lige, ki mu je to uspelo štirikrat.
06.55 08. 05. 2024
Košarka Zadovoljna

Dončić: Preprosto moramo biti boljši

Luka Dončić, ki na prvi polfinalni tekmi zahodne konference končnice košarkarske lige NBA v Oklahomi nikakor ni imel strelskega dne, je sredi tretje četrtine s košem svoje moštvo približal na zgolj dve točki zaostanka (69:67). Sledil je nenadejan popoln razpad sistema Teksašanov in najboljša ekipa rednega dela na zahodu je brez težav vknjižila prvo točko v seriji na štiri zmage. Luka Dončić je v Oklahomi dosegel 19 točk, dodal je še šest skokov in devet asistenc. Imel je še dve ukradeni in pet izgubljenih žog. Na parketu je preživel 41 minut.
06.21 08. 05. 2024
Košarka Zadovoljna

Boston brez praske na prvi polfinalni tekmi

Prvo tekmo polfinala vzhodne konference košarkarske lige NBA so odigrali Boston Celticsi in Cleveland Cavaliersi. Kelti so pričakovano zmagali, končni izid je bil 120:95.
06.04 08. 05. 2024
Košarka Zadovoljna

Dallas (tokrat) brez možnosti proti Oklahomi

Luka Dončić je skupaj z Dallas Mavericks dočakal uvodni obračun polfinala zahodne konference košarkarske lige NBA. Teksašani, v prvem krogu končnice so izločili ekipo Los Angeles Clippers s 4:2 v zmagah, so gostovali pri najboljši zasedbi zahodne konference Oklahoma City Thunder in izgubili (117:95). Dončić ni imel svojega (strelskega) dne. Ljubljančan je dosegel 19 točk, dodal je še šest skokov in devet asistenc. Na parketu je preživel 41 minut. Kyrie Irving je za goste zbral še točko več. Prvi strelec dvoboja je bil Oklahomin Shai Gilgeous-Alexander, ki je zabil 29 točk. Oklahoma tako vodi z 1:0 v zmagah, ekipi pa igrata na štiri dobljene tekme.
17.36 07. 05. 2024
Košarka Zadovoljna

Dallas ali Oklahoma? Dončić ali Gilgeous-Alexander?

Košarkarji Dallas Mavericks se bodo v konferenčnem polfinalu udarili proti ekipi Oklahoma City Thunder. Slednji so redni del sezone sklenili na prvem mestu zahodne konference, veliko zaslug za to pa ima Shai Gilgeous-Alexander, ki je ob Nikoli Jokiću in Luki Dončiću glavni favorit za osvojitev naziva MVP.
14.30 07. 05. 2024
Košarka Zadovoljna

Budućnost z domačo zmago izsilila tretjo tekmo proti Partizanu

V regionalni ligi Aba je napočil čas, da se odloči o potnikih v finale. Na prvih polfinalnih tekmah sta si prednost priigrala Crvena zvezda, ki je s kar 103:73 premagala Mego ter Partizan, ki je bil z 78:67 boljši od Budućnosti. Črno-beli so tako upravičili vlogo favorita, a so se proti varovancem Andreja Žaklja pošteno namučili, zato jih je tudi na drugi tekmi čakalo težko delo. Budućnost se je na koncu izkazala za pretrd oreh in na krilih domače publike slavila s 74:73 ter tako izsilila tretjo polfinalno tekmo. Crvena zvezda pa je brez težav s 94:69 premagala Mego in tako postala prva finalistka regionalnega tekmovanja.
10.38 07. 05. 2024
Košarka Zadovoljna

Hladna prha za Jokića in soigralce: navijači Denverja skandirali Edwardsu 'MVP, MVP ...'

Košarkarji Denver Nuggets, branilci naslova v najmočnejši košarkarski ligi na svetu, so morali še drugič v zadnjih treh dneh priznati premoč odlični zasedbi Minnesota Timberwolves, ki je v konferenčnem polfinalu na zahodu povedla že z 2:0. Predvsem druga zmaga je bila tako prepričljiva (106:80), da je očitno močno vplivala tudi na privržence Denverja, ki so dobrih pet minut pred koncem srečanja začeli skandirati "MVP, MVP ..." enemu od ključnih mož v gostujočem moštvu, Anthonyju Edwardsu.
07.49 07. 05. 2024
Košarka Zadovoljna

Minnesota še drugič nadigrala nemočne branilce naslova iz Denverja

V severnoameriški košarkarski ligi NBA sta bili na sporedu dve tekmi v drugem krogu končnice prvenstva. Minnesota Timberwolves je v konferenčnem polfinalu zahoda vpisala drugo zmago, tokrat so prvake Denver Nuggets premagali s 106:80. Do prve zmage v konferenčnem polfinalu vzhoda so prišli New York Knicks, ki so ugnali Indiano s 121:117.
19.47 06. 05. 2024
Košarka Zadovoljna

Španec Mulero bo skušal popraviti zmedo po odhodu Ilievskega

Čeprav sezona v domačem prvenstvu še ni končana, je že jasno, da jo bodo košarkarji Cedevite Olimpije skušali čim prej pozabiti. V evropskem pokalu so skupinski del po pravi blamaži končali na zadnjem mestu, hitreje od pričakovanj so se poslovili tudi v ligi Aba, kjer jih je v četrtfinalu z 2:0 v zmagah izločila Mega. Slabi rezultati so (že) terjali svoje, zmaji bodo namreč v prihodnje delovali pod novim športnim direktorjem. Po neuspešni avanturi Vlada Ilievskega je ta položaj prevzel Španec Chechu Mulero, ki je dolga leta služboval pri Valencii.
18.56 06. 05. 2024
Košarka Zadovoljna

KZS je potrdil: Pojavila se je možnost nove košarkarske naturalizacije

Košarkarska zveza Slovenije (KZS) je v odzivu za STA zapisala, da se je pojavila možnost nove naturalizacije košarkarja za pomoč slovenski reprezentanci. Imena niso želeli razkriti, po poročanju za košarko specializiranih medijev, med drugim tudi spletnih portalov Basketnews in Sportando, pa je slovensko državljanstvo prejel Američan Josh Nebo.
14.37 06. 05. 2024
Košarka Zadovoljna

Ne gre v LA: Kidd podaljšal pogodbo z Dallasom

Špekulacij je konec. Jason Kidd, ki so ga v preteklih dnevih povezovali s selitvijo v Los Angeles, kjer naj bi podpisal večletno pogodbo z Lakersi, ostaja v Dallasu. Po poročanju ameriških medijev je Kidd še za nekaj sezon podaljšal zvestobo moštvu Dallas Mavericks.
14.14 06. 05. 2024
Košarka Zadovoljna

Zmaji želijo z 'dvokorakom' v polfinale

Pred košarkarji Cedevite Olimpije je druga tekma četrtfinalnega niza državnega prvenstva s Šentjurjem. Po zanesljivi zmagi na prvi tekmi v petek v Šentjurju (108:78) si bodo Ljubljančani v torek v Hali Tivoli skušali zagotoviti mesto v polfinalu.
08.22 06. 05. 2024
Košarka Zadovoljna

Kleber proti Oklahomi gotovo ne bo igral

Košarkarji Dallasa s prvim zvezdnikom ekipe Luko Dončićem v nadaljevanju sezone bržkone ne bodo mogli več računati na pomoč nemškega reprezentanta Maxija Kleberja. Ta si je na odločilni šesti tekmi prvega kroga končnice z Los Angeles Clippersi poškodoval ramo.
14.53 05. 05. 2024
Košarka Zadovoljna

Jason Kidd je glavni kandidat za prosto mesto trenerja Lakersov

Vodstvo košarkarske ekipe Los Angeles Lakers išče novega glavnega trenerja, po tem, ko je po izpadu njihovega moštva iz končnice lige NBA odpustilo Darvina Hama. Na vrhu spiska kandidatov za vroči stolček 17-kratnih prvakov se je po poročanju ESPN-ovega novinarja Dave McMenamina znašel trener Dallasa Jason Kidd.
07.27 05. 05. 2024
Košarka Zadovoljna

Minnesota z zmago nad aktualnimi prvaki v Denverju povedla v dvoboju

Košarkarji Minnesote Timberwolves so v polfinalu zahodnega dela severnoameriške lige NBA v Denverju premagali branilce naslova Nuggets s 106:99. Za vodstvo z 1:0 v seriji je bil najbolj zaslužen Anthony Edwards, ki je zadel 43 točk.
08.08 04. 05. 2024
Košarka Zadovoljna

Irving o ključu do uspeha proti Clippersom: Smo skupina nesebičnih ljudi

Dallas Mavericksi so s 4:2 v zmagah premagali Los Angeles Clipperse in se tako šele drugič v zadnjih 13 sezonah uvrstili v konferenčni polfinale končnice lige NBA. Za uspeh Dallasa je bilo ključno predvsem zimsko kadrovanje, saj sta Daniel Gafford in P. J. Washington dodala točno to, kar so Mavericksi potrebovali. Po besedah prvega strelce šeste tekme proti Clippersom Kyrieja Irvinga je Dallas s tem postal ekipa v pravem pomenu besede.
05.37 04. 05. 2024
Košarka Zadovoljna

Dallas na šesti tekmi ugnal Clipperse za uvrstitev v drugi krog končnice

Košarkarji Dallasa so na šesti tekmi prvega kroga končnice pred domačo publiko premagali Los Angeles Clipperse s 114:101 in se tako s 4:2 v zmagah uvrstili v konferenčni polfinale lige NBA, kjer jih čaka Oklahoma City Thunder. S 30 točkami se je najbolj izkazal Kyrie Irving, 28 jih je dodal Luka Dončić.
22.57 03. 05. 2024
Košarka Zadovoljna

Dallas lovi napredovanje, Clippersi znova brez Leonarda

V glavah košarkarjev Dallas Mavericks, ki bodo v noči na soboto proti Los Angeles Clippers vstopili v šesto tekmo prvega kroga končnice v ligi NBA, je seveda le misel na zmago. Mavsi se dobro zavedajo, kakšen scenarij se je v seriji s Clippersi odvil leta 2021, zato bodo Luka Dončić in druščina tako skušali narediti vse, da se to ne ponovi. Dvoboj si boste lahko ob 3.30 ogledali v živo na Kanalu A in VOYO.
22.26 03. 05. 2024
Košarka Zadovoljna

Crvena zvezda brez težav do prve polfinalne zmage

Košarkarji Crvene zvezdne so dobili prvo polfinalno tekmo lige Aba. V dvoboju z Mego, ki je v četrtfinalu ustavila Cedevito Olimpijo, je danes slavila s 103:73 (27:20, 52:33, 78:55).