Košarka / ARHIV ČLANKOV
17.00 15. 04. 2024
Košarka Zadovoljna

Obrambni fiasko Olimpije v Beogradu

Košarkarji Cedevite Olimpije so na prvi tekmi končnice lige ABA gostovali pri mladi zasedbi Mege. Po prvem polčasu so si Beograjčani priigrali prednost petih točk (57:52), nato pa v drugem delu igre povsem deklasirali Ljubljančane. Mega je tako slavila z neverjetnih 119:98.
09.12 15. 04. 2024
Košarka Zadovoljna

Kidd: Luksuz je, da smo lahko spočili Luka in Kyrieja

Košarkarji Dallasa so v zaključku lige NBA svoje cilje izpolnili. Uvrstili so se v končnico, zadnji tekmi pa so odigrali brez svojih najboljših igralcev. V zadnjem krogu rednega dela so gostovali v Oklahoma Cityju in izgubili z visoko razliko. Domači so bili boljši z izidom 135:86, pri Dallasu sta manjkala oba zvezdnika, Luka Dončić in Kyrie Irving. "Končali smo eno sezono, sedaj pa se začenja druga. Eno je redni del, povsem drugo pa play-off," je po visokem porazu v Oklahomi dejal strateg Dallasa Jason Kidd. Dallas je v rednem delu zasedel peto mesto, njihovi tekmeci v prvem krogu končnice bodo četrtouvrščeni Los Angeles Clippers.
06.00 15. 04. 2024
Košarka Zadovoljna

Blažič: Od prve minute prikazati igro za svoje življenje

Košarkarji Cedevite Olimpije bodo končnico lige ABA odprli s tekmo v gosteh proti Megi v ponedeljek ob 20.00 s prenosom na Kanalu A in VOYO. Ljubljančanom bo v Beogradu nasproti stala mlada zasedba, ki je redni del zaključila v izjemni formi, česar se zaveda tudi kapetan zmajev Jaka Blažič.
00.37 15. 04. 2024
Košarka Zadovoljna

Dallas brez nosilcev igre nemočen proti Oklahomi

Košarkarji Dallas Mavericks, ki so si že nekaj krogov pred koncem rednega dela tekmovanja v najmočnejši košarkarski ligi na svetu zagotovili 5. mesto na zahodu, so na zadnji tekmi pred vstopom v izločilne boje na gostovanju pri Oklahomi doživel visok poraz s 135:86. Temu je v največji meri botrovala odsotnost praktično vseh nosilcev igre na čelu z Luko Dončićem in Kyriejem Irvingom. Nasprotnik Mavsov v prvem krogu končnice bo zasedba Los Angeles Clippers, ki je redni del zaključila na 4. mestu.
13.56 14. 04. 2024
Košarka Zadovoljna

Zakaj želi Dallas zopet izgubiti na zadnji tekmi rednega dela?

V dolgem in napornem rednem delu sezone lige NBA je ostal zgolj še zadnji krog. Vanj številna moštva vstopajo z negotovostjo, ki je liga že dolgo ni videla, a eno moštvo ima svojo usodo in usodo številnih drugih klubov v svojih rokah. Dallas Mavericksi bodo že drugo tekmo zapored počitek namenili svojima glavnima zvezdnikoma Kyrieju Irvingu in Luki Dončiću, saj jim je že drugo sezono zapored v interesu, da zadnjo tekmo sezone izgubijo. Tokrat zaradi popolnoma drugačnega razloga kot lani.
09.29 14. 04. 2024
Košarka Zadovoljna

Dončić in Irving bosta počivala tudi na zadnji tekmi rednega dela

Trener Dallas Mavericksov Jason Kidd je potrdil, da na zadnji tekmi rednega dela sezone ne bo računal na Luko Dončića in Kyrierja Irvinga. Francoski čudežni deček Victor Wembanyama bo prav tako odsoten na zadnji tekmi San Antonio Spursov v sezoni severnoameriške košarkarske lige NBA, so sporočili iz teksaške zasedbe. Wembanyama si je poškodoval desni gleženj na tekmi proti aktualnim prvakom Denver Nuggetsom, ki so presenetljivo doživeli poraz.
13.39 13. 04. 2024
Košarka Zadovoljna

Bo Dallasova neutrudna kampanja 'Pravi MVP' na koncu neuspešna?

Redni del sezone NBA se bo zaključil v kratkem. Dallas si je zagotovil peto mesto na zahodu in obračun z LA Clippersi v prvem krogu končnice. Za relativno uspešen dosedanji del sezone in predvsem odlično igro v drugem delu sezone je seveda najbolj zaslužen slovenski zvezdnik Luka Dončić. Praktično vsi v Dallasu so prepričani, da si zasluži osvojitev naziva najkoristnejšega košarkarja rednega dela sezone, podporo pa mu je pod sloganom 'Pravi MVP' izkazalo tudi vodstvo moštva.
11.57 13. 04. 2024
Košarka Zadovoljna

Randolph, Tobey, Morgan ... Nebo?

Slovenska moška košarkarska reprezentanca, četrta z zadnjih olimpijskih iger v Tokiu, odšteva dneve do začetka priprav na turnir olimpijskih kvalifikacij, kjer utegne konkurenco pod obročem zaostriti tudi Američan Josh Nebo (206 cm/111 kg).
11.35 13. 04. 2024
Košarka Zadovoljna

'Kadar uspemo biti zbrani vseh štirideset minut, lahko igramo z vsemi'

Zdaj gre zares. Končnica lige ABA se bo za Cedevito Olimpijo začela s tekmo v gosteh proti Megi v ponedeljek ob 20.00 s prenosom na Kanalu A in VOYO. Trener zmajev Zoran Martić napoveduje izjemno zahteven obračun z mladimi nasprotniki, ki v končnico vstopajo v zelo dobri formi.
08.19 13. 04. 2024
Košarka Zadovoljna

Čustveno slovo Derecka Livelyja od mame, ki je izgubila desetletno bitko z rakom

Mati soigralca Luke Dončića pri Dallasu Derecka Livelyja je v petek umrla po več kot desetletni bitki z rakom. Kljub temu je novinec Mavericksov bil prisoten na tekmi z Detroitom, ki so jo njegovi soigralci izgubili.
06.04 13. 04. 2024
Košarka Zadovoljna

Dallas brez Luke in Kyrieja klonil proti najslabšemu moštvu v ligi

Dallas Mavericksi so si že dve tekmi pred koncem rednega dela sezone zagotovili mesto v končnici in jasno je, da bodo v prvem krogu njihovi nasprotniki LA Clippersi. Trener Mavsov Jason Kidd je izkoristil priložnost in na predzadnji tekmi proti zadnjem moštvu v ligi ponudil počitek prvima zvezdnikoma Luki Dončiću in Kyrieju Irvingu. Mavsi so posledično v domači dvorani izgubili proti Detroit Pistonsom 107:89.
20.52 12. 04. 2024
Košarka Zadovoljna

V taboru zmajev se zavedajo moči Mege, a cilj je polfinale lige ABA

Košarkarji Cedevite Olimpije se intenzivno pripravljajo na bližajoči se četrtfinalni dvoboj v regionalni košarkarski ligi ABA proti beograjski Megi, ki je po rednem delu tekmovanja zasedla mesto višje (4:5) od Ljubljančanov in bo tako imela prednost domačega igrišča. Omenjeno serijo, ki se igra na dve dobljeni tekmi, boste lahko v neposrednih prenosih spremljali na Kanalu A in VOYO. Prva tekma četrtfinala je na sporedu v ponedeljek ob 20.00.
10.14 12. 04. 2024
Košarka Zadovoljna

Evroligaške zdrahe in spletke: Je zvezda zaradi Partizana namerno izgubila?

Redni del sezone v Evroligi je skoraj zaključen. Že dan pred zadnjimi tekmami pa je bilo jasno, katera moštva so se uvrstila v play-in in neposredno končnico tega tekmovanja. Odločilno je bilo četrtkovo srečanje med turškim Anadolu Efesom in že odpisano Crveno zvezdo. Če bi Beograjčani zmagali, bi svojim večnim tekmecem, Partizanu, ponudili možnost za uvrstitev v play-in, a rdeče-beli so doživeli hud poraz, ki je zapečatil usodo največjega rivala.
07.59 12. 04. 2024
Košarka Zadovoljna

Dončićev nekdanji soigralec z novo izjemno predstavo ustavil mogočni Boston

Košarkarji New York Knicks so v severnoameriški ligi NBA dosegli pomembno zmago. Na gostovanju so s 118:109 premagali najboljšo ekipo lige, Boston Celtics, ter ji prizadejali prvi domači poraz po 13 domačih zmagah v nizu. Kratkohlačniki ostajajo tretji na vzhodu, a imajo po tretjem uspehu v nizu le zmago manj od Milwaukee Bucks na drugem mestu.
13.25 11. 04. 2024
Košarka Zadovoljna

Brat zvezdnika NBA obtožen prirejanja izidov tekem

Komisar severnoameriške košarkarske lige NBA Adam Silver je v sredo sporočil, da krilnemu igralcu moštva Toronto Raptors Jontayu Porterju grozi dosmrtna prepoved igranja. Osumljen je namreč prirejanja izidov tekem.
07.24 11. 04. 2024
Košarka Zadovoljna

Irving: Dončić je poseben. On je 'pravi' MVP

Luka Dončić in Kyrie Irving sta spet "čarala" na košarkarskem parketu. Tokrat sta vodilna moža Dallas Mavericksov blestela na gostovanju v Miamiju, kjer so Teksašani prišli do 50. zmage v karieri, pete v nizu, in potrdili mesto v končnici. Držijo peto mesto in se bodo na prvi oviri končnice bržkone udarili z Los Angeles Clippersi. Tudi na gostovanju na Floridi je bilo s tribun slišati vzklike "MVP, MVP", namenjene Luki Dončiću, ki se je v 36 minutah igre zaustavil pri 29 točkah, devetih skokih in devetih asistencah. Ostaja prvi strelec lige. Moštvo iz Dallasa je v Miamiju nosilo ogrevalne majice z napisom "pravi MVP", kar napeljuje, da za Teksašane ni dvoma, kdo je najkoristnejši posameznik sezone. Posnetek tekme v bogatem arhivu VOYO.
06.19 11. 04. 2024
Košarka Zadovoljna

Dallas z novo zmago potrdil peto mesto na zahodu

Luka Dončić je z Dallas Mavericks tokrat v ligi NBA gostoval na Floridi. Gosti so zanesljivo premagali Miami Heat s 111:92 in z zmago osvojili tudi prvo mesto v jugozahodni skupini, skupno pa peto v zahodni konferenci. Za Teksašane je bila to hkrati jubilejna 50 zmaga v sezoni. Ljubljančan je k novemu uspehu svoje ekipe prispeval 29 točk ter po devet skokov in podaj ter le za malo zgrešil svoj 22. trojni dvojček v sezoni. Na parketu je preživel 36 minut. Posnetek tekme si lahko ogledate v bogatem arhivu VOYO.
20.21 10. 04. 2024
Košarka Zadovoljna

Dallas po neposredni uvrstitvi v končnico sproščeno v obračun proti Miamiju

Košarkarje Dallasa le še tri tekme ločijo do konca rednega dela lige NBA, a Luka Dončić in soigralci se jih lahko lotijo sproščeno, saj so že neposredno uvrščeni v končnico. Za razliko od Mavericksov se zanjo še borijo košarkarji moštva Miami Heat, ki se v vzhodni konferenci nahaja na osmem mestu, zato je zanje obračun z Dallasom še kako pomemben. Tega boste lahko v noči iz srede na četrtek ob 1.30 v živo gledali na Kanalu A in VOYO.
08.32 10. 04. 2024
Košarka Zadovoljna

Dončić ob prepričljivi zmagi Dallasa do novega trojnega dvojčka

Košarkarji Dallasa so na gostovanju pri moštvu Charlotte Hornets z rezultatom 104:130 brez težav vknjižili novo pomembno zmago. Slovenski zvezdnik Luka Dončić je bil z 39 točkami, 12 skoki in 10 asistencami vnovič najučinkovitejši igralec na parketu.
07.35 10. 04. 2024
Košarka Zadovoljna

Dončić: Ta rekord mi res veliko pomeni

Košarkarji Dallasa so sinoči vknjižili 15. zmago na zadnjih 17 tekmah, vodilni strelec lige Luka Dončić je že v prvi četrtini zbral 21 točk, v zadnji pa se je podpisal pod 21. trojni dvojček v sezoni. Slovenski zvezdnik je hkrati postal tudi rekorder po številu točk v eni sezoni v zgodovini franšize.