Nogomet / ARHIV ČLANKOV
19.40 28. 03. 2024
Nogomet Zadovoljna

Bo Jürgenu Kloppu uspelo osvojiti Ligo Evropa?

Eden najbolj karizmatičnih trenerjev na svetu Jürgen Klopp bo po koncu sezone po osmih letih in pol zapustil Liverpool. 56-letni strokovnjak je z redsi osvojill skoraj vse, kar se osvojiti da, preden zapusti Anfield, pa bo poskušal osvojiti še lovoriko, ki mu v vitrini manjka: trofejo Lige Evropa. "To je izjemno pomembno tekmovanje, tako zgodovinsko gledano, kot za nas same," pravi Klopp.
20.54 27. 03. 2024
Nogomet Zadovoljna

Dvomov ni več: Kroos tudi v prihodnje ostaja član madridskega Reala

Izkušeni nemški reprezentančni vezist in dolgoletni član madridskega Reala Toni Kroos bo po poteku obstoječe pogodbe ob koncu letošnje sezone tudi v prihodnje branil barve 14-kratnega evropskega klubskega prvaka. Kot poročajo španski mediji, si je Kroos podaljšanje sodelovanja z belim baletom prislužil zaradi odličnih predstav v zadnjem obdobju.
19.33 27. 03. 2024
Nogomet Zadovoljna

Kane saniral poškodbo in bo nared za Arsenal

Nogometaši Bayerna so po reprezentančnem premoru že v fazi priprav na prihajajoče tekme z Borussijo iz Dortmunda, Heidenheimom in londonskim Arsenalom. Trenerja Thomasa Tuchela in bavarske navijače je razveselila novica, da se je treningom znova pridružil angleški zvezdnik Harry Kane, ki si je na tekmi z Darmstadtom poškodoval gleženj.
17.20 27. 03. 2024
Nogomet Zadovoljna

Messi: Končal bom, ko bom nehal uživati

Lionel Messi, ki je zaradi poškodbe izpustil prijateljski tekmi Argentine s Salvadorjem in Kostariko, je opravil pogovor za oddajo Big Time Podcast, kjer je spregovoril o koncu kariere, začetnem obdobju pri Barceloni in odhodu v Paris Saint-Germain.
17.19 27. 03. 2024
Nogomet Zadovoljna

'Ne pozabite, zaradi koga smo tukaj!'

Parkirišča v okolici Žal so se napolnila že pred sedmo. Ni šlo za to, da bi Ljubljančani zvečer dobili množično željo, da bi prižgali svečko dušam pokojnih, ampak so se z vseh koncev Slovenije pripeljali nogometni navdušenci, da bi videli zgodovinsko tekmo. Pa ne zgodovinsko zaradi domače reprezentance, ampak zaradi svetovnega zvezdnika Cristiana Ronalda na slovenski zelenici. "Pozabite nanj, osredotočite se na naše fantem" je v temi zbrane navijače po megafonu opominjal odločen glas.
14.00 27. 03. 2024
Nogomet Zadovoljna

Dokaz(a), da se tudi v domačem prvenstvu igra dober nogomet

Zakaj navdušujoča zmaga nad Portugalsko ni bila zgolj izjemna reklama za slovensko reprezentanco, temveč tudi za domače prvenstvo? V prvi postavi sta začela dva nogometaša, ki si kruh služita v prvi ligi, in oba navdušila. Timi Max Elšnik je v 80. minuti s prvencem postavil končnih 2:0, Žan Karničnik pa se je na desni strani povsem enakovredno kosal s portugalskimi zvezdniki. "To je dokaz, da se tudi v Sloveniji igra dober nogomet," se je smejalo namestniku selektorja Boštjanu Cesarju.
09.05 27. 03. 2024
Nogomet Zadovoljna

'Selektor je del nas, v težkih trenutkih moramo biti skupaj in igrati zanj'

Stožice so v torek zvečer videle mogoče najboljšo predstavo te generacije slovenskih nogometašev. Slovita Portugalska je bila večino tekme popolnoma nemočna, in čeprav je bila to prijateljska tekma, je igra domačih nogometašev odlična spodbuda pred težko pričakovanim Eurom.
07.30 27. 03. 2024
Nogomet Zadovoljna

Slovenci navdušili Martineza: Ni razloga, da na Euru ne bi šli daleč

11 tekem in 11 zmag je bil izkupiček Roberta Martineza na klopi Portugalske. Potem pa je prišlo gostovanje v Stožicah proti izjemno motivirani slovenski reprezentanci, ki je bled vtis z Malte popravila s povsem zasluženo zmago (2:0). Martinez je bil po tekmi (znova) poln hvale na račun Slovenije, selektorju Keku, ki je manjkal zaradi osebnih razlogov, pa je zaželel vse dobro. Kekov namestnik Boštjan Cesar je preudarno poudaril, da bo treba ostati na "realnih tleh".
06.00 27. 03. 2024
Nogomet Zadovoljna

Stojanović: 'Mislim, da smo si zaslužili malo več spoštovanja od navijačev'

Stožice so bile polne, večina navijačev pa je imela oči uprte v zgolj enega nogometaša. Ne, to ni bil strelec prvega zadetka Adam Gnezda Čerin, tudi strelec drugega Timi Max Elšnik ne. V reprezentančnem dresu vedno odlični Petar Stojanović sprva tudi ni bil deležen ljubezni, ki je bila glasno in jasno izkazana Cristianu Ronaldu. A prvotno občudovanje ene strani se je po izjemni predstavi slovenskih nogometašev hitro pretvorilo v glasno podporo za junake, ki bodo na Euru branili barve slovenske izbrane vrste.
23.06 26. 03. 2024
Nogomet Zadovoljna

Simultanka Slovenije, ob kateri so bili favorizirani Portugalci nemočni

Predstava za zgodovino! Slovenska reprezentanca je na pripravljalni tekmi s Portugalsko prišla do najbolj odmevnega skalpa trenutne generacije in Cristiana Ronalda ter druščino ugnala z 2:0. V drugem polčasu sta zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik. Vsaj toliko kot napadalna učinkovitost pa veseli predstava v obrambi, saj je bilo priložnosti Portugalcev moč prešteti na prste ene roke.
22.09 26. 03. 2024
Nogomet Zadovoljna

Navijač med tekmo stekel na zelenico in si zagotovil selfie z Ronaldom

Evforija je doživela vrhunec, Slovenija je premagala slovitega Cristiana Ronalda in "njegovo" moštvo. Če se je kdo pred začetkom tekme še spraševal, za koga tokrat navijajo Slovenci, je bil odgovor ob koncu torej kristalno jasen. To bo zagotovo večer, ki se bo marsikateremu navijaču vtisnil v spomin. Še toliko bolj pa tistemu, ki si je med tekmo drznil preskočiti varnostno ograjo, steči na zelenico ter si zagotoviti selfie s portugalskim zvezdnikom. Ronaldu je na lice pritisnil celo poljub, preden so ga varnostniki zvlekli s stadiona in se je tekma nadaljevala.
21.08 26. 03. 2024
Nogomet Zadovoljna

Gruzija, Poljska in Ukrajina zadnje zadnje z vozovnicami za Euro

Zadnje tri udeleženke evropskega nogometnega prvenstva v Nemčiji so Gruzija, Ukrajina in Poljska. Gruzijci in Poljaki so v dodatnih kvalifikacijah proti Grčiji oziroma Walesu napredovali po streljanju enajstmetrovk, Ukrajinci pa so Islandijo ugnali že v rednem delu z 2:1. Prijateljski tekmi sta danes odigrali tudi dve reprezentanci, s katerima se bodo nogometaši Slovenije pomerila na junijskem evropskem prvenstvu.
20.43 26. 03. 2024
Nogomet Zadovoljna

Cristiano, ploskali so ti, a fantje so vsem pokazali kaj nas čaka v Nemčiji

V Slovenijo je prišel Cristiano Ronaldo. Nekako tako bi lahko na hitro in površno povzeli obračun Slovenije in Portugalske še pred prvim žvižgom v prepolnih Stožicah. A tu so bili tudi slovenski junaki ...
19.13 26. 03. 2024
Nogomet Zadovoljna

Ekskluzivni pogovor z Bojanom Jokićem ob uradnem in simboličnem slovesu

V luči spektakla v Stožicah, kjer se poslavlja tudi Bojan Jokić, smo se z legendarnim bočnim branilcem izbrane vrste pogovarjali v ekskluzivnem intervjuju. Kronološko smo se sprehodili po klubski in reprezentančni poti. Razkril je tudi, kaj počne po koncu aktivnega igranja nogometa.
16.46 26. 03. 2024
Nogomet Zadovoljna

'V pogovorih v kavarnah so vedno izpostavljeni prav naši fantje'

V prvem delu oddaje Vsi Za Naše!, ki si jo za nazaj vedno lahko ogledate tudi na VOYO, ste pobližje lahko spoznali Benjamina Verbiča. Ob obisku Aten pa smo ustvarjalci obiskali še enega Slovenca v Panathinaikosu. Športni direktor košarkarskega kluba zelenih je namreč Sani Bečirović. O trojici je z veseljem spregovoril in potrdil, da njihove uspehe v Grčiji redno spremlja.
15.20 26. 03. 2024
Nogomet Zadovoljna

Argentinskemu zvezdniku v rodnem mestu grozijo s smrtjo

36-letni argentinski krilni napadalec Angel Di Maria je izrazil željo, da bi nogometno kariero sklenil v dresu kluba Rosario Central, za katerega je igral v najstniških letih pred prestopom v Benfico. V največjem mestu province Santa Fe so se na to odzvali z resnimi grožnjami.
10.14 26. 03. 2024
Nogomet Zadovoljna

'Nismo bili rojeni v bogastvo, ampak v nogomet'

Leta 2006 rojeni brazilski nogometaš Endrick Felipe je bil pred dnevi edini strelec na prijateljskem obračunu med Anglijo in Brazilijo, zdaj pa se je za The Players' Tribune v pismu svojemu mlajšemu bratu razgovoril o svojem življenju.
07.40 26. 03. 2024
Nogomet Zadovoljna

Želel je postati natakar. Na srečo je postal nogometaš

Zaradi njega so se na odločilni tekmi skoraj podrle Stožice. Nepozaben junak 86. minute je kdo drug kot Benjamin Verbič in na našo srečo se otroku Vojnika ni uresničila želja, da bi postal natakar. Po mami teniški lopar, po očetu ljubezen do nogometa, kako pa je vzljubil Grčijo? Naša ekipa ga je v Atenah obiskala na februarskem obračunu domačega Panathinaikosa z Olympiakosom.
06.44 26. 03. 2024
Nogomet Zadovoljna

Cristiano Ronaldo v Sloveniji, pred hotelom množica oboževalcev

Portugalska nogometna reprezentanca, ki se bo v razprodanih Stožicah pomerila s slovensko izbrano vrsto, je prispela v Slovenijo. Prvič je k nam prišel tudi superzvezdnik Cristiano Ronaldo. Na Brniku in pred ljubljanskim hotelom se je zbrala množica oboževalcev portugalskega zvezdnika in njegovih soigralcev. Pozno zvečer je fotografije prihoda v Slovenijo na družbenih omrežjih delil tudi Cristiano Ronaldo.
06.13 26. 03. 2024
Nogomet Zadovoljna

Stuttgart, München, Köln – prihajamo!

Kako bo tam poskrbljeno za slovenske navijaške romarje, vam bomo razkrili v naslednjih oddajah Vsi za naše!, najprej pa – kako bo poskrbljeno za varnost? Ne samo varen, tudi najbolj zelen Euro bo to doslej, najvplivnejši mož evropskega nogometa obljublja najboljše evropsko prvenstvo – in pika. Aleksandra Čeferina je v švicarskem Nyonu med pripravami na ta težko pričakovan spektakel obiskal Gregor Trebušak.