Nogomet / ARHIV ČLANKOV
21.37 16. 04. 2024
Nogomet Zadovoljna

Barcelona vodi, a igra le z deseterico (1:0*)

Barcelona ali PSG? Vprašanje, ki si ga danes zastavljajo številni nogometni privrženci. Na prvi tekmi v Parizu so si minimalno prednost zagotovili Katalonci, tekmeca sta se namreč razšla z rezultatom 2:3. Na povratni tekmi, ki jo lahko spremljate na Kanalu A in VOYO, je za zgodnje vodstvo Barcelone poskrbel Raphinha, domači branilec Ronald Araujo pa je po manj kot pol ure tekme prejel rdeči karton.
17.47 16. 04. 2024
Nogomet Zadovoljna

Dele Alli po težavnem obdobju cilja na nastop na svetovnem prvenstvu

Pred leti eden najbolj obetavnih nogometašev na svetu je v ponedeljek prvič po lanskem juliju stopil pred medije in javnosti postregel s številnimi zanimivimi odgovori. Dele Alli, ki je z nogometnih zelenic odsoten že več kot eno leto, je med drugim dejal, da je njegov dolgoročni cilj nastop na svetovnem prvenstvu leta 2026.
15.42 16. 04. 2024
Nogomet Zadovoljna

Navijačem Crvene zvezde zaporne kazni zaradi napada na kombi z navijači Partizana

Višje sodišče v Beogradu je pet navijačev srbskega nogometnega prvoligaša Crvene zvezde obsodilo na štiri leta zapora zaradi napada na kombi z navijači mestnega rivala Partizana. Delije so se na grobare spravili po derbiju 16. aprila 2022 v bližini Mladenovca.
13.35 16. 04. 2024
Nogomet Zadovoljna

Nemci so se dobro organizirali tudi za slovensko navijaško dušo

V bavarsko prestolnico bo v podporo našim nogometnim herojem romala tudi Slovenija in ne preseneča, da so se Nemci dobro organizirali tudi za slovensko navijaško dušo, če morda niste prevelik ljubitelj bavarskih specialitet in glasbe. Vabimo vas na sprehod po Münchnu skupaj z nami!
12.01 16. 04. 2024
Nogomet Zadovoljna

Zgodovina pravi, da bo napredovala Barcelona, PSG pa sanja o (velikem) preobratu

Z današnjim večerom se nadaljujejo izločilni boji v najelitnejšem klubskem tekmovanju na svetu. Po prvih četrtfinalnih tekmah, če vzamemo v ozir nocojšnja para Barcelona - PSG in Borussia Dortmund - Atletico Madrid, sta v rahli rezultatski prednosti španska predstavnika. Pred neposrednim prenosom povratnega četrtfinalnega obračuna med Barcelono in PSG-jem na Kanalu A in VOYO od 20.30 naprej smo se malce "pozabavali" z (ne)uspešnostjo omenjenih velikanov, potem ko je izgubil (PSG) oziroma zmagala (Barcelona) na prvih tekmah ene od stopničk sklepnega dela tekmovanja.
11.52 16. 04. 2024
Nogomet Zadovoljna

Tam je nogomet religija, otroci imajo sezonske karte in obiskujejo tekme v gosteh

Četrti del oddaje Vsi Za Naše! je za nami. V njem smo spoznali Andraža Šporarja, ki v Atenah skupaj z Benjaminom Verbičem in Adamom Gnezdo Čerinom brani barve Panathinaikosa. Ob obisku slovenske trojice smo se v grški prestolnici lahko tudi osebno prepričali, kako strastni in nepopustljivi so grški ljubitelji nogometa. Že naslednji teden boste v ponedeljek po Masterchefu na POP TV in VOYO lahko spoznali slovenskega reprezentanta Petra Stojanovića, ki si kruh služita v Italiji.
11.21 16. 04. 2024
Nogomet Zadovoljna

'Andraža si ljudje predstavljajo zelo drugačnega, kot je v resnici'

Za vsakim uspešnim moškim naj bi stala uspešna ženska, vsaj tako so trdile generacije pred nami. V današnjih časih bi ta rek marsikje naletel na neodobravanje, a Andraž Šporar resnično lahko trdi, da mu je mati njegovega sina Julijana v marsičem enaka. Skrbnost je beseda, ki jo Mia Mujadžić Golob uporabi, ko poskuša opisati oba. Njena podpora je očitna in zagotovo ključna ob vsakem uspehu napadalca Panathinaikosa in slovenske nogometne reprezentance. A vse skupaj se ne bi zgodilo, če je pred dobrimi osmimi leti ne bi naključno 'dregnil'. O tem in marsičem drugem je spregovorila z ekipo oddaje Vsi Za Naše!, ki jo boste lahko spremljali nocoj po Masterchefu na POP TV in VOYO, čas pa si je vzela tudi za našo spletno stran.
06.08 16. 04. 2024
Nogomet Zadovoljna

Mladi očka, ponosen lastnik ferrarija, neizprosen napadalec

Mladi očka, ponosen lastnik ferrarija ali neizprosen napadalec – ne glede, kako ga poznate, Andraž Šporar je ključen del tako slovenske nogometne reprezentance kot atenskega Panathinaikosa. Obiskali smo ga na obračunu z večnim rivalom, Olympiakosom.
23.01 15. 04. 2024
Nogomet Zadovoljna

Ob visoki zmagi Chelseaja s štirimi zadetki zablestel Cole Palmer

V angleški Premier ligi je zaključno dejanje 33. kroga pripadlo Chelseaju in Evertonu. Na Stamford Bridgeu je znova v polnem sijaju zasijal Cole Palmer, ki je ob zmagi s 6:0 kar štirikrat zatresel mrežo gostov.
22.48 15. 04. 2024
Nogomet Zadovoljna

Atalanti po odmevni zmagi spodrsnilo proti Veroni

Po tem, ko je Atalanta minuli četrtek v Ligi Evropa s kar 3:0 slavila na Anfieldu, so se morali Bergamasci osredotočiti na italijansko prvenstvo in tekmo 32. kroga proti Veroni. Varovancem Gian Piera Gasperinija je šlo vse po načrtih do 56. minute, ko so še vodili z 2:0, nato pa so gostje v štirih minutah dvakrat zadeli in poskrbeli za 2:2, kar je bil tudi končni izid tekme. Tudi preostala ponedeljkova tekma Serie A med Fiorentino in Genoo se je končala brez zmagovalca (1:1).
21.49 15. 04. 2024
Nogomet Zadovoljna

Roman in Daniela iz kioska številka 10

Če se kje lahko ponovi fenomenalni Amsterdam in znamenito rajanje na osrednjem mestnem trgu, kjer se je leta 2000 zbralo 10.000 slovenskih navijačev, je to zagotovo München. Ko je žreb za Euro 2024 za eno izmed tekem naše reprezentance Sloveniji namenil nam najbližje prizorišče, so nogometni navdušenci skočili v zrak. Jasno je, da se bo konec junija na Bavarsko odpravilo na tisoče Slovencev, poleg tega pa nam je žreb za tekmeca namenil Srbijo, ki bo imela prav tako močno podporo na tribunah kultne Allianz Arene. Številni prebivalci Münchna imajo namreč korenine iz nekdanje skupne države, zato je "naši" beseda, ki odpira številna vrata.
19.56 15. 04. 2024
Nogomet Zadovoljna

Derbi začelja se je končal z delitvijo točk

Nogometaši Aluminija in Radomelj so zaključili 31. krog državnega prvenstva. Zadnjeuvrščeni ekipi sta se razšli z remijem (1:1). Kidričani so po golu Sandra Jovanovića vodili večji del tekme, za delitev točk pa je nato ob koncu srečanja poskrbel Nino Kukovec.
08.24 15. 04. 2024
Nogomet Zadovoljna

Prekinitev tekme v Serie A: nogometaš Rome ni doživel srčnega infarkta

Mladi nogometaš Rome Evan Ndicka je zunaj smrtne nevarnosti. Potem ko se je 24-letnik na nedeljski tekmi v Vidmu v 72. minuti prijel za prsi in zgrudil na tla, so pri Romi sinoči prek družbenih omrežij sporočili, da se počuti bolje. Kot poroča Sky Sport Italia, so prvi pregledi pokazali, da Ndicka ni doživel srčnega infarkta, kot so se sprva bali.
06.00 15. 04. 2024
Nogomet Zadovoljna

Karič pred derbijem: V Mariboru se čuti, da gre za posebno tekmo

Tako Olimpija kot Maribor sta letos pod pričakovanji navijačev. Jasno je, da bosta sezono zaključila brez lovorike, zato bosta grenak priokus skušala vsaj delno popraviti na sredinem večnem derbiju v Stožicah. Pred največjo tekmo v slovenskem nogometu smo se pogovarjali z branilcem Maribora Svenom Šoštaričem Karičem, ki je prepričan, da se tako bleda sezona ne bo več ponovila. Spregovoril je o razlogih za dvig rezultatov pod Antejem Šimundžo, se dotaknil odnosa z mariborskimi navijači in razkril, da si v prihodnosti najbolj želi nekaj, kar mu je pred tremi leti že uspelo.
22.30 14. 04. 2024
Nogomet Zadovoljna

Elsnerjev Le Havre v izdihljajih tekme ob pomembno točko

Nogometaši Le Havra, ki jih vodi slovenski strokovnjak Luka Elsner, so v 29. krogu francoske lige gostili Nantes in v sodniškem dodatku drugega polčasa prejeli zadetek za poraz z 0:1.
20.37 14. 04. 2024
Nogomet Zadovoljna

Inter le remiziral s Cagliarijem, tekma Udineseja in Rome prekinjena

Nedeljski dan 32. krog italijanskega prvenstva sta otvorila Napoli in Frosinone, tekmeca pa sta se razšla z neodločenim izidom (2:2). V naslednjem obračunu sta se pomerila Sassuolo in Milan, kjer se je tekma tudi končala z neodločenim izidom (3:3). Udinese se je meril z Romo, tekma pa je bila v 72. minuti prekinjena, saj naj bi srčni zastoj doživel igralec rimske zasedbe Evan Ndicka. Inter, vodilno moštvo Serie A, se je v večernem terminu pomeril s Cagliarijem. Tudi na tej tekmi je bil rezultat izenačen in sicer 2:2.
19.31 14. 04. 2024
Nogomet Zadovoljna

Bayer Leverkusen prekinil 11 let dolgo prevlado Bayerna

Nogometaši Bayerja iz Leverkusna so pet krogov pred koncem nemške Bundeslige z zmago nad Werderjem iz Bremna (5:0) odpravili še zadnje dvome o osvojitvi sploh prvega naslova državnih prvakov. Za zmago so poskrbeli Victor Boniface, Granit Xhaka in Florian Wirtz.
17.53 14. 04. 2024
Nogomet Zadovoljna

Mariborčani ob remiju v Ljubljani nezadovoljni s sodniško odločitvijo

Nogometaši Maribora in Brava so se v okviru 31. kroga državnega prvenstva razšli z remijem (1:1), v ospredju pa je bila sodniška odločitev, s katero niso zadovoljni v štajerskem taboru. 1:1 je bil izid tudi v Murski Soboti, kjer sta se merila Mura in Koper, Olimpija pa je v gosteh z 1:3 odpravila Domžale.
17.30 14. 04. 2024
Nogomet Zadovoljna

Messi blestel, a pred 72.000 navijači je največ dela imel njegov telesni stražar

Lionelu Messiju v tej sezoni pri Inter Miamiju ne gre vse po načrtih, saj je nedavno s soigralci izpadel iz nogometnega pokala prvakov Concacafa, Združenja Severne in Srednje Amerike ter Karibov. V domači ligi MLS pa Messi, Luis Suarez, Jordi Alba in druščina zasedajo prvo mesto v vzhodni konferenci. Moštvo iz Miamija je do nove zmage (3:2) prišlo pred kar 72.000 navijači v gosteh proti Sporting Kansas Cityju.
17.20 14. 04. 2024
Nogomet Zadovoljna

Crystal Palace s senzacijo na Anfieldu, klonil tudi Arsenal

Liverpool se je v 33. krogu Premier lige opekel na domačem Anfieldu na obračunu s Crystal Palaceom (0:1), Arsenal pa je na Emiratesu izgubil proti Aston Villi (0:2). S tem so si Redsi in topničarji dodatno zakuhali boj za naslov prvaka, v katerem sedaj najbolje kaže Manchester Cityju. Fulham je na londonskem dvoboju z 0:2 v gosteh ugnal West Ham.